Som ni ser i underliggande vinstlistor, så har USA ensamt spelat in 45,3 miljoner, tillkommer därutöver Paribet samt GermanTote, som ligger under samlingsnamnet ” Internationell partner” med 32,9 milj inspelat.

Österrike har 6,4 miljoner, men då ingår det också 4-6 under ”internationell Partner”

SydAfrika spelade in 54,5 miljoner.

Vi kan jämföra med Samlande inspelade pengarna från Danmark/Finland, för deras omsättning är känd: ca 700 miljoner. Vinsterna uppgick sammanlagt till 49,4 miljoner.

Vi känner till det TOTAL utomnordiska omsättningen, den är på ca 750 miljoner, dvs likvärdigt med Danmark/Finland.

Således har Utomnordiska partners vunnit ca 140 miljoner totalt. Med lika hög omsättning som

Danmark/Finland som vunnit 49,4 miljoner.

Således ser vi ett tydligt mönster, trots att omsättningen är HELT likvärdig, samt det rimligt att anse spelarkompetensen knappast är lägre i Norden än i USA/SydAfrika så måste man ställa sig frågan, varför utomnordiska partners vinner 140 miljoner av en total vinstpott på 190, dvs 73% , när normalfördelning borde vara exakt hälften? Är det Nordiska samarbetspartners som är så mycket sämre spelare, eller har Utomnordiska partners en fördel som inte norden äger?

Som ni förstår så finns det underliggande siffror som endast kan uppskattas, enär ATG vägrar gå ut med officiella siffror, men det är högst rimligt att med underlag av hur mycket Norden vinner som INTE syns i vinstlistorna (70% av omsättningen på 700 miloner, ger 490 miljoner som går tillbaka, dvs endast 10% syns i vinstlistorna)

Således kan man anta att siffrorna är liknande gällande utomnordiska partners, vilket ger att dessa vinner ca 1 400 miljoner , på en omsättning av 700. Drar vi av 30% för att siffrorna är rena gissningar och antaganden, så är vi ändock uppe på 1 miljard per år i vinster för Utomnordiska samarbetspartners, med en omsättning på 700, så ger det likväl en nettovinst på 300 milj, samt jämför med NORDEN, så är det en övervinst på över 500 miljoner .

Således är utomnordiska partners MINST dubbelt så skickliga travspelare som Nordiska partners.

Slutsatsen kan endast bli att samtliga utomnordiska partners som står i denna vinstlista, som har höga vinster är rejkbackbaserade vinster och omsättningar.

Man kan också fråga sig varför tex USA har 70+miljoner i vinster, medans Frankrike har NOLL. Frankrike som är världens största travland.

Klarar ATG inte av att sälja spel till Frankrike, eller är Frankrike helt ointresserade, trots att en mängd Franska hästar tävlar i Sverige, eller med Franskt blod i ådrorna. För spelet borde naturligtvis vara lika högt från såväl USA som Frankrike, förutsättningarna är högst likvärdiga .

Kan det bero på Rejkback att USA har vunnit 70+miljoner och Frankrike NOLL: Frankrike saknar möjlighet att ge rejkback, således är det ointressant för dom att spela, vilket naturligtvis är sak samma i Österrike, i SydAfrika, osv . Österrike borde rimligen inte finnas med alls, deras bolag fick börja spela i Juni 2014, medans Nederländerna, Holland, Tyskland har haft spelutbyte i många år.

Ändock har Österrike på halva tiden, lyckats vinna 3gånger mer än N-H-T tillsammans. Rimligt? Knappast,speciellt som Österrike också har ca 6-7 miljoner av vinsterna som ingår i Internationell partner. Således blir vinstsumman 2,2 miljoner för Tysk,Nederl,Holland och Österrike 12 miljoner. RIMLIGEN REJKBACKBASERAT.

Om vi nu tittar på ATGs utlandsbaserade siffror som är Skarplöths EGNA, så finner vi att INTE EN KRONA av utlandsbaserad omsättning går till sporten. ( https://gamblersvardag.se/skarploths-nya-avtalsforslag-ser-ut-sa-har ) ATG 4,30kr  Partner 25,70kr, Spelarna 70kr per satsad 100kr från utlandet.

VARFÖR ska HÄSTSPORTEN ha någon utländskt spel alls, om nu sporten inte får en krona av intäkterna?

Det är rimligt att kulturutbytet motiverar NORDISKT samt FRANSKT spelutbyte, enär övriga utbytet ger intäkter för SVENSK HÄSTSPORT. Men av vilken anledning ska övriga partners få spela till SVENSK SPORT, när det är bevisat att hästsporten inte tjänar en krona, utan tvärtom får oerhört mycket BADWILL.

Vad sker nu om en svensk storspelare rekryteras av en affe i USA/Österrike?
* Spelaren får en fördel med säg 20% rakeback mot övriga spelare. Det är orättvist!
* Sporten tappar sin andel av omsättningen, får inte en krona!
* ATGs andel av omsättningen går också ner!
För varje samarbetspartner utanför de närmaste Nordliga, där vi med fog kan räkna med att gungorna jämnar ut karusellerna, och där vi kan vara 100% säkra på att inget rakebacksutdelande sker (statliga/betrodda bolag) så bryter alltså ATG dels mot sitt uppdrag att ge pengar till sporten, dels så ser ATG till att sina vinster blir lägre.
Snacka om att binda ris till egen rygg.
OBS : Nedanstående siffror från utmärkta sajten : spelatrav.se
Viktigt att notera är att detta är endast vinster på över 30 eller 50 000 redovisade, det finns fall där vi VET att USA hade 200 000 i redovisade siffror , men ytterligare 400 000 i vinster som var lägre än redovisningen gav.
Vilket också visas tydligt om man lägger i hop Norge och Danmarks vinster, som med omsättningen som mått, torde totalt uppgå till ca 500 miljoner, men i ”storvinster” uppgår till 50 miljoner, således 10% av totala vinster, liknande mått är med säkerhet fallet med Utomnordiska samarbetspartners.
v2