Saxat från en travsportssajt

”Jag börjar fundera lite på små förändringar som kan bli ”växla upp”. Om jag inte är nöjd efter andra värmning och behöver satta på sulor, byta skor till mer grepp, mindre grepp. byta bett, satta på huvudstång, murphybländare, byta ifran gamasher till bandage, höja sänka käk. Små detaljer som ibland kan göra stor skillnad. Är alla ändringar tränare måste få göra efter sista värmningen för att fylla sin obligation till sin kund ägaren. Jag som tränare kan inte förutse hur hästen skall vara x antal dagar efter anmälan. På Meadowlands så har de en kille som går runt och frågar om utrustningen på hästarna, om jag sedan behöver göra en ändring så får jag gå och informera honom sa kommer ändringen upp på TV skärmen så alla kan se. Tränarna måste få vara tränare och göra sitt jobb, se till att hästen presterar sitt bästa. Att göra både ägare och spelare glada är nog omöjligt.” obs detta är kopierat från en annan sajt, men belyser hur många ändringar som kan göras på en häst som endast de närmsta får information om, men ”som kan göra stor skillnad

Travsporten i dag är så oerhört komplex, och kunskapen hos tränarna ibland så varierande, vilket tex Sören Nordin var ett exempel på redan för 50år sedan. Förmågan att göra små ändringar, som förbättrar möjligheterna för en häst att göra en långt bättre prestation än tidigare visat och därmed är omöjligt att läsa i programraderna!

Att då inte ST och ATG förmår att ge ens de enklaste basfakta såsom balans, utselning samt sulkytyp är direkt penibelt.

Att skapa en app för mobil/dator där tränaren enkelt fyller i de få basfaktauppgifterna kostar oerhört lite, och det tar långt mindre tid för tränaren att fylla i dessa uppgifter, än att svara på alla tipsjägares telefonsamtal. Det skulle ge långt större trovärdighet, och skapa långt mindre misstänksamhet bland spelarkåren än dagens korrupta informationshantering.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inom galoppen är ALLA former av utselning som kan förändras under lopp förbjudna, inga rycktussar, inga föränderliga blinkers osv, för hur ska en spelare kunna avgöra huruvida dessa ”växlar” använts i tidigare lopp när man läser formraderna?

Travsporten KOMMER med nödvändighet förändras till liknande grad av tillförlitlighet , för Alladin är nu ur flaskan, och allt fler spelare upptäcker allt oftare att de är förda bakom ljuset och blir direkt rånade på sina pengar, för de spel som gjorts har satsats på felaktiga premisser, på information som inte längre är korrekt. Ungefär som att köpa aktier i Volvo och sedan avslöjas att den information som gjorde aktien köpvärd i dina ögon var falsk och felaktig och att de som ägde korrekt information istället sålde sina aktier eller till och med blankade!

Till och med Stig H Johansson och Erik Adielsson lade på en jänkarvagn på en V75startande häst i lördags, utan att någon som helst information hade delgivits någonstans, TROTS frågor prerace gällande ändringar i ekipagets utselning, balans och sulkytyp.

Således gäller denna korruption det absoluta flertalet, men Untersteiners förtjänar beröm, för de tillhör de med flest starthästar, som kör oerhört många lopp, men likväl gör sitt absoluta yttersta för att delge korrekt information – HEDER

PS: Genom att ge korrekta basfakta kommer också ett antal ”experter” kunna entledigas från kanal75, något som indirekt skulle kunna medverka till höjda prismedel och dessutom ge tränarna och aktiva lite andrum från alla tipsters som tjänar pengar på information som SKA vara grundläggande basinformation inlagt i programraderna.

Tillåt förändringar på efter veterinärs inrådan på grund av yttre omständigheter senast 2timmar inför streckspelens start, därefter kan hästens strykas kostnadsfritt om så tränaren önskar, men förändringar ska inte ske.