Lucka 22

ATG har försökt, verkligen funderat på hur de ska öka sin omsättning, skapa intresse hos kundgrupper som inte frekventerat atg.se , och därmed öka kundantalet, samt erhålla nya kunder och inte endast dammsuga befintliga kunders plånböcker.

backshis

 

 

 

 

 

 

 

Likväl får man säga att det har varit blandade framgångar, Virtuella Hästar har visat sig vara en återvändsgränd, där man trots åtskilliga mediala insatser, hårt piskande av ATG-live samt inte minst rejkbacks och generösa nykundssatsningar, gjorde ett förtvivlat försök inför julen 2015 med IRLglasögon. Ett försök som gjorts i 50års tid, att förgäves intressera människor för 3d grafik och tekniska utvecklingar. Vad kostade bara den kampanjen. ?

VRglasögon

 

 

Årets julklapp 2015??

 

Men sedan kom Boost, lotteriet ingen någonsin vinner på, där det drömdes om 10 miljoner i omsättning på lördagarna, men som så småningom visar sig bli 2-3miljoner, och ännu inte klarlagt om det inkräktar på Harry Boys omsättning, om det inkräktar på andra HB produkter, eller trio och liknande spel. Men med en effektiv återbetalning på ca 30%, dvs beskattning på 70% så är det utan konkurrens det sämsta spel som existerar på marknaden för spelarna. Dragningen tillhör det sämsta som någonsin visats på tv.

5116

 

 

 

 

Men det är ju ToP7 vi ska diskutera, var det inte så, spelet som lysande idrotterskan Maria Akraka som mycket väl kan vara jättevass på sitt arbete, men kanske inte fått bestämma över sin produkt, eller helt enkelt haft dåliga rådgivare/ eller kanske inte förstår spel som produkt? Jag vet inte, tycker det är fel att bedöma personen som används som budbäraren utan kunskap om ansvarsfördelning osv. MEN MEN MEN

pingvinlyft

 

De tilltänkta kunderna beter sig ungefär så här, flyr snabbare än kvickt och kejsarpingvinerna ser sitt lysande spel tappa spelare efter spelare efter spelare.

 

ATG har naturligtvis en målomsättning, en konstruktiv ide om kostnader och intäkter över tid, där mediainsatserna någonstans ska spegla intäktsmöjligheterna.

Men för ToP7 har det visat sig långt svårare än de beräknade, för ingen förstod spelet, de experter som skulle förklara spelet i direktsändning var ställda schack matt, och butiksombuden försökte inte ens förklara, utan skakade på huvudet och sa- Köp en Tillsammansandel istället, där har vi koll, dom gör riktiga expert.

guldfisk leker haj

 

Problematiken är ytterst enkel med Top7, för spelarna handlar det om att spänning aldrig skapas, för det går inte att särskilja vilka hästar man har i ett normalt lopp, ännu mindre hur de placerar sig, endast de första 3-4 hästarna kan man i bästa fall hålla koll på.

Således bör naturligtvis ett spel inte byggas, där spelet blir så komplext att spänning inte uppstår, att göra det så svårt att det ger höga utdelningar, är inte i sig svårt, det svåra är att tillfredställa såväl HÖG utdelning, som HÖG spänning och ENKELT att förstå.

cant see the big picture

Att inte se skogen för bara trän är något som ATG tyvärr alltför ofta hemfaller åt. Att uppfinna hjulet på nytt, istället för att använda sig av kunskap som redan existerar, köpa teknik som redan existerar, samarbete med världens största travland, och skapa spel som båda länderna förstår och kan skapa gemensamma potter inom, vore ju onödigt enkelt, vem skulle då få ta åt sig äran, få gynna släkt, vänner för att utveckla nya program, tekniker och grafik.

 

Att det dessutom begärs, att kuskarna till hästarna som startar i top7, medvetet ska bryta mot den CoC som tränarna lagt upp ” Till exempel ska det aldrig vara ok att driva en häst som är uppenbart trött eller som inte har någon vettig möjlighet att förbättra sin placering i loppet.”  Här KRÄVER atg att det ska brytas mot paragrafen i varje topp7 lopp. DIREKT FÖRKASTLIGT och fullständigt i mot hästsportens ide, etik och moral.

hästkrakedöderhultaren

Vill vi se krakar som ser ut som dessa som piskas i mål för att ta en 7e plats?

 

 

Således:

1: Gör om topp 7 till topp 5, och där ska spelet handla om i rätt ordningsföljd i mål. Spelet bör alltid vara i Lördagsloppet, i vilket fall alltid lopp med 15 hästars startfält. Samt naturligtvis ska alla spelare vara med, och kunna välja fritt exakt vilket upplägg spelaren vill ha , precis som trio och tvilling. Det är ett enloppsspel, beskattningen behöver inte vara högre än 25% , Trio är felbeskattat med 30% och bör sänkas oavsett.

top7

 

 

 

 

 

2: Om nu ToP7 nödvändigtvis ska köras in i kaklet, så gör om spelet så alla får välja exakta förutsättningar, spika hur dom vill, gardera hur de vill , spela hur högt man vill. Det är fullständigt obefogat att vidhålla någon av dagens former av begränsningar.

3: Vad ska nästa innovativa ide bli? top 14?

top14