Janne Lundberg som var innovatör och oerhört välsedd inom spelarkretsarna redan på tidigt 90tal när undertecknad lärde känna Janne.   Janne Lundberg drev bland annat den legendariska kortklubben ”kortoxen” (inte att förväxla med CPs pundarklubb) och en mycket tidig arrangör av pokerresor runt om i världen. Janne var bland annat finalist i WSOP main event 1998 med 7e plats, och  var en framgångsrik turneringspelare och har sin första officiella prisplats i Texas Limit redan 1993.  Oftast sågs han dock i London, där han med förkärlek spelade på Grosvenor Victoria klubb.  Janne startade också flera spelbolag inom sportsbetting och hade ett grundmurat rykte som hederlig, ärlig och skicklig inom det han tog sig för, dock höll Janne alltid en låg profil och är därför inte känd hos allmänheten. Hans sista projekt som jag känner till är 5pmarket, som liksom sportmarket fortsätter att leverera odds på alla världens fotbollsmatcher.

Janne tillhör samma legendariska och mytiska spelargäng  som tex Docke, Dajmen, Stören, TavelTompa, Gunnar Lucky  med fler och kommer att saknas stort. Vila i frid !

Hatten

 

Ett ord från  min vän Johan Storåkers!

 

Jo, jag skulle gärna vilja skriva något ord:

”Kortoxen var mitt andra hem under större delen av 90-talet och början av 2000-talet. Min inkörsgsport till denna ”hemliga värld” fick jag genom Stefan Diös. När jag väl kommit in till Kortoxen hittade jag deras lilla flipperrum där Janne Lundberg hittade mig och undrade vad jag var för en liten figur och hur jag kommit in. Efter att ha förklarat att Stefan tagit med mig och han förstog att jag hade en nästan förtärande låga för spel blev jag accepterad. Under några års tid förlorade jag mina pengar till spelarna som redan gått ett tag på klubben och visste vad de höll på med. Tack vare Janne som var förstående och lät mig ta med min buisness till kortoxen, jag hade en liten klädfirma, kunde jag förse hela klubben med kalsonger, skjortor och jackor. Tack vare detta kunde jag trots min nästan obefintliga kunskap om spel överleva i detta ganska hårda klimat och utveckla min spelförmåga till en sådan nivå att jag kunde överleva och sedemera självmant utvecklas vidare. Tack för fina år Jan!!”