*********************
SPORTSPEL:
*********************
6/ONSDAG: Start 21:00
GOLF: Vic Open
AARON RAI – Harding – 72-håls-matchspel – Bet365: 1.86

7/TORSDAG:
GALOPP: Dubai (Meydan)
Meydan bortagit från ATG.s kalender idag onsdag, kommer även den 14 tas bort i kalendern… Tidningstips finns på min blogg och de flesta loppen visas förmodligen i Sydafrika sändningen.

8/FREDAG:

9/LÖRDAG:
GALOPP: England (Newbury)

GOLF: Vic Open – Austrailen
x-x 18-håls-matchspel

10/SÖNDAG:
GOLF: Vic Open – Austrailen
x-x 18-håls-matchspel

Inte roligt att skriva ut förlustcheckar varje vecka när det gäller mitt spel på golfen… Gör några mindre justeringar för att öka underhållningsvärdet samt förhoppningsvis minska förlusterna… Blir ett 72-håls-matchspel på Europatouren när turneringen startar, sedan ett 18 håls-matchspel dag 3 samt ett dag 4. Spel till PGA touren när det är större tävlingar.

***

SENASTE SPELEN
31/Torsdag:
GOLF: Saudi International
THORBJORN OLESEN (70/72) – Haotong Li (67/65/x/x) – 72-Håls Matchspel / Bet365: 1.90
<FÖRLUST>
Ny bana och spel i Saudiarabien, inte mitt smartaste val av spel…

GOLF: Phoenix Open
PHIL MICKELSON (68/75) – Matsuyama (68/69/xx)
<FÖRLUST>

GALOPP DUBAI:
1a – Drafted-16:15/17:15-Meydan – 3.25
<VINST>
Lopprepris: https://www.youtube.com/watch?v=VtX7sLvL2rM

2/LÖRDAG:
GALOPP: IRLAND
LE RICHEBOURG – 15:45/16:45 – LEOPARDSTOWN / Vinnare 2.87

1a – LE RICHEBOURG – Grön/Gul – Vit mössa
<VINST>
Lopprepris: https://www.youtube.com/watch?v=7cXIhHNnalA

3/SÖNDAG:
Leopardstowns andra festivaldag drabbade av 26 strukna hästar varav 22 för opassande bana (hård) så det blev inget spel.

NFL: Super Bowl
LOS ANGELES RAMS (3) – (13) New England Patriots / Vinnare 2.15
<FÖRLUST>
Länk sammandrag: https://www.youtube.com/watch?v=usw9WiShXEs
Rams var en stor besvikelse, hela matchen var en besvikelse…

*********************
GALOPP ENGLAND/IRLAND – 2 FEB
*********************
Dags för årets första stora festival som varar i två dagar och det är banan Leopardstown på Irland som är värd för tävlingarna. Vi bjuds på högklassig sport med fyra Grade 1 lopp på dagens program.

Även banan Sandown har ett Grade 1 lopp på programmet samt ett Listed lopp där (Buveur D’Air) kommer ut och skall försöka återuppta sin segerrad efter sin förlust senast till en stallkompis.

SANDOWN
12:40 Novices Hurdle Cl3 (4yo+) 2m
1:15 Handicap Chase Cl2 (5yo+) 1m7f
1:50 Hurdle (Listed Race) Cl1 (4yo+) 2m ITV4
2:25 Novices Chase (Grade 1) Cl1 (5yo+) 2m4f ITV4
3:00 Handicap Hurdle (Grade 3) Cl1 (4yo+) 2m7f ITV4
3:35 Handicap Chase Cl2 (5yo+) 3m ITV4
4:10 Novices Handicap Hurdle Cl3 (4yo+ 0-125) 2m4f

LEOPARDSTOWN (IRE)
12:50 Novice Hurdle(Grade 1) (5yo+) 2m6f
1:25 Irish Champion Hurdle (Grade 1) (4yo+) 2m
2:00 Ladbrokes Hurdle (Grade B Handicap) (4yo+ 0-150) 2m ITV4
2:35 I.N.H. Flat Race (Grade 2) (4-7yo) 2m
3:10 Ladbrokes Dublin Chase (Grade 1) (5yo+) 2m1f ITV4
3:45 Novice Chase (Grade 1) (5yo+) 2m1fITV4
4:20 Goffs Handicap Chase (Grade B) (5yo+ 0-150) 2m1f

SANTA ANITA (USA)
11:59 San Pasqual Stakes (Grade 2) (4yo+) (Main Track) (Dirt) (4yo+) 1m1f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

Tyvärr ingen ATG-sändning men det finns andra möjligheter att titta på loppen.

Bet365 har lägsta insats (5 kr eller 2.50 vinnare/plats) vilket kvalificerar att se ett lopp live, miniminsats per lopp. Betfair spelbörs har lägsta insats (30 kr) vilket kvalificerar att se loppet live.

För den som vill se loppen från England och Irland i efterhand så är Bet365 lopparkiv ett bra alternativ (spelkonto krävs, inget spel krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

ATG kör igång igen med galopp från England med start den 11 och Irland den 15 februari. Det är allvädersgalopp som gäller vintertid för ATG, önskvärt vore med en daglig mix med spel både till allväder och hinderlopp annars blir det lång tid mellan loppen. Omsättningsmässigt är känslan att hinderloppen har större potential att utvecklas positivt än allväderloppen.

Det bjuds även på högklassig galopp från Dubai och banan Meydan på torsdagarna med start den 7 februari.

Allvädersgaloppens sändningar domineras av SKY (Attheraces) i England. På Irland så är det Racing TV som står för sändningsrättigheterna så det bör innebära att ATG har tecknat ett avtal med båda vilket är positivt med tanke på kommande slätloppssäsong på gräs.

***

LEOPARDSTOWN (IRE) 15:45/16:45 NOVICE CHASE (GRADE 1)
Försöker hitta någon form av linje när det gäller mitt spel på golfen, vilket inte är lätt… hade även en lång resa till Stockholm igår så det blir bara ett spel på galoppen idag trots flera fina lopp att spela på.

(LE RICHEBOURG / 2.87) gillar jag och imponerade i sin senaste start när han fick kliva ner i distans. Kommer från seger här på banan i senaste starten och har vunnit över dagens distans så förutsättningar finns för en bra insats idag.

Finns några vassa tippare som tror på (Paloma Blue / 8.00) som kanske står i ett intressant odds men jag går emot…

*********************
TRAV – V75 ÅBY
*********************
Är inte speciellt förtjust i travtävlingar på Åby med deras open stretch som gynnar primadonnor till travhästar som i många fall har svårt att göra något själv. Dagens mest intressanta häst är utan tvekan Nimbus C.D, har Robban lyckats få tillbaka han i form.

Skall inte ge mig på att försöka gissa utdelningen idag och eventuell chans till Jackpot, det är dömt att misslyckas…

Tidningsskriken:
V75:1) 13 Catch My Love 2%
V75:2) –
V75:3) 8 Dokonjo 2%
V75:4) 3 Sato 11% – 13 Surprise Power 1%
V75:5) 5 GLOBAL UNDECIDED 3% – 12 Vikings Preacher 3%
V75:6) 7 NIMBUS C.D. 4%
V75:7) 8 ERIK STING 6% – 4 Velvet Gio 7%

Ligger lågt med travspel fram till början av april då det bjuds på bättre tävlings och träningsförhållanden.

*********************
SPELSNACK
*********************

Super Bowl på söndag vilket är lika med massor av intressanta ”props” för den som är spelsugen på lite udda spel, jag tänker inte då på slantsinglingen som är en av de mest spelade bland allmänheten…

En props som fångade spelarnas intresse för många år sedan var att William ”Refrigerator” Perry, som hade kultstatus bland NFL fansen skulle göra en Touchdown.

Proppen öppnade upp till höga 51.00 gånger och det var väl kanske inte den här sportsbookens bästa ögonblick när det gäller att sätta odds… Fansen till ”kylskåpet” spelade ner proppen till 3.00 gånger och så fort ”Refrigerator” närmade sig Red Zone så lyfte taket på sportsbooken. När touchdownen kom lär det ha varit den högsta volymen som uppmätts i Las Vegas…

Det är inte lätt att stoppa ett springande kylskåp som får bollen…
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=e59Y9nG9v3A

***

Six Nations (rugby) har rullat igång och Irland är storfavorit att vinna turneringen. Kommer säkerligen att testa en hel del nytt inför kommande VM i höst som är det stora målet men bör ändå kunna vinna det här bekvämt OM testerna inte går helt snett, eller vad säger Murphy Law…

***

Har aldrig haft några höga tankar om tävlingar med djur i Australien. Greyhounds som tränar på levande djur, milkshake dopade hästar och nu senast hittades fyra grisfösare när polisen gjorde ett tillslag hos en ledande galopptränare som har 600 hästar. Tränarens förklaring var att de användes för att fösa boskap…

***

Cheltenham festivalen är bara 6 veckor bort och hinderstjärnorna har inte dykt inte upp speciellt ofta i startlistorna denna säsong. Kan inte annat än hålla med Paul Kealy: Someone needs to remind connections the sport is called horseracing and the season doesn’t begin in March…

***

Har någon hängt på den senaste spelstrenden i NHL och spelat på antal mål ”över” i första perioden så ligger säkerligen spelkontot risigt till för limitering…

***

British Horseracing Authority (BHA) har varit i hetluften de senaste veckorna.

En studie som har tagit två år kom fram till att hinderhästar inte skulle få tävla utan skor baktill. Vissa hästar slår ihop och kan skada sig när de hoppar något som studien tycks förbisett och till slut ändrades det till att dispens kan begäras. Kanske bäst att föra en dialog med tränarna innan nästa studie ska påbörjas…

Nästa BHA incident hände när tränaren Henry Oliver försökte få fart på en av hans tränade hästar (Burrenbridge Hotel) genom att vinka med armarna bakom hästen som hade parkerat sig och vägrade på röra sig mot startplatsen. Henry fick böta 2 000 kronor med motiveringen – horses should have ”free will” to race…

This idea of horses having to run of their free will is a nonsense – as trainer Nicky Henderson said, are they going to have to walk into the stalls without any handlers now?

Efter en storm på sociala medier fick BHA gå ut och göra en pudel – Made a mistake in suggesting horses should only race of their own free will.

***

Även ”The Boys In Blue” Godolphin har också fått ge vika för det sociala trycket när det gäller viktbegränsning på sina arbetsryttare som sattes till 67 kg…

Godolphin regulations, informed employees that any rider above 67kgs (10st 7lb) at the monthly weighing of staff, which had been due to start on February 1, would immediately cease riding and be allocated temporary duties in the yard.

***