Känner ni inte till dessa legendarer? Klart ni inte gör , såvida ni inte var i pokervärlden för 15år sedan, och eran tog slut redan 2011-12, ungefär när undertecknad slutade kupera en lek.

Bengt Sonnert tillhör de tyngsta spelarna innan det fanns pokerprogram, en autodidakt (gissar jag) som inte hade läst så många böcker eller studerat algoritmer så hårt, som gasade sig ur problemen, tvingade spelarna att hela tiden riskera lite mer än vad dom ansåg sina kort var värda, och därmed var vinnande, rejält vinnande pokerspelare.

Sargon Ruya har jag träffat ytterst lite , ja även Bengt dessvärre, ty de är båda från Linköping, samt de var främst cashgamespelare, och spelade mycket högre än undertecknad. Men Sargon har undvikit publicitet medans Bengt har varit något mer bekväm i strålkastarskenet , även om ingen av dom har figurerat i speciellt hög grad inom media.

Men det som skiljer dessa gentlemän mot många andra som var med i svängen för 5-10-15 år sedan, är att de var och är vinnande spelare, och inte stagnerade vid pokern, utan fortsatte med sportspel, hästar, biljard, affärer, ja lite allt möjligt.

Nu ”killgissar” jag lite, för jag har ingen unik info, men ett hyggligt kontaktnät och jag fick i mitt öra att dessa dårar startat upp en spelstuga på nätet !

Spelstuga kallades det förr när man hyrde kontor eller någons lägenhet, och så satt det ett gäng nördar som slapp sitta i sina tonårsrum eller små lägenheter, hade några att tjabba med, diskutera utdragningar, torskar, speltänk, brudar, livet i stort.

Många inom spelvärlden är ganska inåtvända, behöver lite sprit för att öppna flabben, eller precis tvärtom som galten från solna, som aldrig varit tyst , som alltid jiddrar bullshit på inandning.

Jaja, hursomhaver , spelstugan med Bengan och Sagge var det, lysande underhållning bitvis, obeskrivbart, och säkerligen ojämnt, ty när det går bra så lär det vara högt i tak, när det går sämre kan det bli blytungt gissar jag, men känslor och spelsnack som är det vassaste ni hört live, utan censcur, det är 1.05 i odds på.

Kommer ni i håg Thuritz i pokerlandet ? ” det här blir en stor pott, det blir en jättepott, tyst nu , nu blir det en storpott igen” legendarisk man, detta program är helt i denna anda.

Häng på https://m.twitch.tv/thegamblingcabin  obs Fick veta att Bengan jobbar åt Bethard, men jag hörde dock ingen reklam uttalas !

Kolla gärna detta klipp, där dom smiskar upp blackjackbordet på 200k https://www.youtube.com/watch?v=OExlTTowYFY&feature=youtu.be

Fotnot: Jag tjänar inte en krona på detta, utan vill endast uppmuntra alla er som sitter i stugorna och kvartarna, har tråkigt, känner er isolerade och undrar om ni är ensamma sport/poker/spelvurmare i världen ? !