Jag kritiserar ofta ATG, och gjorde det gällande att spel på hoppsporten inte har aktiverats tidigare, trots tillstånd i flera år från lotteriinspektionen.

Nu har dock premiären avhoppats, med fyra tävlingsdagar i Göteborg, den klassiska Gothenburg Horseshow. Men lägsta omsättning på 26 000 som jag hade ansett vara utomordentligt bra, så blev så mycket bättre, med 90 000 som toppomsättning och totalt närmre 250 000 totalt.

 

 

 

 

 

 

 

Således en omsättning klart jämförbar med travet, och långt över galoppens. Vilket innebär att här finns en fullständigt ny kundbas att bearbeta, och ytterligt viktigt att profilera sig mot. För hästsporten måste samarbeta oftare, närmre och inte distansera sig pga olika discipliner.

Här är Sundbyholm och Strömsholm föredömen som har nära samarbete med hoppsporten.

Men bättre sent än aldrig och nu finns det endast en väg framåt, se nu till att INTE slösa 90miljoner ytterligare på SHLsponsring, eller bilracing som var en tidigare katastrof( häst under huven gnägg ) lägg pengarna på hästsport, sponsra mer och fler discipliner och tävlingar, få in människorna till banorna, locka dom att bli hästägare OCH spelare på all hästsport. Notera förövrigt ATGs utmärkta reklamplats, hur ser det ut i hockeyladorna? Och sändningarna, inte närheten av samma profilering som hoppsporten ger. Således ett långt bättre avtal, och bevisligen utmärkt respons.