Den franska banan Longchamp har börjat sin uppladdning inför Prix de l’Arc de Triomphe den 7 oktober och de kommande veckorna bjuds det på ett par Group 1 lopp samt flera andra Group lopp.

Idag bjuds det på fyra Group lopp varav Group 1 loppet Prix du Moulin de Longchamp är dagens höjdpunkt. Loppet rids över 1 600 meter med ett förstapris på lite över 2 miljoner kronor.

***

ATG visar dagens tävlingar på Longchamp och har spel dit.

***

LONGCHAMP (FR) – UK-Tid
2:45 Prix d’Aumale (Group 3) (2yo Fillies) (Turf) 1m
3:15 Prix du Moulin de Longchamp (Group 1) (3yo+) (Turf) 1m
3:55 Prix des Chenes (Group 3) (2yo Colts & Geldings) (Turf) 1m
4:25 Prix Gladiateur (Group 3) (4yo+) (Turf) (4yo+) 1m7f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

15:15/16:15 Prix du Moulin de Longchamp (Group 1)
Ett öppet lopp där 3-åringar möter äldre hästar och den här typen av lopp är svårbedömda. Det är tufft att hitta något som spelmässig sticker ut i startfältet.

(Recoletos / 4.50) fick ge sig mot toppstoet (Alpha Centauri) senast men det är ytterst få som kan rubba henne i loppen. Han har sin stallkompis (Oriental) med i loppet och som startar i boxen utanför så bör kunna få en rygg att gå på om de får till starten. Hade varit ett plus om underlaget varit något mjukare men går på dagens underlag.

(Lightning Spear / 5.00) tränar bra och har ett passande underlag så förutsättningar finns för en bra prestation. Startbox 10 är inte den bästa och ett minus men lär droppas in i fältet. Löser det sig med positionen i loppet kommer han avsluta bra.

(Expert Eye / 5.00) fick se sig besegrad av (Lightning Spear) under Goodwood festivalen över dagens distans 1 600 meter och det känns som 1 400 meter är en bättre distans för han.

***

MINA SPEL IDAG:
Inget spel idag

Mycket av fokus ligger på USA och sportspelen där inför min Las Vegas tripp men något mer galoppspel lär det bli innan årets slätloppssäsong på gräs är över den 20 oktober på Ascot. En tävlingsdag med fyra Group 1 lopp och ett Group 2 lopp så en dag att boka in framför datorn.

***

Superstoet (Enable) lockade många besökare till Kempton igår och ingen lämnade banan besviken. (Enable) har många fans världen över och en person reste den långa vägen från Japan (Tokyo) bara för att kunna se henne live. Hiruyuki Kojima kom på morgonen till England och reste tillbaka till Japan redan samma kväll. Hästsporten behöver fler hardcore fans som Hiruyuki så tummen upp för den mycket utmanade flygprestation.

***

Frankie Dettori rider (Enable) i loppen och hon tränas av John Gosden som kommenterade Frankies och (Enables) förhållande på följande sätt – ”Look, he loves this filly,” said Gosden. ”I told Catherine (Frankies fru) she’s very lucky Enable has got four legs.”

***

Doncaster rullar igång sin festival på onsdag och då blir det en mjukstart med ett Listed lopp men sedan bjuds det på Group lopp de övriga tre dagarna.

***