Dagens höjdpunkt är loppet Qatar Prix Jean Prat som är ett Group 1 lopp över 1 600 meter för 3-åringar med ett förstapris på 2 miljoner kronor. På programmet står även två Listed lopp.

***

ATG visar dagens tävlingar på Deauville och har spel dit.

***

DEAUVILLE (FR)
2:45 Listed Stakes (3yo, Class 1, 6f)
3:30 Qatar Prix Jean Prat (Group 1) (3yo Colts & Fillies) (Turf) 1m
4:10 Listed Stakes (4yo+, Class 1, 8f)

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

***

Startlista/Jockey färger
http://www.attheraces.com/racecards/Deauville/08-Jul-2018

***

15:30/16:30 – QATAR PRIX JEAN PRAT
Ett öppet lopp där det är svårt att plocka bort någon från segerstriden men jag väljer ändå att gå för favoriten.

(Gustav Klimt / 3.00) Visade fin form i senaste starten och gjorde sitt bästa lopp hittills i karriären. Ett snabbt underlag och ett bra tempo i loppet är ett plus. Ryan Moore flyger in från USA där han red igår och förhoppningsvis är det inga förseningar för ett byte av jockey skulle vara ett klart minus.

(Olmedo / 3.25) stod inte distans i senaste starten men går ner i distans idag vilket är ett plus. Enligt tränaren skall han vara i samma form som när han vann över denna distans i maj.

(Wusool / 6.00) gör en intressant start med sin resultatrad (11211) och är nämnd av några bättre tippare. Går upp i klass så det är upp till bevis idag hur bra han är.

(Ancient Spirit / 21.00) tror jag kommer att ridas i ledningen och förhoppningsvis hålla uppe tempot.

***

DAGENS SPEL:
Gustav Klimt – 15:30/16:30 – Deauville

***

Tyska Derbyt idag över 2 400 meter med 4 miljoner till vinnaren tyvärr har jag ingen information att bidra med för den som är spelsugen.
Startlista: https://www.racingpost.com/racecards/244/hamburg/2018-07-08/706884

***.

Tre tävlingsdagar återstår av säsongen i Hong Kong och det är en tuff strid i jockeyligan. Zac Purton leder med tre segrar över Joao Moreira inför morgonens tävlingar på Sha Tin.

Joao Moreira som chockade sina tusentals speltrogna fans genom att meddela för en månad sedan att han lämnar Hong Kong för Japan. Hong Kong galoppen har ett mycket stort tomrum att fylla när den nya säsongen rullar igång.

***

Ingen framgång för (Mendelssohn) igår på Belmont Park och planerna på en Breeders Cup start är ett frågetecken. Fick öppna ganska hårt men var stort slagen av vinnaren.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=muD4vG_VEQc

***