Det stora loppet idag är Group 1 loppet Prix Maurice de Ghees som rids över 1 300 meter med 2 miljoner till vinnaren och det är en rad vassa sprinters som visar upp sig. Även ett Group 3 lopp över 2 400 meter står på programmet.

***

ATG visar dagens tävlingar på Deauville och har spel dit.

***

DEAUVILLE (FR) – UK Tid
1:35 Prix de Reux (Group 3) (3yo+) (Turf) (3yo+) 1m4f
2:15 Prix Maurice de Gheest (Group 1) (3yo+) (Turf) (3yo+) 6½f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
http://www.attheraces.com/racecards/Deauville/05-Aug-2018

***

1:35 Prix de Reux (Group 3)
(Called To The Bar /2.75) är favorit i loppet och tränas av Pia Brandt vilket gör det lite extra intressant. Årsdebuterade nere i Dubai över dagens distans och gjorde ett fullt godkänt lopp. Åtta starter har slutat med tre segrar och det bör finnas lite utveckling i honom. Slutade tvåa i Belmont Derby Invitational Stakes (USA) ett Grade 1 lopp för 3-åringar förra året. Är kastrerad sedan senaste starten…

(Tiberian / 4.00) vann det här loppet förra året med Olivier Peslier i sadeln och det är samma kombination i år. Två starter här på Deauville och båda har slutat men vinst över dagens distans. Har 6 segrar på 21 starter och senaste årens resultatrad ser OK ut (1171170-47). Var slagen i årsdebuten av favoriten med ett huvud. Startade i Hong Kong i ett Group 1 lopp när jag var där förra året. Hade ingen framgång utan slutade (11:12) men det var en del spel på honom. Hade även hunnit med en tur till Australien och Melbourne Cup innan dess och där slutade han (7:23)

***

2:15 Prix Maurice de Gheest (Group 1)
Här får jag vifta med den vita flaggan 20 startande över 1 300 meter är inte riktigt i min smak för att göra en investering…

Tom Segal på RP lyfter fram (Wootton / 8.50) i sin krönika.
(Wootton) har en ganska intressant profil när han nu går ner i distans från 1 600 meter. Han brukar ligga på och med ett garanterar tempo i loppet och förhoppningsvis ha turen att hamna i rätt ryggar kan han vara med där framme.

***

SPEL IDAG:
Tiberian – 13:35/14:35 – Deauville (FR)

Ett tufft lopp att hitta vinnaren trots det är bara 6 startande men 4.00 gånger på (Tiberian) känns spelbart.

Händer inte så mycket mer idag på spelfronten. Chelsea möter Manchetser City i Community Shield i eftermiddag. Med tanke på att den mer eller mindre är en betydelselös match så är det knappast läge att kliva in i där.

***

Åke Svanstedt hade sin inte sin bästa dag i sulkyn igår när han körde Sixpack. Kör fast sig i sista kurvan, kör utanför bangränsen på upploppet och krokar ihop med en annan häst…

***

Spelar du på Betfair och uppvisar mönster av problemspelande var beredd på att svara på följande frågor

Do you feel you are in full control of your gambling?
Could gambling be an issue for you?
Are you spending within your financial means and at a sustainable level?
Do you find need to increase the amount of money you gamble to achieve the same enjoyment and excitement?

Det är nog bäst att inte vara helt ärlig på den sista frågan för att få detta besked…

Your account was suspended for review. We’re happy to let you know that, following our review, your account is back up and running.

***

I England gäller det att ha koll på vilken utrustning hästen är anmäld med. Igår på Goodwood glömde en tränare/skötare att sätta på en utrustningsdetalj som hästen var anmäld med. Innan misstaget upptäcktes så hade hästen redan galopperat ner till start och visat upp sig för spelarna och då var det försent att rätta till misstaget – Withdrawn by starter; wrong headgear.

***

Shergar Cup på banan Ascot kommande lördag och ATG har GBI sändning. Det är jockeys från hela världen som tävlar i lag och individuellt. Det hålls även en konsert med Rita Ord (se nedan) men den lär vi inte få se.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=ksdAs4LBRq8

Dagen efter på söndagen bjuder ATG på galopp från Frankrike. Det är troligt att det är Deauville som står som värd för tävlingarna med tanke på att Group 1 loppet Jacq Le Marois rids då

Nästa större festival och som är en av årets höjdpunkter är Yorks fyra-dagars-festival med start onsdagen den 22 augusti och ATG har GBI sändning.

***