Dagens höjdpunkt är Prix Rothschild som är ett Group 1 lopp för ston över 1 600 meter med ett förstapris på 2 miljoner kronor. På programmet står även ett Group 3 lopp för 2-åringar.

***

ATG visar dagens tävlingar på Deauville och har spel dit.

***

DEAUVILLE (FR) – UK-Tid
1:35 Deauville Darley Prix de Cabourg (Group 3) (2yo) (Turf) 6f
3:20 Prix Rothschild (Group 1) (3yo+ Fillies & Mares) (Turf) 1m

DEL MAR (USA)
11:59 Clement L. Hirsch Stakes (Grade 1) (3yo+ Fillies & Mares) (Dirt) 1mf

MONMOUTH PARK (USA)
10:45 Haskell Invitational Stakes (Grade 1) (3yo) (Dirt) (3yo) 1m1f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

***

Startlista/Jockey färger
http://www.attheraces.com/racecards/Deauville/29-Jul-2018

***

15:20/16:20 – Prix Rothschild (Group 1)
Ett mycket svårbedömt lopp för 3-åriga och äldre ston med 11 startande. Det stora frågetecknet är hur underlaget blir då det hänger åska över Frankrike.

(Aljazzi / 4.25) är favorit i loppet efter en övertygande seger senast på Ascot. Bantypen här passar henne och hon har varit ute och rest tidigare (USA) Breeders Cup så resan från England bör inte vara något problem även om det inte är något plus. Får Ryan Moore i sadeln vilket är ett klart plus. Vill ha ett snabbt underlag och får hon det så bör det finnas förutsättningar för en bra prestation.

(With You / 6.00) vann båda sina starter som 2-åring och har gjort det bra även i årets två starter i Group 1 klass. Går ner i distans idag och på ett snabbt underlag känns det tveksamt. Blir det regn och ett mjukare underlag så bör det finnas förutsättningar för en bra prestation.

***

DAGENS SPEL:
Aljazzi eller With You – 15:20/16:20 – Deauville

Hänger på underlaget vilken av dem som får förtroendet. Det blir att avvakta sändningen och ta beslut efter att några lopp ridits.

 

***

Jerry Bozzo är en amerikansk galopptränare som vann lopp för en vecka sedan på Gulfstream Park i USA. Det som är speciellt är att han är 96 år. Stig H Johansson fyllde nyligen 73 så här har ”Sir Henry” något att sikta på.

***

Det finns tunga pengar i Hong Kong när det gäller att köpa galopphästar. Tigre Du Terre är en skaplig 3-åring som har sprungit in 800 000 kronor på nio starter 1432-23121 i England. Syndikatet Middleham Park Racing blev förra veckan erbjuden som de säger en ”astronomical” summa för att sälja. En privat affär så summan får vi kanske aldrig veta men ”astronomical” låter onekligen intressant.

***

Det är inte bara Goodwood som har galoppfestival nästa vecka. På Irland startar Galway sin festival på måndag och den varar i sju dagar. Festivalen är värd cirka 550 miljoner kronor för den lokala ekonomin i Galway och det förväntas komma cirka 145 000 åskådare dessa dagar.

***

V75 på tisdag när Hugo Åbergs Memorial körs. (Heavy Sound) har verkligen utvecklats i Daniel Redens regi och kan eventuellt fälla sin stallkompis om det klaffar med positionerna från en bra startrygg.

Ingen jackpot på V75 igår och det verkar som många använder jokersystemet…

***