Deauville’s sommar-festival har rullat på under augusti månad och idag är det den sista stora tävlingsdagen. Vi bjuds idag på fyra Group lopp så mycket att se fram emot. Två Group 1 lopp står på programmet ett 2-åringslopp för hingstar och ston över 1 200 meter med ett förstapris på 2 miljoner kronor samt ett lopp för äldre ston över 2 000 meter med ett första pris på 1.5 miljoner kronor.

***

ATG visar dagens tävlingar på Deauville och har spel dit.

***

DEAUVILLE (FR) – UK-Tid
1:35 Darley Prix Kergorlay (Group 2) (3yo+) (Turf) 1m7f
2:45 Darley Prix Morny (Group 1) (2yo Colts & Fillies) (Turf) 6f
3:20 Darley Prix Jean Romanet (Group 1) (4yo+ Fillies & Mares) (Turf) 1m2f
4:00 Darley Prix de Pomone (Group 2) (3yo+ Fillies & Mares) (Turf) 1m4f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
http://www.attheraces.com/racecards/Deauville/19-Aug-2018

***

13:35/14:35 Darley Prix Kergorlay (Group 2)
(Marmelo / 2.50) vann det här loppet 2017 så inga problem med bana och distans. Är bästa hästen i loppet och har visat bra form i år (211). Christophe Soumillon är en briljant jockey i sina bästa stunder men kan även vara frustrerande liksom Örjan Kihlström när positionerna inte klaffar. Trivs bäst på ett lite mjukare underlag. Startpositionen är lite långt ut men distansen är lång 3 000 meter så det bör lösa sig. Planerna framöver är att resa ner till Australien och starta i Melbourne Cup ett lopp som han var nia i förra året som delad favorit.

***

14:45/15:45 Darley Prix Morny (Group 1)
(Pretty Pollyanna 2.75) har visat bäst kapacitet och är klar favorit i detta 2-åringslopp. Vann Duchess Of Cambridge Stakes Group 2 i senaste starten där hon imponerade och var rejält förbättrad. Startboxen ät inte den bästa (9) men jockeyn Silvestre De Sousa brukar vara offensiv så det bör inte bli ett problem om det skulle bli ett lågt ”franskt tempo” i loppet. Hon möter hingstar men får lite vikt för det. Allt är bra rapporterar tränaren.

(Land Force / 5.50) kommer med fyra raka segrar men har väl inte direkt visat någon stjärnstatus vid dessa segrar. Kombinationen tränare A P O’Brien och jockey Ryan Moore är dock alltid fruktad.

***

15:20/16:20 Darley Prix Jean Romanet (Group 1)
(Bateel / 2.80) är klar favorit i detta lopp för ston över 2 400 meter men möter några bra. Vann här i senaste starten över 2 000 meter men har tidigare startat över längre distanser så inga problem med dagens distans. Har inte startat på 90 dagrar men det är inget som oroar för hon brukar få ett uppehåll mellan starterna. Fungerar bäst på ett mjukare underlag.

(Rhododendron / ) har hög kapacitet men har varit en stor besvikelse de senaste starterna och blinkers åker på nu. Blir intressant att se om det hjälper…

***

16:00/17:00 Darley Prix de Pomone (Group 2)
Ett svårläst lopp där 3-åriga (Luminate / 5.00 ) är den som är mest intressant att titta på. Inledde sin tävlingskarriär med tre raka innan hon råkade ut för positionsproblem och fick se sig slagen och nerflyttad (2a till 5e plats) till oddset 1.40. I senaste starten var hon blek men var hårt spelad (6.00) i Prix de Diane Group 1. Bara en 3-åringa har vunnit det här loppet de senaste 10 åren så statistiken talar emot henne.

***

MINA SPEL IDAG:
Inga spel idag

Irländska Greyhound Derbyt startade (fredag-lördag) så allt fokus har legat där. Jag får ladda inför York festivalen…

***

Superstoet (Winx) har varit ute och luftat på sig igen och det blev hennes 26:e raka seger. Hon gick ner i distans i detta lopp (1 400 meter) vilket inte är hennes bästa distans. Det gjorde henne inget det var den vanliga vassa avslutning vi fick se igen.

Winx (Blå/Vit – Blå) Ligger i kön 4a från slutet
Länk: https://youtu.be/LuFAsH4wwyI

Näst start blir troligtvis den 27 oktober där hon jagar fjärde raka Cox Plate-vinsten på banan Moonee Valley.

***

The Sad Tale Of Zenyatta’s Little Brother

(Souper Spectacular) är en halvbroder till superstoet (Zenyatta) som köptes in för 10 miljoner kronor som 1-åring. Han startade nio gånger med resultatet tre segrar och 1 miljon kronor i insprungna pengar. Han avslutade sin tävlingskarriär som 5-åring. Förra veckan (6 år senare) såldes han på en boskapsaktion för 390 dollar…

Missa inte att läsa denna sorgliga historia som till sist fick ett lyckligt slut.
Länk: https://www.usracing.com/news/sad-tale-zenyattas-little-brother

När man tittar på bilden på denna insamlingssida kan man inte bli annat än upprörd…
Länk: https://www.gofundme.com/saving-souper-spectacular

Zenyatta – 2009 Breeders’ Cup Classic / Grön – Grön
Link: https://www.youtube.com/watch?v=ud_XPH6Eix4

***

Nästa större festival och som är en av årets höjdpunkter är Yorks fyra-dagars-festival med start onsdagen den 22 augusti och ATG har GBI sändning.

***