Deauville’s sommar-festival bjuder idag på Group 1 loppet Jacq Le Marois som rids över 1 600 meter med ett första pris på 6 miljoner kronor. Det är kanske det mest intressanta Group 1 loppet av de fem som rids under festivalen och dagens startfält håller hög klass med (Alpha Centauri) som en absolut topp.

Vi bjuds även på ett intressant Group 3 lopp för ston över 2 400 meter. Det förväntas bli en fight mellan (Fuse / 3.50) och (Zarkamiy 3.75) den sistnämnda med den blåblodiga stammen Frankel och Zarkava och bättre än så kan det inte bli.

Arc de Triomphe 2008 – Zarkava – Grön/Röd – Grön mössa
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=pMnzUicVGDQ

***

ATG visar dagens tävlingar på Deauville och har spel dit.

***

DEAUVILLE (FR) – UK-Tid
2:45 Prix Minerve (Group 3) (3yo Fillies) (Turf) 1m4f
3:20 Prix du Haras de Fresnay-le-Buffard Jacques le Marois (Group 1) (3yo+) 1m

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
http://www.attheraces.com/racecards/Deauville/12-Aug-2018

***

15:20/16:20 Jacques le Marois (Group 1)
(Alpha Centauri / 2.00) är klar favorit och skall vara så då hon har klart bäst form av alla. Kommer från tre raka Group 1 segrar (Irish 1,000 Guineas, Coronation Stakes and Falmouth Stakes). Den här 3-åriga damen kan flytta på sig så hon behöver ett snabbt underlag för att spela ut sin vassa speed. Vi lär inte få se (Alpha Centauri) i loppet om ordet soft finns i beskrivningen av underlaget. Möter killar för första gången men hon får vikt. Jag gillar henne skarpt och blir besviken på resultatet av loppet om hon inte vinner, henne kan jag inte bli besviken på.

Tränare Jessica Harrington on superstar filly Alpha Centauri
Länk: https://youtu.be/aM2GkpvXIwI

(With You / 6.00) spelade jag i senaste starten när hon vann ett Group 1 lopp. Det här blir betydligt tuffare med favoriten i startfältet och måste gå rejält fram för att kunna matcha henne på ett snabbt underlag.

(Recoletos 9.00) tre starter i år med resultatet två segrar på lite mjukare underlag och en flopp i senaste starten på Ascot när det var ett snabbt underlag. Hästen är bra men för att vinna här tror jag han behöver ett mjukt underlag.

(Accidental Agent / 10.00) stallet är optimistiska efter vinsten i Queen Anne på Ascot till oddset 34.00 gånger.

***

MINA SPEL IDAG:
Inget galoppspel idag det blir att njuta av (Alpha Centauri)

***

A Gamblers Life
Horses are smarter than people. You never heard of a horse going broke betting people

***

Har (Justify’s) tränare Bob Baffert en ny Kentucky Derbyvinnare i 2-åriga (Roadster). Han fick frågan efter debuten och svaret var att det var ”för tidigt att säga” för att sedan blev det tyst några sekunder – Can I have 20 000 dollar…

(Roadster) nr 1 vit/röd
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=3kTzUtxycM4

***

Irländska Greyhound Derbyt rullar igång med första omgången nästa fredag och lördag. Totalt kommer det delas ut 3 miljoner kronor med 1.5 miljoner kronor till vinnaren av finalen den 22 september.

Tyvärr blir det ingen resa till Dublin i år dollarn står i 9.00 kronor så de slantarna behövs när det är dags att åka till Las Vegas i slutet av september.

***

Tittar man på amerikansk baseboll behöver man ladda upp ordentligt med dricka och tilltugg en match kan vara tre till fem timmar. Ibland kör de en ”Double Header” lagen möts två gånger samma dag och då gäller det att ha ett välfyllt kylskåp. Intressant är att av 25 matcher i år när det varit en ”Double Header” så har laget som förlorat den första matchen vunnit den andra matchen 21 gånger…

***

Jag spelar poker så jag har alltid varit fascinerad av personer som kan göra vad som helst med en kortlek. Dessa herrar är bäst i världen på det.

Javi Benitez
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=uLB5oOq76c8

Richard Turner är tyvärr blind sedan unga år.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=JV015y0Bmr8

***

Nästa större festival och som är en av årets höjdpunkter är Yorks fyra-dagars-festival med start onsdagen den 22 augusti och ATG har GBI sändning.

***