På den franska banan Chantilly rids idag Group 1 loppet Prix du Jockey Club som också kallas de franska derbyt. Ett lopp för 3-åringar över 2 000 meter med ett förstapris på 10 miljoner kronor. På programmet står även flera andra Group lopp som håller bra klass.

Tyvärr ingen ATG sändning idag vilket är lite tråkigt. Enligt deras kalender kommer de i alla fall att sända från Chantilly den 17 juni när Prix De Diane Group rids.

***

CHANTILLY (FR)
1:30 Group 2 (3yo Fillies) (Turf) (3yo) 1m
2:00 Group 2 (3yo+) (Turf) (3yo+) 5f
2:35 Group 2 (4yo+) (Turf) (4yo+) 1m4f
3:15 Group 1 (3yo+ Colts & Fillies) (Turf) (3yo+) 1m2f
4:35 Group 3 (3yo Fillies) (Turf) (3yo) 1m4f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/204/chantilly/2018-06-03

***

15:15/16:15 – PRIX DU JOCKEY CLUB
(Study Of Man) är orutinerad och lite valpig men jag gillar han och jag tror han har störst utvecklingspotential bland de startande. Tränaren P Bary har höga tankar om han och har uttalat sig att han aldrig mer kommer bli besegrad (årsdebuten) vilket kanske är att ta i lite väl mycket.

Tar ett steg upp i klass vilket inte bör vara ett problem. Förutsättningarna ser bra ut när det gäller bana, underlag och distans. Det är ett stort startfält så det gäller att komma iväg i starten. Förhoppningsvis klaffar det med positionerna i loppet och då finns förutsättningar för en bra prestation.

***

Vinnartips: Study Of Man 5.00

Intressant starthäst att följa: X

***

DAGENS SPEL:
Study Of Man – 15:15/16:15 – Chantilly

***

Tittade på galoppen från Bro Park i måndagskväll. Daniel Redén hade sin första galopphäst till start i fyraåriga stoet Silver Express som köpts från Frankrike av Stall Zet. Silver Express låg på en del i loppet och lade dessutom en speed ute i spåren i sista kurvan. Orkade inte fullfölja denna gång men det kommer nya lopp.

***

Finalen av Greyhound Derbyt igår med 2 miljoner kronor till vinnaren. Pengarna åkte in på Box 4 / Svart (Droopys Verve) till oddset 3.40
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=BN0-oaiWSn0

***

På lördag är det dags för (Justify) att försöka vinna Belmont Stakes och därmed ta en Triple Crown. Har börjat förberedelserna med lättare jobb.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=2qBFZ9lcsfY

***