*********************
GALOPP – FRANKRIKE – SÖN 17 AUG
*********************
Hög klass på dagens tävlingar på banan Deauville som bjuder på flera intressanta Group lopp.

På programmet ett intressant Group 1 lopp för 2-åringar med flera hästar som kommer tävla på den högsta nivån nästa år. Vi bjuds även ett Group 1 lopp för ston över 2 000 meter samt två Group 2 lopp över längre distanser så mycket att se fram emot idag.

***

DEAUVILLE (FR) – UK-Tid
1:35 Darley Prix de Pomone (Group 2) (3yo+ Fillies & Mares) (3yo+) 1m4½f
2:50 Darley Prix Morny (Group 1) (2yo Colts & Fillies) 6f
3:25 Darley Prix Jean Romanet (Group 1) (4yo+ Fillies & Mares) 1m2f
4:00 Darley Prix Kergorlay (Group 2) (3yo+) 1m7f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.attheraces.com/racecards/Deauville/18-August-2019
https://www.racingpost.com/racecards/

***

ATG har sändning och spel till Deauville.

***

1:35 DARLEY PRIX DE POMONE (GROUP 2) (3YO+ FILLIES & MARES) (3YO+) 1M4½F
Ett svårbedömt lopp över 2 500 meter som jag håller mig borta ifrån. Blir intressant att titta på med tanke på den långa distansen, lopp som jag gillar.

VINNARTIPS: X

Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=ikwxd2hZ4vU

***

2:50 DARLEY PRIX MORNY (GROUP 1)
Ett frågetecken är hur de kommer hantera det förmodade mjuka underlaget.

(Earthlight / 3.75) är obesegrad i tre starter varav den senaste togs i ett Group 3 lopp så hon kliver upp rejält i klass här. Har tagit sin två senaste segrar här på Deauville samt varit favorit i samtliga starter. Underlaget ett frågetecken med tanke på hur han galopperar enligt tränaren.

(A’Ali / 4.50) fick se sig besegrad i tävlingsdebuten men har sedan dess tagit två raka segrar varav den senaste i ett Group 2 lopp här på Deauville. Har form på ett mjukt underlag men inte helt optimalt enligt tränaren med tanke på hans speed.

(Arizona / 4.50) vann i senaste starten ett lopp under Royal Ascot festivalen där han avslutade starkt. Han kommer att stå hem längre distanser och står i 15 gånger arr vinna 2 000 Guineas nästa år.

(Raffle Prize / 5.00) har Frankie i sadeln och kommer hit med tre raka segrar där de två senaste har tagits i Group 2 lopp på Newmarket och Ascot. Tränaren är lite osäker på det mjuka underlaget.

VINNARTIPS: X

1a Earthlight 3.20
2a Raffle Prize 2.90
3a Golden Horde 14.00

Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=zRK4JVPUvnI

***

3:25 DARLEY PRIX JEAN ROMANET (GROUP 1) (4YO+ FILLIES & MARES) 1M2F

(Coronet / 3.00) har tränare/ägare jagat en Group 1 seger med och det lyckades i elfte försöket i loppet Grand Prix de Saint-Cloud. Har tränat på bra sedan dess och kan hantera ett mjukt underlag men det är inget plus enligt tränaren.

(With You / 4.50) var två i senaste starten i Group 1 loppet Prix Rothschild (Group 1) där Laurens blev för svår. Jag är lite tveksam till henne här.

(I Can Fly / 5.00) tufft sto trots att vinnarstatistiken inte är den bästa. Tränaren är nöjd med henne och skall kunna hantera dagens underlag så passande förutsättnigar. Ryan Moore sitter i sadeln vilket alltid är ett plus.

(Wild Illusion / 6.00) har inte levt upp till vad hon visade som 3-åring denna säsong. Två starter i år i Group 1 lopp och insatserna har varit sådär. Senast var banan lite för snabb för henne så bättre förutsättningar idag. Tränaren är nöjd med henna och förutsättningarna ser bra ut. Det är upp till bevis idag i sin tredje start för året om hon kan komma tillbaka till sin 3-åringsform.

VINNARTIPS: Wild Illusion

1a Coronet 2.70
2a With You 4.01
3a Red Tea 35.00
6a Wild Illusion 4.10

Lopprepris: Wild Illusion – Blå – Blå
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=0Ves-gVya9o

***

4:00 DARLEY PRIX KERGORLAY (GROUP 2) (3YO+) 1M7F
Ett spelmässigt jämt lopp med sex hästar under 10 gånger

(Marmelo / 3.25) vann det här loppet 2017 och var två förra året så inga problem med bantypen eller distans. Gillar ett mjukare under så passande förutsättningar idag om det nu inte blir bottenlöst vilket skulle vara ett frågetecken. Planen är att han efter denna start får packa sin resväska för en resa till Australien och start i Melbourne Cup.

VINNARTIPS: Marmelo

1a. Marmelo 1.80
2a Call The Wind 4,90
3a Haky 17.00

Lopprepris: Marmelo – Blå/Gul – Blå/Gul
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=e8Gd3hkddl4

***

GOLF: BMW Championship 15 – 18 augusti
BROOKS KOEPKA (68/71/72) – Rory McIlroy (69/67/70) – 72-håls matchspel

Ökenvandringen fortsätter för Brooks och han har uppenbara problem med sitt spel just nu.

Tiger Woods ser ut att missa årets PGA avslutning TOUR Championship på East Lake. Det är top 30 i FedExCup.som får spela den sista turneringen och just nu ligger han på plats 38 och han har lång fram till täten för att kunna plocka nödvändiga poäng.

***

Brittisks galoppen får enligt en uppgörelse med bookmakers en viss procent på deras på vinst som de gör på galoppen. I år så sjönk den summan avsevärt med 17 miljoner pund till 78 miljoner pund. Levy Board har nu begärt en förklaring hur det kommer sig.

De misstänks att vissa bookmaker egna reklamerbjudande om gratisspel med mera till spelare har räknats in vilket Levy Board inte köper.

***

Skrev igår att jag var lite frestad att spela MAN CITY – Tottenham och båda lagen att göra mål till cirka 2.60.

Hade jag gjort det så hade varit en riktigt berg-o-dalbana framför bildskärmen…

***