*********************
GALOPP FRANKRIKE / IRLAND – SÖNDAG 16 SEP
*********************
Mängder av Group lopp även idag så mycket att se fram emot. I Frankrike rids Prix Vermeille som är ett Group 1 lopp för ston över distansen 2 400 meter. På Irland så bjuder Curragh på fyra Group varav ett är St Leger men tyvärr har ATG ingen GBI sändning idag.

***

ATG visar dagens tävlingar på Longchamp och har spel dit

***

CURRAGH (IRE)
2:35 Stakes (Group 2) (Fillies & Mares) (3yo+) 1m2f
3:05 Stakes (Group 1) (3yo+) 5f
3:40 Stakes (Group 1) (Fillies) (2yo) 7f
4:15 Stakes (Group 1) (Entire Colts & Fillies) (2yo) 7f
4:50 St. Leger (Group 1) (3yo+) 1m6f

***

LONGCHAMP (FR)
2:50 Qatar Prix Vermeille (Group 1) (3yo+ Fillies & Mares) (Turf) (3yo+) 1m4f
3:35 Qatar Prix Foy (Group 2) (4yo+, no geldings) (Turf) (4yo+) 1m4f
4:10 Qatar Prix Niel (Group 2) (3yo Colts & Fillies) (Turf) (3yo) 1m4f
4:40 Qatar Prix Du Pin (Group 3) (3+) (Turf) (3yo+) 7f
5:20 Qatar Prix du Petit Couvert (Group 3) (3yo+) (Turf) (3yo+) 5f

***

WOODBINE (CAN)
9:26 Natalma Stakes (Grade 1) (2yo Fillies) (Turf) (2yo) 1m
10:30 Summer Stakes (Grade 1) (2yo) (Turf) (2yo) 1m

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

LONGCHAMP – 14:50/15:50 – QATAR PRIX VERMEILLE (GROUP 1)
Måste säga jag är besviken på startfältet med tanke på det är över 3 miljoner kronor i förstapris. Förmodligen laddas det för start om 3 veckor när Longchamp har sin stora Arc dag.

(Kitesurf / 3.25) var kraftigt förbättrad i senaste starten så formen är bra. Brukar avsluta starkt och kommer vara med i segerstriden. Skall ge vikt till några 3-åringar vilket är ett minus.

(Magic Wand / 4.00) spelade jag i irländska Oaks där jag trodde hårt på henne men var då sjuk visade det sig efteråt. Var sådär i senaste starten men behövde nog loppet då. Har kapacitet att vinna med det hänger ett litet frågetecken över henne. Är hon tillbaka till sin Ascot form så bör hon vinna loppet. Får vikt av favoriten.

(Övriga) blir inte helt förvånad om någon av de andra 3-åringarna vinner loppet.

***

CURRAGH – 15:35/16:35 – ST LEGER STAKES (GROUP 1)
Intressant lopp med flera segerkandidater så det bör bli ett sevärt upplopp.

(Latrobe / 3.25) irländsk derbyvinnaren som inte var inte som bäst i senaste starten på York där han droppade av svett innan loppet. Hemmaplan nu så det är troligt att han inte hetsar upp sig lika mycket idag. Går upp i distans något som tränaren tror han kommer klara men han är inte helt säker. Bäst på ett snabbare underlag men klarar dagen underlag.

(Flag Of Honour / 3.25) är ban och distansvinnare vilket är ett klart plus. Kommer med två raka vinster så formen är bra och har passande förutsättningar. Ryan Moore sitter i sadeln vilket alltid är en bonus.

(Idaho / 6.00 ) är stallkompis med (Flag Of Honour) och kommer nog att ridas i ledningen. Blir inte helt förvånad om han kan hålla undan även om Ryan valt bort han.

(Weekender / 6.00) var tänkt att agera som pacemaker till (Enable) när hon gjorde sin start på Kempton men togs då ur loppet och får starta här istället och springa på sina egna meriter. Har gjort bra lopp på slutet och kommer vara i segerstriden igen

***

MINA SPEL IDAG:
Har ingen direkt känsla för någon idag och då är det bäst att stå över.

***

Ett av mina favoritston (Alpha Centauri) fick se sig besegrad igår till oddset 1.30 på Irland. Hon hängde nedåt i banan och tog också ett felsteg när hon skulle attackera ledaren och vinnaren (Laurens) till slut.

Unfortunately Alpha Centauri sustained an injury to her right front fetlock and has been sent to the Fethard Equine Clinic for further evaluation.”

En härlig individ som vi förhoppningsvis får se på banan nästa år.

***

Inte oväntat är dagens galopptävlingar på Sha Tin i Hong Kong inställda beroende på monster stormen Mangkhut. Hardcore fansen som det finns många av i Hong Kong får nöja sig med att tävlingsdagen troligen kommer flyttas till den 29 december.

***

Irländska Greyhound Derbyts semifinaler igår. Tyvärr har inte IGB lagt ut sin semifinalvideo som håller hög kvalité utan det som finns är deras loppvideo som tyvärr håller riktigt dålig kvalité.

Semifinal 1
Favorit är T5 (Jaytee Taylor) men han kan få problem från startbox 5 då har speed på båda sidorna om sig från start. Starkast av alla till slut men inte säkert att han får ett rent lopp här. Ledningen tar T1 (Cabra Hurricane) eller T6 (Clona Blaze) den förstnämnda har problem att stå hem distansen så är sårbar sista biten. (Magical Bale) har ett bra startläge och kommer få ett fint lopp på innerspåret men har inte visat den där riktiga formen ännu.
Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=bKIuP3xFXcA

Semifinal 2
Blicken fastnar direkt på T4 (Slippy Cian) men startboxen känns inte alls bra och det luktar problem med (Clonbrien Hero) som troligtvis kommer gå ut i starten och (Totos Park) som kommer gå inåt. Behöver har trappingskorna på och pinga starten annars kan det bli problem för Derby favoriten.
Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=_UHxZOB3XPI

***

DERBY FINAL LÖRDAG 22 SEPTEMBER
1 Ballyanne Sim 17.00
2 Magical Bale 3.50
3 Slippy Cian (m) 3.50
4 Clonbrien Hero (m) 6.50
5 Jaytee Taylor (w) 4.33
6 Clona Blaze (w) 6.50

(Slippy Cian / 3.50) blir mitt spel i en öppen final då han har en bättre startposition än i semifinalen. (Magical Bale) kommer troligtvis gå nedåt i banan så det ”bör” vara fritt för (Slippy Cian) att göra sitt eget lopp i en utvändig position.

***

Årets slätloppssäsong på gräs börjar närma sig slutet. Vi har två festivaler att se fram emot Newmarket 27-29 september och 12-13 oktober.

Vi kommer bjudas på det absolut bästa när Longchamp håller deras största tävlingsdag den 7 oktober med loppet Qatar Prix de l’Arc de Triomphe Arc på programmet (25 miljoner kronor i första pris). Den officiella avslutningen av slätsäsongen i England är på Ascot den 20 oktober och där bjuder man på ett fyrverkeri av Group 1 lopp.

28 Sep NEWMARKET Group 2 (3yo+) 1m
29 Sep NEWMARKET Group 2 (2yo) 1m
29 Sep NEWMARKET Group 1 (2yo) 6f
29 Sep NEWMARKET Group 1 (2yo) 6f
06 Oct NEWMARKET Group 1 (3yo+) 1m
07 Oct LONGCHAMP Group 1 (Turf) (3yo+) 1m4f
12 Oct NEWMARKET Group 1 (2yo) 1m
13 Oct NEWMARKET Group 1 (2yo) 7f
20 Oct ASCOT Group 2 (3yo+) 1m8f
20 Oct ASCOT Group 1 (3yo+) 1m4f
20 Oct ASCOT Group 1 (3yo+) 1m
20 Oct ASCOT Group 1 (3yo+) 1m2f
27 Oct DONCASTER Group 1 (2yo) 1m

***