Newmarket bjuder på tre Group lopp varav ett är ett stayerlopp med Defoe som storfavorit, efteranmäldes dit för 65 000 kronor. Dagens höjdpunkt är 2000 Guineas för 3-åringar, ett lopp som är knepigt att lösa men jag gör ett försök.

Dags för Kentucky Derby på Churchill Downs och det är ett öppet Derby om nu inte den talangfulla Justify visar sig lika bra som han är snygg.

ATG visar dagens tävlingar till Newmarket via sin samarbetspartner GBI och har spel till Newmarket.

NEWMARKET
1:50 Handicap Cl2 1m1f
2:20 Stakes (Group 3) Cl1 5f
2:55 Stakes (Group 2) Cl1 1m4f
3:35 2000 Guineas (Group 1) Cl1 (3yo) 1m
4:10 Handicap Cl2 6f
4:45 Stakes (Listed Race) Cl1 1m2f
5:20 Handicap Cl2 1m

CHURCHILL DOWNS (USA)
11:46 Kentucky Derby (Grade 1) (3yo) (Dirt) 1m2f

Väder/Underlag
Newmarket: Soligt och varmt så bra underlag (Good)
Churchill Downs: 40% chans att det skall regna.

***

Vill någon läsa tidningstips till loppen på Newmarket, Goodwood samt Churchill Downs är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:35/16:35 – 2000 Guineas Stakes (Group 1)
Ett vidöppet lopp som inte är lätt att få ihop. De senaste 6 åren har tränaren A P O’Brien vunnit loppet 3 gånger och han har 3 startande i år varav Murillo troligtvis är där som pacemaker åt sina stallkompisar. Spårlottade tillsammans i box 5 8 och 9.

(Gustav Klimt) Är snabb och gillar dagens underlag. Går upp i distans här och det är möjligt att han är bäst på 1 400 meter men bör stå hem även 1 600 meter. Ett lopp i kroppen vilket inte är A P O’Brien vanliga väg att ta då hans vinnande hästar brukar göra sin årsdebut här. Förutsättningar finns för en bra insats.

(Saxon Warrior) Bästa hästen i loppet som lagt på sig mycket muskler under vintern. Har vunnit på 1 600 meter men känslan är att han mer en Derby häst 2 400 meter. Håller hög klass så farligt att räkna bort han i sin årsdebut. Kan vara sårbar om det blir en speeduppgörelse till slut.

(Masar) Vann Craven Stakes med 9 längder från ledningen och visade fin form och fart. Kommer troligtvis försöka ridas på ett liknande sätt idag. Håller kanske inte riktigt samma höga klass som A P O’Brien hästar men har passande förutsättningar och kan inte räknas bort.

(Elarqam) Tränaren Mark Johnston har höga tankar om han. Obesegrad i två starter och det är upp till bevis denna gång. Tränar bra och har inte några problem med distans eller underlag. Gör sin årsdebut här.

Tips: Gustav Klimt 4.00 – Masar 5.00 – Saxon Warrior 4.50

***

23:46/00:46 – Kentucky Derby
Antingen går man för Justify i årets Kentucky Derby eller så får man plocka fram lottomaskinen jag väljer det förstnämnda. Samtliga vinnare av Kentucky Derby efter 1882 har startat som 2-åring så gillar man statistik så tittar man åt ett annat håll än Justify.

(Justify / 5.00) är den mest talangfulla hästen i startfältet. Ingen start som 2-åring, orutinerad och startat i små fält är inga plus men han ser ut att vara riktigt bra. Han har startbox 7 och kommer han iväg som jag tror så kommer han ligga i tätgruppen vilket gör att storleken på startfältet inte spelar så stor roll. Han verkar lugn så allt brus innan loppet tror jag inte påverkar han. När man tittar på han är det svårt att inte gilla han och jag kliver in med ett spel.

Här kan ni ta en närmare titt på honom innan Santa Anita Derby
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=vgCJfBj3biI
Lopprepris: Santa Anita Derby
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=ku4FWV1L9dU

(Mendelssohn / 4.00) Europas hopp imponerade nere i Dubai när han vann med 18 längder men andra förutsättningar denna gång. Kombinationen A P O’Brien och Ryan Moore är fruktad men det här blir en utmaning för Mendelssohn. Han måste vara ”riktigt” bra för att vinna det här och jag är väl inte helt övertygad om det ännu, men kanske efter loppet.

Tips: Justify – X – X

***

DAGENS SPEL:
Gustav Klimt –15:35/16:35 – Newmarket
Justify – 23:46/00:46 – Churchill Downs USA

***

ATG har sändning och spel till Newmarket på söndag och då är det de 3-åriga damerna som står i fokus.