Hög klass på dagens tävlingar i England och USA.

I England så bjuder Cheltenham på fyra Grade 2 lopp (ej handikapp) och Doncaster på tre Grade 2 lopp.

I USA så tävlas det på banan Gulfstream Park som på sitt program har Pegasus World Cup som är två lopp över distansen 1 800 och 1 900 meter. Förstapriset i Pegasus World Cup Turf ligger på 5 miljoner kronor och i Pegasus World Cup Dirt 15 miljoner kronor,

***

CHELTENHAM
2:25 CHASE (GRADE 2) CL1 (5YO+) 3M1½F

(Santini / 3.00) övertygade inte i säsongsdebuten, fick jobba hårt för att vinna till oddset 1.35. Har sedan dess opererats i halsen så något var fel i den starten. Har bra styrka men går ofta under drivning tidigt i loppen. Brukar göra något misstag när det gäller hoppningen men har inte gått i backen. Är i grunden bra och det är upp till bevis idag om han är en Gold Cup häst att räkna med.

(Bristol De Mai / 3.25) har högst formtal och har härdats i tuffa sällskap. Favoritbanan är Haydock som är en slätare bana än Cheltenham och han har inte lyckats vinna här på fyra starter.

VINNARSPEL: Santini
Tufft lopp där jag inte har fullt förtroende för någon av de två mest spelade. Jag vill ha action i loppet så efter mycket funderande föll valet till slut på (Santini). Har vandrat från 2.75 till 3.25 på Betfair vilket känns sådär och magkänslan är inte den bästa…

1a Santini 2.65
2a Bristol De Mai 3.25
4a Top Ville Ben 9.00

Upploppsrepris: Grå/Vit
Länk: https://twitter.com/i/status/1221080029339312128

Båda gjorde en del misstag i hoppning men den största gjorde (Bristol De Mai) som snubblade tre hinder före mål och gav initiativet till (Santini). BDM kom tillbaka och utmanade men till slut avgjorde styrkan för (Santini) då BDM inte riktigt står hem distansen här på tuffa Cheltenham.

***

3:35 HURDLE (GRADE 2) CL1 (5YO+) 3M ITV
(Paisley Park / 1.67) håller hög klass och är bäst i England över längre distanser (Hurdle). Kommer hit med sex raka segrar och har högst formtal i loppet. Gjorde ett fullt godkänt lopp i säsongsdebuten som han vann och kan förväntas vara ännu bättre denna gång då han enligt tränaren inte är helt lätt att få i tävlingsform. Trivs bra här då hans styrka till slut brukar fälla avgörande i loppen.

(If The Cap Fits / 4.00) är den i första hand som eventuellt skall kunna hota den stora favoriten enligt bookies.

VINNARSPEL: Paisley Park

Gillar (Paisley Park) och jag vill ha action igen… så jag kliver in här men att spela till de här oddsen när det gäller hinderlopp är bara till för den som (försöker) köpa pengar…

1a Paisley Park 1.67
2a Summerville Boy 8.00
3a Lisnagar Oscar 51.00

Upploppsrepris: Blå/Lila
Länk: https://twitter.com/i/status/1221097307606745089

Kan inte annat än bli imponerad av (Paisley Park) härligt individ, kolla in öronen.

***

GULFSTREAM PARK (USA)
9:49 PEGASUS WORLD CUP (GRADE 1) (4YO+) (TURF) 1M1½F

(Without Parole / 3.25) tidigare tränad i England av John Gosden men är nu i USA och tränas av Chad Brown. Frankie sitter i sadeln som i tidigare starter. Gjorde ett bra lopp i sin debut här i USA och har haft det här loppet som mål en längre tid. Lasix är inte tillåtet så går utan det denna gång.

(Magic Wand / 4.50) tufft sto som kommer från Irland där hon tränas av (A P O’Brien). Har haft en lång säsong med resor över hela världen och startpositionen är långt ut så lite frågetecken där. Hon är dock en riktig streetfighter och Ryan Moore sitter i sadeln och det kan vara en dödlig kombination för motståndarna.

VINNARSPEL: Magic Wand
Gillar (Magic Wand) så trots några frågetecken så kliver jag in här.

1a Zulu Alpha 13.00
2a Magic Wand 4.70
3a Instilled Regard 11.00

Lopprepris: Blå/Orange
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=7xfKWgKbksI

***

10:34 PEGASUS WORLD CUP (GRADE 1) (4YO+) (DIRT) 1M1F

Tyvärr får vi inte se (Omaha Beach) som har blivit struken i sin sista tänkta start, damerna kommer nu stå i kö för hans tjänster istället… Inte heller (Spun To Run) kommer till start vilket är tråkigt.

VINNARSPEL: X
Omöjligt lopp och jag har absolut ingen idé här…

Ron Wood på Racing Post tycker (Seeking The Soul) kan var ett intressant spel till ett bra odds.

The selection has a patchy record but was runner-up in this last year and he can sit off the speed whilst saving ground from 4 under his top rider, so there seems a fair chance of him again running on to make the places – and possibly even taking out the top prize this time

1a Mucho Gusto 4.20
2a Mr Freeze 8.40
3a War Story 17.00

Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=U0p81GQYAxk

***