Full fart på den engelska galoppen som vanligt på lördagar.

Newbury bjuder på två Group lopp varav ett är Group1 loppet Lockinge Stakes. På programmet även två Listed lopp för 3-åringar samt ett Conditions lopp för 2-åringar. I 2-åringsloppet får vi se en intressant amerikansk häst (Joker On Jack / 3.50) som tränas av Wesley A Ward

Det finns även möjlighet att följa tävlingarna på Newmarket som bjuder på två Listed lopp samt banan Navan på Irland som har ett Listed lopp på sitt program.

På den amerikanska banan Pimlico är det dags för (Grade 1) loppet Preakness Stakes vilket är andra loppet i Triple Crown serien.

***

2:25 STAKES (GROUP 3)
(Crystal Ocean / 1.30) vann det här loppet förra året och allt talar för att det blir en upprepning i år. Klasshäst som det är svårt att hitta några svagheter hos.

VINNARE: Crystal Ocean

SPEL: Tillfälle att (försöka) köpa pengar men oddset är under 1.67 så inget spel för mig som det ser ut nu.

LOPP-REPRIS: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/92946/

***

3:40 LOCKINGE STAKES (GROUP 1)
Ett mardrömslopp för spelare som försöker få pusselbitarna på rätt plats när ett lopp analyseras. Det skiljer väldigt lite i formtal och det är elva hästar som står mellan 5.00 – 19.00 gånger…

(Laurens / 5.00) klassigt sto som har vunnit fem Group 1 lopp mot andra ston. Möter killar så tuffare men får lite vikt för det. Gör årsdebut så det är ett frågetecken men bör vara förberedd för loppet. Hon är tuff liksom ägarna som nobbade tunga bud från några av de största hästägarna när de ville köpa henne. Blir spännande att se henne mot killarna.

(Le Brivido / 5.00) är en 5-åring som bara gjort sex starter så det finns fortfarande utveckling i han. Gjorde en fullt godkänd årsdebut och är säkerligen bättre denna gång. Går upp i klass men det bör inte vara ett problem. Blir intressant att se vad han presterar i loppet.

(Beat The Bank / 8.50) brukar inte räcka riktigt när han kliver upp i Group 1 lopp men det är inte de vassaste hästarna med denna gång. Lättplacerad och går ända in i mål så lär vara i segerstriden

(Romanised / 13.00) är det stora tips-skriket för några värdespelare men deras tagna odds har försvunnit.

VINNARE: X

SPEL: Det här loppet har en profil jag inte är beredd att spela på men det skall bli mycket intressant att titta på,

LOPP-REPRIS: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/92964/

***

23:48 PREAKNESS STAKES (GRADE 1)
(Improbable / 3.00) var favorit i Kentucky Derby men motsvarade inte förväntningarna då utan blev 4a/5a på den slaskiga banan. Är återigen favorit och det är väl inte mycket att säga om det då motståndet ser lättare ut.

Han är troligtvis bästa hästen i loppet något som oddsen visar. Från en bra startposition bör han få ett bra lopp och jag tror han kan plocka ner hästarna i täten och hålla ifrån sig hästarna som avslutar bra på upploppet.

Tränaren Bob Baffert var nöjd med han när han var ute luftade sig på banan i veckan. Det kommer att vara ett bättre underlag idag vilket jag tror är ett plus.

Saturday should be a nice day at the Pimlico Race Course in Baltimore, a pop-up shower late in the afternoon isn’t out of the question.

VINNARE: Improbable

SPEL: Improbable
Svårt att se att det finns något värde i nuvarande odds på (Improbable / 3.00). Förhoppningsvis rör han sig uppåt något men jag kommer kliva in oavsett…

1a War Of Will – 7.10
2a Everfast – 29.00
3a Owendale – 8.90
6a Improbable – 3.50

(Improbable) var inte helt rumsren före loppet i Derbyt och bråkade i startboxen denna gång. Kom iväg bra men gick för drivning direkt för att försöka hålla sin position. Långt ut i utgången av kurvan men var slagen direkt. Verkar att ha stannat i sin utveckling och galoppera mest med övriga hästar utan att kunna öka tempot. Blev en dyrbar fel-läsning…

Nr4: Vit/Vit
LOPP-REPRIS: https://www.youtube.com/watch?v=cu5JgBytDSo

***