Dags för den andra dagen av Yorks fyra-dagars-festival och vi bjuds på två Group lopp. Yorkshire Oaks är dagens höjdpunkt ett Group 1 lopp över 2 400 meter för 3-åringa och äldre ston med ett förstapris på lite över 2 miljoner kronor. Vi får se irländska och franska Oaks vinnaren så hög klass på loppet.

***

ATG visar dagens tävlingar på York via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

YORK – UK-tid
1:55 Lowther Stakes (Group 2) (Fillies) Cl1 (2yo) 6f ITV
2:25 Premier Yearling Stakes Cl2 (2yo) 6f ITV
3:00 Handicap Cl2 (3yo+) 1m ITV
3:35 Yorkshire Oaks (Group 1) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m4f ITV
4:15 Galtres Stakes (Listed Race) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m4f RUK
4:50 Fillies Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 7f RUK
***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

13:45/14:55 Lowther Stakes (Group 2
Två hästar i detta 2-åringslopp som är betydligt mer spelade än övriga och där tror jag (Fairyland / 3.00) har mer klass än (Angel’s Hideaway / 3.00).

(Fairyland / ) kostade 10 miljoner kronor som 1-åring så det finns stora förhoppningar på henne. Har gjort tre startar och de två första slutade med seger. Gjorde ett mycket bra lopp i senaste starten som 3a där hon slog (Angel’s Hideaway) 4a efter att dragit fram henne i loppet. A P O’Brien tränarform har varit lite upp och ner på slutet men verkar ha stabiliserats. Allt är bra med henne enligt tränaren så jag förväntar mig en bra insats igen.

***

15:35/16:35 Yorkshire Oaks (Group 1) (Fillies & Mares)
Även idag så bjuds vi på ett mycket högklassigt lopp så missa inte det här.

(Sea Of Class / 2.38) är klar favorit och York bör passa henne bra så hon är säkerligen med i segerstriden. Vann irländska Oaks vilket var mycket överraskande för mig kanske mindre för andra med tanke på vinnaroddset. Hon står i bara 13 gånger till Prix de Arc de Triomphe så bookies har höga tankar om henne. Allt är bra i träningen och hon är under utveckling så tränaren är optimistisk. Har inte testats fullt ut lopp men det lär hon göras nu. Kan inte säga jag är imponerad av dagens odds som jag tycker ser klent ut med tanke på motståndet.

(Laurens / 4.50) vann franska Oaks. Har fyra vinster i resultatraden men gör inte mer än det behövs i loppen. Hon har vunnit med huvud som mest i dessa lopp. Går upp i distansen vilket alltid är ett frågetecken innan distansen är provad men tittar man på hur hon avslutar loppen bör det inte vara ett problem: På stam är det ett litet frågetecken men tränare och jockey tror att det inte skall vara ett problem.

(Coronet / 7.00) brukar alltid göra bra lopp. Hon har vunnit här och är distansvinnare så lär säkerligen göra ett bra lopp igen. Är nog allra bäst på ett mjukt underlag men har gjort flera bra lopp på ett snabbt underlag. Skall ge en hel del vikt till 3-åringarna och det är aldrig lätt.

(Magic Wand / 7.50) spelade jag i irländska Oaks och var ganska säker på att hon skulle vinna men var tyvärr sjuk då. Hennes insats i Ribbersdale Stakes var femstjärnig då hon slog (Wild Illusion) med 4 längder. Tränaren A P O’Brien säger att hon verkar vara i bra form och hoppningsvis gör hon ett bättre lopp än senast, något vi verkligen får hoppas…

***

MINA SPEL IDAG:
13:45/14:55 – Fairyland – York – 3.00
15:35/16:35 – Magic Wand – York – 7.50

Brukar inte spela 2-åringar med tanke på deras utvecklingskurva men jag gillar (Fairyland) så jag kliver in här.

Lite blunda och hoppas över det här spelet men jag tycker att oddset på (Magic Wand) är för högt trots att det finns frågetecken för formen…

***

En favorit som jag har är superstoet (Enable / 5.00). Hon har varit skadad och behöver lopp i kroppen innan det är dags för Prix de l’Arc den 7 oktober. Finns ett lopp på banan Kempton (september stakes) som det pratas om från stallet. Det är ett Group 3 lopp som rids 8 september och det är möjligt att vi får se henne där.

John Gosden tränar även en annan favorithäst som jag har (Cracksman / 7.00) och det är troligt att han går direkt till Prix de l’Arc de Triomphe. (Cracksman) hoppas på paraplyväder så han får sitt favoritunderlag mjukt.

***

Fina tävlingar igår på Jägersro när det var Oaks och Derby-uttagningar. Vilken kämpe han är (Transcendence) och styrkan är det inget fel på, härlig inställning på han.

***