Dags för den tredje dagen av Glorious Goodwoods fem-dagars-festival. Dagens höjdpunkt är Nassau Stakes som är ett Group 1 lopp för ston över 2 000 meter med 4 miljoner kronor till vinnaren. På programmet även två Group 2 lopp varav ett för ston över 2 800 meter med hela 13 startande samt ett lopp för 2-åringar över 1 200 meter.

***

ATG visar dagens tävlingar på Goodwood via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

Glorious Goodwood and the going is now good, good to firm in places (from good)

***

GOODWOOD – UK Tid
1:50 Handicap Cl2 (3yo) 1m2f
2:25 Lillie Langtry Stakes (Group 2) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m6f
3:00 Richmond Stakes (Group 2) Cl1 (2yo) 6f
3:35 Nassau Stakes (Group 1) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m2f
4:10 Nursery Handicap Cl2 (2yo) 7f
4:45 Maiden Fillies Stakes Cl2 (2yo) 7f
5:20 Handicap Cl3 (3yo 0-95) 5f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:35/16:35 – Nassau Stakes (Group 1)
Ett öppet stolopp som är svåranalyserat med tanke på flera av dem kliver upp eller ner i distans. Ingen pacemaker i loppet men förhoppningsvis är någon beredd att hålla upp tempot så vi slipper se en upprepning från igår.

(URBAN FOX / 3.75) var bra i senaste starten på Curragh när hon slog Oaks vinnaren (Forever Together) över dagens distans. Rör sig bra men kan vara sårbar om det inte blir något tempo för det tar lite tid för henne att växla tempo.

(Rhododendron / 4.00) har vunnit här tidigare på Goodwood som 2-åring samt är vinnare över distansen så jag förväntar inga problem där. Har vunnit tre Group 1 så härdad i klassen men var blek i senaste starten över en kortare distans och provar nu att gå upp distans igen. Har bäst kapacitet men är svårbedömd med tanke på senaste starten. A P O’Brien har vunnit det här loppet de två senaste åren.

(Veracious 4.00) ha bara gjort tre starter så är under utveckling speciellt med tanke på att hon tränas av Sir Michael Stoute. Enligt stallet kommer hon gå fram rejält efter sin senaste start. Går upp i distans och det är ett litet frågetecken men tränare tror inte det skall vara ett problem.

(Wild Illusion / 5.50) var 2a i Oaks på ett mjukt underlag som troligtvis är hennes bästa underlag. Går ner i distans idag något som tränaren tror skall passa. Har vunnit Group 1 lopp i Frankrike men ingen seger på de tre senaste starterna i år.

(Billesdon Brook / 9.00) vann 1,000 Guineas på Newmarket till 67.00 gånger och var bra då. Sämre i senaste starten och man provar nu att gå upp i distans. Tre starter här på Goodwood med resultatet två segrar så trivs här. Kan växla tempo så gynnad om det blir ett taktiskt lopp med lågt tempo.

***

MINA SPEL IDAG:
Urban Fox – 15:35/16:35 – Goodwood

Blicken fastnade direkt på (Rhododendron) men med tanke på senaste insatsen kan jag inte spela henne…

***

Publikfavoriten Frankie Dettori är tillbaka i sadeln efter sin avstängning för vårdslös ridning. Frankie rider fyra hästar idag.

***

Lil Rockerfeller var 15 kg rätt inne på sin hinderform när han gjorde sin första slätloppsstart på 3 år i första loppet igår. Spelades hårt och gjorde inget misstag när han utklassade sina motståndare från ledningen och vann med 15 längder. Jockeyn Silvestre de Sousa var tydligen ändå orolig för han lyckades dra på sig en tvådagars avstängning när han använde piskan två gånger trots att det var uppenbart på upploppet han skulle vinna loppet…

***

Banunderlaget är en viktig parametern i jakten på vinnare så tufft när inte ens jockeys har klart för sig hur underlaget är…

Silverstre de Sousa – On the quick side of good
Hayley Turner – Good to Firm
Shane Kelly – On the dead side I thought it would have dried up a bit more.

***