Dags för den andra dagen av Doncasters fyra-dagars-festival. Två Group lopp på programmet idag ett 2-åringslopp över 1 600 meter samt ett stayerlopp för ston över 2 800 meter.

***

ATG visar dagens tävlingar på Doncaster via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

DONCASTER – UK-tid
1:50 Fillies Nursery Handicap Cl2 (2yo) 6f
2:25 Group 2 (Fillies) Cl1 (2yo) 1m
3:00 Group 2 (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m6f
3:35 £300,000 2-Y-O Stakes Cl2 (2yo) 6f
4:05 Handicap (Lady Riders) Cl3 (3yo+ 0-90) 6f
4:40 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 1m2f
5:10 Handicap Cl2 (3yo 0-100) 7f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:00/16:00 Group 2 (Fillies & Mares)
Har varit en del överraskningar de senaste 10 åren i loppet vilket inte är förvånande med tanke på att det är ett lopp för ston.

(Pilaster / 2.25) kommer med tre raka segrar och är under kraftig utveckling så inte mycket att säga om att hon är favorit. Det enda negativa jag kan hitta är att oddset är lågt och hon har straffvikt det senare tror jag inte är något större problem.

(Horseplay / 3.50) var bra i senaste starten då hon kom i närheten av (Sea Of Class) som är Arc aktuell. Går upp i distans vilket tränaren tror passar bra. Känns som hon är bäst på ett snabbare underlag men jag förväntar mig inga problem på dagens underlag. Negativt är att hon har straffvikt.

(God Given / 7.00) kunde inte utmana favoriten i näst senaste starten och trots något bättre viktläge så känns det som det blir samma sak igen.

(Sizzling / 7.00) har startat 11 gånger i år så har fått slita för brödfödan. Kommer till start med två raka segrar och har en passande distans men jag är lite tveksam om hon har klass och kapacitet att vinna det här. Tränas av A P O’Brien rids av Ryan Moore så kanske farligt att räkna bort henne helt i loppet.

***

MINA SPEL IDAG:
Med tanke på årets resultat när det gäller spel på ston och (Pilasters) låga odds så är det nog bäst att avstå spel i loppet.

Behöver du leta efter ett spel så är det bäst att avstå spelet.

***

Inga jackpotter under nästan två månaders tid är ATG:s recept för att få kunder att registrera sig innan 1 januari (lagkrav). Blir intressant att se hur hårt det här kommer slå mot omsättningen.

***

Epsom och nu senast Salisbury har fått ställa in sina galopptävlingar sedan tusentals maskar (Chafer Grubs) börjat smaska på gräsrötter och annat gott på gräsbanan vilket gör att underlaget löst och osäkert att tävla på.

***

Champions Weekend och många högklassiga lopp på Irland i helgen.

På lördag så bjuder Leopardstown på fem Group lopp varav två är Group 1. Förhoppningsvis håller ATG igång GBI-sändningen en timme efter sista loppet på Doncaster.

På söndagen så är det Curragh som bjuder på fem Group lopp varav fyra är Group 1. Tyvärr ingen GBI sändning denna dag men vi bjuds på galopp från Frankrike och banan Longchamp som har flera Group lopp på programmet.

***