Dags för den andra dagen av Chesters tre-dagars festival. På programmet idag har vi ett Group 3 lopp över distansen 2 700 meter samt ett Listed lopp för 3-årigar över 2 100 meter.

***

3:35 STAKES (GROUP 3)
(Kew Gardens / 2.00) är klart bästa hästen i loppet då han normalt håller till i Group 1 lopp. Gör årsdebut, gör sin första start här på Chester samt har straffvikt. Har viktigare lopp senare denna säsong så frågan är hur hårt tagen han är i träningen. Tränaren är nöjd med jobben, varnar för om underlaget blir för mjukt/tungt är det ett minus. Tycker det finns en del frågetecken och oddset är tunt men borde vinna mot dessa Group 3 motståndare på sin klass.

(Morando / 4.25) har vunnit tidigt här på Chester i början av sin karriär så klarar bantypen här på Chester. Kliver upp i distans från 2 400 meter meter till 2 700 meter vilket inte är säkert han står hem, gillar när det är lite mjukare underlag. Favoriten behöver nog vara off på något sätt idag för att han skall kunna utmana.

(Magic Circle / 4.50) beslut om han skall starta i detta lopp tas fredag morgon (anmäld till ett annat lopp också). Var hårt spelad i Melbourne Cup men blödde näsblod under loppet så ursäktad för sin insats då. Vann ett större handicapplopp förra året här på Chester i sin årsdebut så inget problem med denna speedwaybana. Dagens distans är tuffa 2 700 meter men trivs bättre på ännu längre distanser, helst på mjuk eller tungt underlag. Har haft en bra vinterträning och jobbar bra.

VINNARTIPS: Kew Gardens
SPEL: Samtliga tre som är mest spelade i loppet gör sin årsdebut så inget spel för mig.

***

Ett spel igår på Chester.
(Technician) spelades tungt under dagen ner från 5.50 på morgonen till 3.75 vid start men mina och andra spelares pengar gick snabbt upp i ett stort rökmoln. Fick tidigt manas på för att följa i rygg på ledaren. Något var uppenbart fel, bantypen (enligt jockey) eller om han inte fick rätta fästet på underlaget…

Chased leaders, pushed along briefly 7f out, ridden 3f out, weakened 2f out.

Technician, unlucky down to 1m2f at Sandown 12 days earlier, looked all at sea from halfway on the deeper surface. He was later reported to have been unsuited by this course.

Röd/Grön – Skimmel
Lopprepris: https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1087410#

***