Dags för den andra dagen av Yorks Ebor festival.

Hela galoppvärldens ögon riktas mot York idag 15:35/16:35 när superstoet (Enable) skall försöka ta sin tolfte raka seger och tionde Group 1 seger.

Strålkastarljuset lyser extra mycket på henne idag då hon tar farväl av den engelska publiken. Det här blir hennes sista start i England och därefter kommer hon bara göra ett lopp till The Arc som blir hennes sista lopp i tävlingskarriären.

***

YORK – UK-Tid
1:55 Stakes (Group 2) (Fillies) Cl1 (2yo) 6f ITV
2:25 Yearling Stakes Cl2 (2yo) 6f ITV
3:00 Handicap Cl2 (3yo+) 1m ITV
3:35 Yorkshire Oaks (Group 1) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m4f ITV
4:15 Stakes (Listed Race) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m4f RTV
4:50 Fillies Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 7f RTV

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

ATG har sändning och spel till York.

***

3:35 DARLEY YORKSHIRE OAKS (GROUP 1)

(Enable / 1.25) alla hästar kan förlora har man fått lära sig under åren man spelat på hästar men finns det något som talar för en förlust idag. (Magical / 4.50) har varit i närheten av (Enable) i både Breeders Cup Turf och nu senast i Eclipse där hon var slagen med mindre än 1 längd så hon får inte ha en dålig dag, något som hon hittills inte haft. Funderade länge på om jag vågade skriva det sistnämnda, vem vill utmana ödet…

(Crystal Ocean) förlorade igår och det såg ut som hans brutala duell med (Enable) i loppet King George satt kvar i han den sista biten när han fick ge sig med ett huvud mot (Japan). Det är alltid lättare för den vinnande hästen att gå vidare och det såg ut som (Enable) inte gick i botten när hon knäckte streetfightern (Crystal Ocean) i King George så jag tror inte det loppet skall vara ett problem.

Fyra hästar till start, två från tränaren John Gosden och två från A P O’Brien. Den senare har en pacemaker med i loppet (South Sea Pearl / 67.00) som troligtvis kommer skickas iväg mot ledningen för att (Enable) inte skall få sitta där och bestämma tempot. Det är troligt att Frankie väljer att släppa och sitta i ryggen för att sedan svara när (Magical) ställer frågan på det långa upploppet.

VINNARTIPS: Enable
Ingen vill se henne förlora och det kommer göra ont, mycket ont om hon gör det.

Lopprepris: Enable / Grön/Vit – Rosa
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=D0AfBuaq8H0

***

Ingen har försökt att köpa (Enable) för alla vet att K Abdullah inte kommer att släppa henne. Om en ”vanlig” person ägt henne vad hade dessa tunga gossar i arabvärlden som samlar på vackra föremål kunna tänkas bjudit för henne.

Det är inte helt osannolikt att vi hade fått se ett bud på 1 miljard kronor för första gången för en häst om ägaren försökt kämpa emot en försäljning…

***