Dags för den andra dagen av Yorks tre-dagars festival.

Det bjuds på två mycket intressanta Group lopp där vi får se två högklassiga hästar, det är även ett Listed lopp på dagens program.

***

2:25 FILLIES STAKES (GROUP 2)
En mycket högklassig dam på startlinjen samt ett par intressanta motståndare som är på väg upp, klart sevärt lopp.

(Lah Ti Dar / 1.50) är riktigt bra vilket oddset skvallrar om. Gör årsdebut och går ner i distans vilket är det negativa man kan säga om denna dam. Tränaren är nöjd med träningen och hon har matchats för detta lopp en längre tid – we’re hoping for a good show.

Närmast den stora favoriten i oddslistan så hittar vi (Rawdaa / 7.50) och (Nyaleti / 8.50) som båda har årsdebuten avklarad men det blir tufft att slå favoriten.

Vinnare: Lah Ti Dar
Spel: För lågt odds och årsdebut så det är pass för mig när det gäller spel.

1a Lah Ti Dar 1.34
2a Rawdaa 7.00
3a Sun Maiden 17.00

Lopprepris: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/92796/

***

3:00 DANTE STAKES (GROUP 2)
Vilket lopp… loppet håller hög klass

(Too Darn Hot / 2.10) har klart högst formtal.och är obesegrad i fyra starter. Var kung bland 2-åringingarna förra säsongen och gör här sin 3-åringsdebut. Går upp i distans och allt talar för att det är ett plus. Förberedelserna har inte varit de bästa inför detta lopp, tränaren hade gärna haft ytterligare 10 dagar på sig att förbereda han – I’m treating it very much as a trial. The race will bring him on considerably, that’s for sure – Den här hästen kan flytta på sig. Står i 5.50 till Derbyt.

(Övriga) inga dåliga djur med i loppet. Vi har (Line Of Duty / 8.00) som vann Breeders Cup Juvenile Turf och (Japan /6.50) som tränas av A P O’Brien och rids av Ryan Moore. Den senare har heller inte haft en problemfri förberedelser.

Det blir att att spänna fast säkerhetsbältet framför datorn, det här loppet har jag höga förväntningar på.

Vinnare: Too Darn Hot
Spel: Årsdebut så det är pass för mig när det gäller spel

1a Telecaster 8.00
2a Too Darn Hot 2.00
3a Surfman 6.00

Lopprepris: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/92800/

Märkligt lopp där (Too Darn Hot) stallkompis och pacemaker drar fram vinnaren till början av upploppet. Frankie ligger och avvaktar med (Too Darn Hot) och måste lägga en speed i början av upploppet för att få kontakt med vinnaren.

Ursäkter om att han inte stod distans från tränare och jockey, det väljer nu att gå ner i distans och Ascot istället för Derbyt – It’s quite simply a matter of stamina.

Han var inte fullt tränad enligt tränaren och han släppte iväg vinnaren. Det är ju inte precis att han stannar sista biten om man jämför med de hästar som låg i samma grupp han under loppet.

***

Blev inte så mycket klokare på Elitoppshästen (Aubrion Du Gers) igår. Bazire lär knappast starta han i Elitloppet för en hedersam tredjeplats så det bör finnas växlar att dra på han…

Vi får hoppas att Jos Verbeeck håller sig borta från våra taxibilar…

***