Doncaster fyra-dagars-festival började i onsdags det var dock inga Group lopp första tävlingsdagen. Idag står två Group lopp på programmet och det är tjejerna som står i strålkastarljuset.

Vi har ett 2-åringslopp så det drar jag ett spelstreck över direkt. Det andra sto-loppet går över intressanta distansen 2 900 meter och det är främst två hästar som spelas.

***

DONCASTER – UK-Tid
2:10 Fillies Nursery Handicap Cl2 (2yo) 6½f ITV
2:40 Stakes (Group 2) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m6½f ITV
3:15 Weatherbys £300,000 2-Y-O Stakes Cl2 (2yo) 6½f ITV
3:45 Stakes (Group 2) (Fillies) Cl1 (2yo) 1m ITV
4:20 Lady Riders Handicap Cl3 (3yo+ 0-90) 6f SKY
4:55 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 1m2f SKY
5:30 Handicap Cl2 (3yo 0-100) 7f SKY

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

Det är Attheracesc (SKY) som har sändningen från Doncaster så vill någon titta på loppen kan ni göra det i ATG:s sändning från Sydafrika (Turffontein). De brukar visa Attheraces lopp mellan deras egna lopp.

FREEINTERTV.COM
Har sändningar från fria TV-kanaler ute i världen och de visar kanalen ITV som sänder engelsk galopp på lördagar och större festivaler Tyvärr är det hård belastning och en del buffring av data förekommer.

ITV1 Racing 2pm – 4.00pm – UK-Tid
Länk: http://www.freeintertv.com/view/id-2119/1-1-2-1?chname=itv1&findch=1

***

2:40 STAKES (GROUP 2) (FILLIES & MARES) CL1 (3YO+) 1M6½F ITV
4-åringarna har hållit sig framme i det här loppet 7 har vunnit de senaste 10 åren. När det gäller favoriter har det varit klent bara två favoriter har vunnit vilket kanske inte är så förvånande med tanke på att det är ett sto-lopp, två vinnare över 25 gånger…

(Enbihaar / 2.25) kommer hit med två raka segrar i Group 2 lopp. Den senaste segern togs över dagens distans så inga problem med den långa distansen. Hon har imponerat och är av den galopperande typen så Doncaster bör passa henne liksom underlaget. Har straffvikt för sin Group 2 seger och skall ge bort en hel del vikt här till 3-åriga motståndare vilket alltid är svårbedömt.

(Dame Malliot / 3.00) var på utflykt till Frankrike i senaste starten där hon vann ett Group 2 lopp över 2 500 meter. Kliver upp i distans men det ser inte ut att vara ett problem även om man inte vet förrän distansen provats. Det snabba under bör passa enligt tränaren. Har också straffvikt för sin Group 2 seger. Känns som hon inte har samma klass som favoriten men får en del vikt.

(Övriga / +9.00) blir väl inte helt förvånad om någon av de övriga 3-åringarna vinner med tanke på att de får en hel del vikt av favoriten.

VINNARTIPS: X
Gillar (Enbihaar) men jag är inte beredd att ta nuvarande odds, +2.65 hade varit trevligt.

1a Enbihaar 2.20
2a Delphinia 8.50
3a Vivid Diamond 13.00

Lopprepris: Enbihaar – Blå/Vit – Blå/Vit
Länk: https://www.attheraces.com/atrplayer-popup/VOD/1109425

***

Keeneland har haft sin åringsauktion.

Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’s Boeing 747 landade på Lexingtons flygplats i början av veckan vilket är lika med att det kommer vara höga bud.

När en hingst efter Curlin och Bounding kom in i ringen så blev det fullt krig mellan (Godolphin) och det irländska gänget Coolmore. När buden nått 20 miljoner kronor var de bara de två kvar och buden höjdes med 1 miljon kronor upp till 41 miljoner kronor innan Coolmore gänget viftade med den vita flagga och gav upp för Sheikh Mohammed.

Värre skulle det bli och den här gången fick både Sheikh Mohammed och Coolmore ge sig när den amerikanska uppfödaren Mandy Pope bara fortsatte att buda trots att hennes bror Art gjorde allt för att försöka hålla nere hennes hand. Sista budet blev 82 miljoner kronor för ett sto som är en halvsyster till Beholder.

När Sheikh Mohammed och Coolmore ger sig i en budgivning då har det blivit extremt dyrt, det saknas ju inte pengar…

***