Dags för den tredje dagen av Glorious Goodwood festivalen.

Dagens höjdpunkt är Group 1 loppet Nassau Stakes över 2 000 meter med flera högklassiga damer på startlinjen.

På programmet även ett Group 3 lopp över 2 400 metar för 3-åringar som eventuellt kan ge ledtrådar inför St: Leger i september samt ett Group 2 lopp för 2-åringar över 1 200 meter.

***

GOODWOOD – UK-Tid
1:50 Unibet Handicap Cl2 (3yo) 1m2f ITV
2:25 Stakes (Group 2) (Colts & Geldings) Cl1 (2yo) 6f ITV
3:00 Stakes (Group 3) Cl1 (3yo) 1m4f ITV
3:35 Nassau Stakes (Group 1) (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1m2f ITV
4:10 Nursery Handicap Cl2 (2yo) 7f RTV
4:45 Maiden Fillies Stakes Cl2 (2yo) 7f RTV
5:20 Handicap Cl3 (3yo 0-95) 5f RTV

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

ATG har sändning och spel till Goodwood

***

Goodwood: Underlag (Good)

***

3:00 STAKES (GROUP 3)
Det är två hästar som jag kommer titta närmare på men har inget spelintresse i loppet. Det är lite för många okända pusselbitar att försöka få på rätt plats…

(Constantinople / 3.25) fin typ som inte växt in i sin stora kropp. Har än så länge lite svårt att växla tempo. Finns utveckling i han och det blir intressant att se vad han kan prestera i loppet.

(Spanish Mission / 5.50) har amerikansk ägare och planen var att åka över dit i september för ett större över 2 400 meter. Imponerade i sista starten och eventuellt så efteranmäls han till St: Leger på Doncaster istället.

VINNARTIPS: X

Lopprepris: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/97271/

***

3:35 NASSAU STAKES (GROUP 1) (FILLIES & MARES)
(Hermosa / 2.85) vann både engelska och irländska 1 000 Guineas från positionen ledningen. Kom inte dit i sin senaste start under Royal Ascot festivalen och fick då se sig besegrad på speed. Kliver upp i distans idag och det ser ut att passa hennes vad hon visat i lopp och på stam.

(Mehdaayih / 3.75) var favorit i Oaks men fick stora positionsproblem och slutade sjua. Vann i sin senaste start ett enklare Group 2 lopp i Frankrike på ett bra sätt. I starten innan Oaks på Chester imponerade hon och visade då upp en vass speed. Har lite att finna på favoriten men hon är under utveckling och kommer  att utmana på upploppet.

Tränaren John Gosden och Frankie har hittills rensat rent när det gäller festivalens större lopp och här har de ännu en chans att plocka hem en stor check.

(Channel / 8,50) fransyska som kommer hit med tre raka segrar på underlaget (Good/Soft). Den senaste segern togs i i Group 1 loppet Prix de Diane som hon vann knappt. Tuffare emot den här gången och hon känns inte så het för mig.

(Deirdre / 29.00) japansk häst som har gjort en start i England under Royal Ascot festivalen. Slutade då sexa på ett mjukt underlag vilket troligtvis inte är hennes bästa. Har varit ute i tuffa lopp och gör en intressant start här. Tycks inte ha många vänner i marknaden med tanke på oddset men även marknaden kan ju ha fel ibland…

VINNARTIPS: Hermosa
Stod som en åsna mellan två hötappar här men till slut blev det (Hermosa) före (Mehdaayih) på bevisad kapacitet.

RESULTAT:
1a Deirdre 21.00
2a Mehdaayih 4.00
3a Rawdaa 7.00
9a Hermosa

Lopprepris: Orange/Blå – Orange/Blå
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=nbr0ws_IqjE

Kul med en japansk seger, de har stora pengar att tävla om på hemmaplan så de kommer sällan till England.

Läste loppet att (Hermosa) skulle sitta i ledningen och Ryan skulle bestämma tempot men Frankie ville annat och det hade han täckning för.

Hermosa, who looked like she might be suited by this longer trip, again failed to secure the early lead, and after being seen off by the leader with 3f to run she dropped out quickly and was eased. Clearly this was not her true running. Aidan O’Brien could offer no explanation for the filly’s performance.

***

Ladbrokes/Coral får böta 75 miljoner kronor för att inte ha skyddat sina kunder.

En av deras kunder förlorade 1 miljon kronor över 1 år och under den tiden hade han 460 misslyckade insättningar utan att de reagerade. Dessutom hade han begärt att de inte skulle sända spelinformation vilket de ändå gjorde…

***

Från idag så blir det mindre spelreklam i engelsk TV.

All TV betting adverts will be banned during pre-watershed live sport, starting five minutes before the event begins and ending five minutes after it finishes.

***

Läste på ett Twitter flöde något tänkvärt.

Framgång kommer först när rädslan för att misslyckas är övervunnen.

***

Satt och bläddrade i travrondens ”pappersutgåva” under min sju-timmars resa till Stockholm igår.

På ledarsidan kunde man läsa – Elitloppet och Prix d’Amérique i all ära, men Hambletonian är nog ändå det travlopp som av de flesta bedömare anses som världens största.

Det måste väl vara en högst egen uppfattning, vad är större än Prix d’Amérique!

***