Dags för Glorious Goodwoods fem-dagars-festival. Dagens höjdpunkt är Group 1 loppet Goodwood Cup över 3 200 meter där vi har en storfavorit i (Stradivarius). På programmet även två Group 2 lopp över 1 400 meter varav ett är för 2-åringar där vi har en intressant startande i (Confiding) som visade bra takter när han vann sin debut men betydligt tuffare motstånd denna gång.

ATG visar dagens tävlingar på Goodwood via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

Goodwood latest:
Following 4.8mm of rain overnight the going has eased slightly to good, good to soft in places on the straight (from good, good to firm in places on the round course).

***

GOODWOOD
1:50 Handicap Cl2 (4yo+) 1m2f
2:25 Stakes (Group 2) Cl1 (2yo) 7f
3:00 Stakes (Group 2) Cl1 (3yo+) 7f
3:35 Goodwood Cup Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 2m
4:10 Maiden Stakes (Plus 10 Race) Cl2 (2yo) 6f
4:45 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 5f
5:15 Fillies Handicap Cl3 (3yo+ 0-95) 1m

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/21/goodwood/2018-07-31

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:35/16:35 – Goodwood Cup Stakes
Oddsskillnaden mellan storfavoriten (Stradivarius) och (Torcedor) är för stor skriker värdespelarna. Tittar man på formtalen och det senaste mötet så är det svårt att argumentera mot det.

(Stradivarius 1.62) Kommer troligtvis ridas i ryggar så länge det går för att sedan försöka växla ner dem till slut med sin vassa speed. Bäst på ett snabbt underlag så 20mm regn i söndags var inget plus. Vann detta lopp förra året så inga problem med bantyp och distans.

(Stradivarius) jagar Weatherbys Hamilton Stayers Million bonus som består av fyra lopp som måste vinnas. Har vunnit Yorkshire Cup och Gold Cup så han har kommit halvvägs. Två lopp kvar att vinna – Goodwood Cup och Lonsdale Cup i York.

(Torcedor 5.00) var slagen av storfavoriten med en längd i Gold Cup på ett snabbt underlag. Mjukare underlag denna gång vilket är ett plus. Har inte startat på Goodwood men det bör inte vara ett problem. Formen är bra och inga problem med resan från Irland enligt tränaren.

(Idaho 10.00) Går upp i distans idag vilket är intressant men har inte övertygat i hans två senaste starter. Har kapacitet att utmana favoriten om ”allt” klaffar för dagen men är ingen att hålla i handen när åskan går. Har gjort 13 starter i Group 1 lopp utan att lyckats vinna. Några av A P O’Brien hästar har inte presterat på slutet så ett frågetecken på stallformen.

***

MINA SPEL IDAG:
Spar på ammunition till ett annat tillfälle så inget spel idag

***

Två spel på galoppen förra veckan.
3a Elarqam 2.25
1a With You 5.00

(Elarqam) var en besvikelse såg ut som vinnaren tills det var 100 meter kvar. Två tunga förluster på han och jag kliver av nu efter denna insats.

Regnet kom för (With You) och hon hade inga större problem att kontrollera loppet från utvändigt ledaren. Tränaren öppnar upp för en eventuell start i Group 1 loppet Prix Jacques Le Marois den 12 augusti. Den planen har även Jessica Harringtons med sitt grå supersto (Alpha Centauri) ett lopp att se fram emot.

ATG har sändning från Frankrike den dagen så eventuellt sänder de tävlingsdagen.

***

Hong Kong galoppen är het i andra länder. Det spelades för 350 miljoner kronor in i Hong Kong poolen när galoppsäsongen avslutades den 15 juli på banan Sha Tin. Hong Kong poolen bestod förra året av 5.5 % utländskt spel i år har andelen ökat till 13.3%.

När kliver ATG in och fyller ut morgonen och lunchen med rafflande upploppsfighter?

***

Sky Bet har inga höga tankar om Jose Mourinho efter deras förlust mot Liverpool med 4-1. De sänkte oddset till 6.50 att han blir den Premier League tränaren som får sparken först.

Ladbrokes går att 2.20 att Jose lämnar innan säsongen slut, blir det innan jul kan man få 4.00 gånger.

Paddy Power gör Maurici Pochette favorit att efterträda ”The Special One” till oddset 5.00 gånger

***

Soligt och varmt så fina tävlingar att vänta när Jägersro bjuder på högklassig travsport ikväll.

***