*********************
Dags för de unga damerna att ställa sig i strålkastarljuset när Newmarkets Guineas festival går in på sin andra och sista dag. På programmet idag står två Group lopp varav 1000 Guineas är dagens höjdpunkt. Förutom Group loppen så bjuds det även på ett Listed lopp, för ston givetvis.

En bra uppladdning inför Newmarket kan vara att ladda upp med galopp från Bro Park med start 12:15

***

Kentucky Derby 2019 – Historic controversial finish
Lopprepris: https://www.youtube.com/watch?v=Ci_ychn7ga0

Vad ska man säga, det var tufft men var inte ett oväntat beslut.

ATG sänder galopp från USA lördagen den 18 maj när det är dags för Preakness Stakes på banan Pimlico som är andra benet i Triple Crown.

***

2000 Guineas Newmarket
Lopprepris: https://www.youtube.com/watch?v=plO3jHxvvZo

Var underlaget bättre på ena sidan diskuteras det, inte enligt banmästaren.

***

ATG har sändning och spel till Newmarket.

***
NEWMARKET – UK -Tid
1:50 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 1m4f ITV
2:20 Stakes (Group 2) (Fillies & Mares) Cl1 (4yo+) 1m1f ITV
2:55 Handicap Cl2 (4yo+) 6f ITV
3:35 Qipco 1000 Guineas Stakes (Group 1) (Fillies) Cl1 (3yo) 1m ITV
4:10 Maiden Stakes Cl3 (2yo) 5f RTV
4:45 Stakes (Listed Race) (Fillies) Cl1 (3yo) 1m2f RTV
5:20 Handicap Cl3 (3yo 0-95) 1m2f RTV

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

Mina spel på ston brukar bli en dyrbar affär under en slätloppssäsong. Normalt siktar jag på att nolla mitt resultat men när det gäller spel på ston brukar jag får jag vara glad om jag får tillbaka hälften…

När jag summerar slätloppssäsongen så brukar jag komma fram till två saker, sluta spela ston, sluta spela till speedwaybanan Chester.

***

Chester har sin tre-dagars festival kommande vecka onsdag 8 – fredag 10. De har två Group lopp på sitt festivalprogram över lite längre distanser som jag brukar ha svårt att motstå…

Det är SKY (Attheraces) som har sändningen från Chester så vill någon titta på loppen kan ni göra det i ATG:s sändning från Sydafrika. De brukar visa Attheraces loppen mellan Sydafrika loppen.

Onsdag:
1:50 Conditions Stakes Cl2 (2yo) 5f ITV4
2:25 Cheshire Oaks (Listed Race) (Fillies) Cl1 (3yo) 1m3½f ITV4
3:35 Chester Vase Stakes (Group 3) Cl1 (3yo) 1m4½f ITV4

Torsdag:
2:25 Stakes (Listed Race) Cl1 (3yo) 1m2½f ITV4
3:35 Stakes (Group 3) Cl1 (4yo+) 1m5½f ITV4

Fredag:
2:25 Stakes (Group 2) Cl1 (4yo+) 1m2½f ITV4
4:10 Conditions Stakes Cl3 (3yo+) 5f SKY

***

2:20 STAKES (GROUP 2) (FILLIES & MARES)
(Veracious / 2.25) är klar favorit i detta lopp. Gjorde en bra årsdebut förra året i ett Group 1 lopp och var då ett par längder före (Billesdon Brook 4.50) i mål. Har bara gjort 6 starter och tränas av Sir Michael Stoute så det finns säkerligen fortsatt utveckling i henne denna säsong. Rids av Ryan Moore som sällan ger bort något i loppen.

VINNARE: Veracious
SPEL: De fyra mest spelade gör årsdebut så det här är ett lopp som jag lämnar utan spel.

***

3:35 1000 GUINEAS STAKES (GROUP 1) (FILLIES)
Tufft pussel att försöka få ihop med 15 ston på startlinjen, 11 hästar under 20 gånger och favoriten i 4.50

(Qabala / 4.50) obesgrad i två starter här på Newmarket över 1 400 meter. Finns säkerligen ännu mer utveckling i henne till denna start och tränaren är inte orolig över hennes orutin. Kan inte se att det ska vara några problem att gå upp i distans då hon verkar stark.

Roger Varian tränar även (Mot Juste / 13.00) som fick se sig besegrad av sin stallkompis i senaste starten och jag har svårt att se att hon skulle kunna vända på det resultatet, även om tränaren säger att det inte skiljer så mycket mellan dem.

(Iridessa / 6.00) är det några värdespelare som hissat upp som ett intressant spel. Avslutade förra året med att vinna ett Group 1 lopp här på Newmarket över 1 600 meter så inga problem med bana eller distans. Var trea i årsdebuten på ett mjukt underlag över 1 400 meter, var sådär men behövde förmodligen loppet. Tränaren är nöjd med henne och beskriver henne som stor och stark och som gått fram med lopp i kroppen. Han nämner Oaks kan vara ett mål för henne i juni på Epsom, ett lopp som går över 2 400 meter vilket gör att man kan misstänka att hon kan vara sårbar på speed här.

(Just Wonderful / 7.00) och (Fairyland / 10.00) tränas av A P O’Brien och liksom killarna igår så går de direkt hit i sin årsdebut. Tre vinster de senaste sju åren har stallet i det här loppet.

Ryan Moore sitter på (Just Wonderful) och det här har varit hennes plan hela tiden enligt tränaren som säger att hon är i bra form, underlaget passar liksom distansen.

Frankie sitter på (Fairyland) som bara har startat på 1 200 meter. Aidan verkar lite osäker när det gäller dagens distans, det lär i alla fall vara hennes max, snabb är hon definitivt. Har fyra segrar på fem starter och har vunnit ett Group 1 lopp här på Newmarket så bra klass på denna dam.

Skitter Scatter / 7.00) bytte tränare i mars i år till John M Oxx som hade (Sea The Stars). Han brukar inte starta hästar i England i onödan… Vann ett Group 1 lopp i sin sista start förra året och avslutade då bra över 1 400 meter så bör stå hem dagens distans. Tränaren är nöjd med henne och allt har gått enligt plan de senaste månaderna.

VINNARE: Qabala
SPEL: Många startande och som oddsen visar ett vidöppet lopp så inget spel för mig

***