Cheltenhams sista tävlingsdag denna festival som blev två dagar istället för tre. Det bjuds på tre Grade 2 lopp varav två lopp är Chase som ser intressanta ut.

Dagens underlag kommer återigen vara (soft/heavy) så jag står över spel. Det blir hårt arbete för hästar och jockeys även idag…

Punchestown på Irland bjuder på ett Chase Grade 2 lopp med en mycket spännande häst på startlinjen.

Sha Tin i Hong Kong bjöd på Group lopp (tidigt i morse) vilket inte är så vanligt, mest handicaplopp som rids där. Var i Hong Kong i december för par år sedan när de hade sin största tävlingsdag med fyra Group 1 lopp på programmet. Flertalet av dessa hästar kunde man även hitta i dagens startlista.

***

CHELTENHAM – UK-Tid
12:45 Conditional Jockeys Handicap Hurdle Cl3 (3yo+ 0-125) 2m5f RTV
1:15 Cross Country Handicap Chase Cl2 (5yo+) 3m6f ITV4
1:50 Novices Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m ITV4
2:25 Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m ITV4
3:00 Handicap Hurdle (Grade 3) Cl1 (4yo+) 2m½f ITV4
3:30 Novices Hurdle (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m½f ITV4
4:00 Open National Hunt Flat Race (Listed) Cl1 (4-6yo) 2m½f RTV

PUNCHESTOWN (IRE)
2:50 Novice Chase (Grade 2) (5yo+) 2m6½f RTV

SHA TIN (HK)
6:45 Jockey Club Mile (Group 2) (Turf) (3yo+) 1m SKY
7:15 Jockey Club Cup (Group 2) (Turf) (3yo+) 1m2f SKY
7:50 Jockey Club Sprint (Group 2) (Turf) (3yo+) 6f SKY

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

ATG har ingen sändning eller spel.

***

FREEINTERTV.COM
Har sändningar från fria TV-kanaler ute i världen och de visar kanalen ITV som sänder engelsk galopp på lördagar och större festivaler Tyvärr är det hård belastning och en del buffring av data förekommer, högerklicka och läs in igen.

ITV4 Racing 1.00pm – 4.00pm – UK-Tid
Länk: http://www.freeintertv.com/view/id-2120/1-1-2-1?chname=itv4&findch=1

TITTA PÅ ETT LOPP:
Bet365 har lägsta insats (5 kr eller 2.50 vinnare/plats) vilket kvalificerar att se ett lopp live, miniminsats per lopp. Betfair spelbörs har lägsta insats (30 kr) vilket kvalificerar att se loppet live.

För den som vill se engelska/irländska lopp i efterhand så har Bet365 ett lopparkiv (spelkonto krävs)
https://extra.bet365.com/results

***

CHELTENHAM
1:50 NOVICES CHASE (GRADE 2) CL1 (4YO+) 2M ITV4
Samtliga fyra startande har varit ute och luftat sig denna säsong så inga ursäkter när det gäller formen. Intressant att se vad de kan prestera då de på väg uppåt i sin tävlingskarriär, bör bli sevärt trots få startande.

(GETAWAY TRUMP / 2.50) fick se sig besegrad av (Al Dancer) i säsongsdebuten men såg då ut att behöva loppet då han blev rejält trött till slut. Står lite bättre till i vikten denna gång vilket är ett plus.

(Al Dancer / 2.75) kommer hit med fem segrar på sex starter. Vann sin Chase debut då han slog favoriten. Gick med huva senast men den lämnas i stallet denna gång.

(Rouge Vif / 6.00) vann årsdebuten på ett bra sätt och har slagit (Getaway Trump) i ett lopp över Hurdle.

(Put The Kettle On / 8.50) sto som kommer från Irland med fyra segrar på senaste fem starterna. Hon får lite vikt av killarna och det blir intressant att se vad hon kan prestera här.

VINNARSPEL: X

***

2:25 CHASE (GRADE 2) CL1 (4YO+) 2M ITV4
Orutinerade hästar i förra loppet men i det här loppet så bjuds vi på några ärrade kämpar, det är dock bara fyra startande igen. De två mest spelade gör årsdebut så ett svårbedömt lopp med tanke på deras form.

(Defi Du Seuil / 2.75) gjorde säsongsdebut i det här loppet förra året men var då en besvikelse. Dagens distans kan vara lite kort men går på den. Hög klass på han och har vunnit fem lopp på sju starter här på Cheltenham.

(POLITOLOGUE / 2.75) brukar gå bra i säsongsdebuten och går bra på ett mjukt underlag. Skall ge lite vikt till sin svåraste motståndare vilket är ett litet minus.

(Saint Calvados / 5.00) vann säsongsdebuten så kommer hit i bra form.

(Simply Ned / 12.00) är äldst i gänget med sina 12 år. Har gjort 41 starter och vunnit 10 starter men det blir tufft att öka på segerantalet i det här loppet.

VINNARSPEL: X

***

PUNCHESTOWN (IRE)
2:50 NOVICE CHASE (GRADE 2) (5YO+) 2M6½F RTV
(Battleoverdoyen / 1.75) vann sin säsongsdebut på ett imponerande sätt och blir mycket intressant att följa framöver.

VINNARSPEL: X

***

SHA TIN
6:45 JOCKEY CLUB MILE (GROUP 2) (TURF) (3YO+) 1M SKY
(Beauty Generation) fick se sig besegrad i senaste starten till 1.30 efter 10 raka segrar men skulle då ge bort en hel del vikt då det var ett handicaplopp. Lär återigen bli hårt nertryckt och intressant att se om han kan återuppta segerraden eller om det börjar ta emot nu (7år)

Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=WtD3BXGoVnA

***

7:15 JOCKEY CLUB CUP (GROUP 2) (TURF) (3YO+) 1M2F SKY

Lopprepris:
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=AX_J-WEEBLY

***

Snackades för några månader sedan om att ATG skulle börja visa galopp från Hong Kong, förhoppningsvis blir det innan årsskiftet (om) nu ryktet var sant…

***

Satt och tittade på V75-tävlingar från Norge igår och jag kan inte säga att jag blev direkt spelsugen med de tävlingsförutsättningar som det bjöds på.

***

Har varit mycket arbete på slutet men på onsdag så blir det en resa till Stockholm och fem dagars ledighet samt ett besök på Solvalla.

***