Dags för första dagen av Yorks fyra-dagars-festival och vi bjuds på tre Group lopp. Juddmonte International är dagens och hela festivalens höjdpunkt. Ett Group 1 över 2 000 meter för 3-åringar och äldre med ett förstapris på 7 miljoner kronor.

***

ATG visar dagens tävlingar på York via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

YORK – UK-tid
1:55 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 5f
2:25 Tattersalls Acomb Stakes (Group 3) Cl1 (2yo) 7f
3:00 Great Voltigeur Stakes (Group 2) Cl1 (3yo) 1m4f
3:35 Juddmonte International Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m2f
4:15 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 2mf
4:50 Nursery Handicap Cl2 (2yo) 6f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

14:25/15:25 Tattersalls Acomb Stakes (Group 3)
Samtliga åtta startande 2-åringar kommer från en seger så ett intressant lopp att ”titta på” på.

(Watan / 3.00) vann en övertygande seger i sin tävlingsdebut och avslutade starkt över 1 200 meter. Kliver upp i distans till 1 400 meter idag vilket borde passa med tanke på hans stam samt hur han avslutade senast.

***

15:00/16:00 Voltigeur Stakes (Group 2)
Alla utom favoriten är anmäld till St Leger som rids 15 september på Doncaster så det är troligt att flera av dem inte är 100% idag.

(Cross Counter / 2.50) är favorit och har högst formtal. Imponerade i senaste starten när han vann på nytt banrekord under Goodwood festivalen. Tränaren Charlie Appleby tror på bra vinstchans och är en trolig vinnare.

(Kew Gardens / 4.50) har varit struken samt har St Leger som mål så det finns en del som talar för att han inte är 100% idag. Har dessutom straffvikt efter en vinst i Frankrike så känns lite tveksam. Ryan Moores val av A P O’Briens hästar. Har kapacitet för vinst om jag läst han fel…

(Wells Farhh Go / 5.50) hade jag spelat i två starter innan han vann senast så lite surt… Reds då i ledningen där han fick bestämma tempot. Låg på en del men hade inga problem att vinna trots det. Misstänker att någon av tränare A P O’Briens mindre betrodda hästar (fyra till start) komma ridas i ledningen för att hålla upp tempot så svårare med samma taktik idag. Går på ett snabbt underlag men gynnad av ett mjukare.

(The Pentagon 7.50) är bättre än resultatraden (3385) visar men även han har St Leger som mål så svårbedömt hur toppad han är. Är nog andra hästen av A P O’Briens starthästar.

***

15:35/16:35 Juddmonte International Stakes (Group 1)
Dagens och festivalens höjdpunkt så ett lopp som måste ses…

(Poet’s Word / 2 50) har verkligen tagit ett steg framåt i sin utveckling i år. Har högst formtal och det är väl inte mycket att säga om att han är favorit. Skall ge vikt till 3-åringarna och har haft två ganska tuffa lopp de senaste starterna så kan vara sårbar.

(Roaring Lion / 3.75) vunnit här tidigare och det känns som York är en bana som passar han med tanke på hans vassa speed till slut. Lär ridas i ryggar så länge det går innan det är dags att avlossa speeden.

(Saxon Warrior / 6.00) snackhäst redan innan han startat. Vann 2,000 Guinea men har sedan dess inte motsvarat sitt stora rykte men har helt klar talang. Det är inte är mycket som skiljer honom och (Roaring Lion) på kapacitet men han har inte samma speed.

(Benbatl /11.00) är det några tippare som skriker om som värdespelet i loppet…

(Without Parole / 15.00) var blek senast och provar nu att kliva upp i distans och säkerligen gynnad av det men bör få det tufft mot de bästa.

(Thunder Snow / 21.00) vann Dubai World Cup men helt andra förutsättningar idag och jag har svårt att se han vinna det här.

***

MINA SPEL IDAG:
15:00/16:00 – Cross Counter – York
15:35/16:35 – Roaring Lion – York

Gör två spel idag men oddsen är tunna skall erkännas det finns ingen luft där…

***

Har varit tunt med Solvalla besök i sommar men igår blev det ett. Solvalla har börjat med att bjuda på mat för två på kongressen om man har starthäst. Vi var cirka 75st på plats så än så länge är det uppförsbacke men initiativet är riktigt bra.

I lopp 8 vann Athos Race och att kunna vinna från den position när de svängde in på upploppet var vasst… Åke sa i segerintervjun att han bara åkt fortare en gång tidigare och det var när Sauveur vann Harper Hanovers lopp.

***

Irländska Greyhound Derbyt rullade igång med första ronden i fredags och lördags på Shelbourne Park (Dublin). Vill någon titta på loppen och höra hur Kevin på Boylesports läser loppen så finns det länkar nedan.

Rond 1: fredagens heat 1 – 10
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=xYRRrL1lqR4

Rond 1: lördagens heat 11 – 23
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=Q7eE88EiNSA

***