Dagens höjdpunkt är Chester Vase” ett Group 3 lopp över 2 400 meter för 3-åringar ” Vi bjuds även på ett par andra lopp som håller god klass.

Chester är ingen favoritbana som jag har med sin nästan runda form samt korta upplopp. Påminner om en speedwaybana där det gäller att ligga i ledningen för att sedan sätta full fart i sista kurvan.

ATG visar dagens tävlingar via sin samarbetspartner GBI och har spel till Chester.

CHESTER – UK-Tid
1:50 Conditions Stakes Cl2 (2yo) 5f
2:25 Listed Race (Fillies) Cl1 (3yo) 1m4f
3:00 Handicap Cl2 (3yo 0-105) 5f
3:35 Group 3 (Colts & Geldings) Cl1 (3yo) 1m4f
4:05 Maiden Stakes Cl3 (3yo) 1m2f
4:35 Handicap Cl3 (3yo 0-90) 6f
5:05 Handicap Cl4 (4yo+ 0-85) 7f

Väder/Underlag
Soligt och varmt så bra underlag (Good) regn väntas under kvällen

***

Vill någon läsa tidningstips till loppen på Chester är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:35/16:35 – Chester Vase Group 3
En av de bättre tipparna Tony Calvin beskriver loppet” It looks an absolute nightmare to solve” så ännu ett lopp som ser tufft ut att försöka lösa.

Kombinationen A P O’Brien och Ryan Moore har vunnit det här loppet de fem senaste åren och samtliga har startat som favorit. A P O’Brien har tre hästar till start varav Ryan Moore rider Hunting Horn.

(Hunting Horn) startar från box 1 så jag tror/hoppas att Ryan kommer att försöka rida han i ledningen. Skulle han bli av med ledningen känns Chesters ovala form som ett minus. Distansen skall inte var ett problem. Bra underlag idag (good) har han inte startat på men det bör inte vara ett problem. Startläget och statistiken blev avgörande denna gång.

(Ispolini) slog (Hunting Horn) i årsdebuten och bör ha gått fram ytterligare. Den gången red Ryan Moore ett passivt lopp i kön med Hunting Horn något jag inte tror han gör idag. (Ispolini) kostade 12 miljoner kronor som åring så stora förväntningar på han.

Tips: – Hunting Horn 4.00 – Ispolini 4.25 – Young Rascal 5.00

***

DAGENS SPEL:
Hunting Horn – 15:35/16:35 – Chester

***

Härligt att Johnny Takter fick avsluta med två segrar igår på Solvalla.

På uteplatserna var det tunt med publik cirka 75 tappra på E-läktaren en strålande varm dag är knappast något att glädjas åt. Vi var i alla fall några på E-läktaren som gav Johnny en varm applåd när han segerdefilerade en sista gång på Solvalla med det fina stoet A Sweet Dance.

Italiensk afton igår och det var tydligen fullt på kongressen något som uppmärksammades ”stort” av Solvallas expertpanel. Jag blir inte förvånad om Solvalla snart börjar redovisa publiksiffran samt hur många besökare det var på restaurangen. Det gäller ju att leta upp de positiva siffrorna om det nu finns några…

***

Justify årets Kentucky Derbyvinnare visades upp dagen efter för ett 30-tal journalister. Det tuffa loppet såg ut att haft sitt pris, vänster bak såg tveksamt ut.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=VYybJiudbEc

Planen för Justify är Triple Crown. Preakness Stakes på Pimlico om två veckor för att sedan gå till Belmont. Med tanke på att han gjorde sin första start 18 februari så är det här en tuff matchning.

***

Förra veckans spel påminner om en berg-o-dalbana när det gäller hästarnas placeringar.

8a Time Warp 3.50 / Hong Kong
1a Torcedor 4.25
3a Midnight Bisou 3.50 / USA
1a Justify 5.00 / USA
6a Gustav Klimt 5.00
6a Soliloquy 7.00

Time Warp var veckans stora besvikelse, var ganska säker på att han skulle vinna trots en tveksam sista start. Torcedor var utan tvekan veckans bästa spel, det mesta fanns på plats för en bra prestation. Veckans roligaste var Justify mycket känsla och synintryck i det spelet dessutom extra roligt att knäppa 136-årig statistik på näsan. Midnight Bisou klaffade det inte för med positionerna, troligtvis bästa hästen men det är det ju tyvärr ingen utbetalning på. Gustav Klimt och Soliloquy startade i Guineas loppen och det var knepigt att komma rätt där med flera som inte startat samt jämna startfält.

Intressant vecka med många fina lopp.