Dags för den första dagen av Chesters tre-dagars festival. På programmet står ett Group 3 lopp över distansen 2 500 meter samt ett Listed lopp för 3-åriga ston över 2 300 meter.

Chesters banform är rund/oval vilket man kan ha synpunkter på som spelare, själv gillar jag mer galopperande bantyper.

***

CHESTER – UK-Tid
1:50 Conditions Stakes Cl2 (2yo) 5f ITV4
2:25 Listed Race (Fillies) Cl1 (3yo) 1m3½f ITV4
3:00 Handicap Cl2 (3yo 0-105) 5f ITV4
3:35 Chester Vase Stakes (Group 3) Cl1 (3yo) 1m4½f ITV4
4:05 Maiden Stakes Cl3 (3yo) 1m2½f SKY
4:35 Handicap Cl3 (3yo 0-95) 6f SKY
5:05 Handicap Cl4 (4yo+ 0-85) 7f SKY

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

Det är SKY (Attheraces) som har sändningen från Chester så vill någon titta på loppen kan ni göra det i ATG:s sändning från Sydafrika. De brukar visa Attheraces loppen mellan Sydafrika loppen.

***

FREEINTERTV.COM
Har sändningar från fria TV-kanaler ute i världen och de visar kanalen ITV som sänder engelsk galopp på lördagar och större festivaler Tyvärr är det hård belastning och en del buffring av data förekommer. Klicka på TV-bilden eller start ikonen för att få gång sändningen, ej reklamlänken.

ITV4 Racing 1.30pm – 4.00pm – UK-Tid
Länk: http://www.freeintertv.com/view/id-2120/1-1-2-1?chname=itv4&findch=1

***

TITTA PÅ ETT LOPP:
Bet365 har lägsta insats (5 kr eller 2.50 vinnare/plats) vilket kvalificerar att se ett lopp live, miniminsats per lopp. Betfair spelbörs har lägsta insats (30 kr) vilket kvalificerar att se loppet live.

För den som vill se engelska/irländska lopp i efterhand så är Bet365 lopparkiv ett bra alternativ (konto krävs, inget spel krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

Enligt väderprognoserna… kan det komma en del regn under dagen så underlaget kan ändrats till Soft.

***

3:35 CHESTER VASE STAKES (GROUP 3)
Tränaren Aidan O’Brien har vunnit det här loppet fem gånger de senaste sex åren och alla har varit favoriter i loppet. Han har favoriten (Norway / 3.75) som har två stallkompisar med sig (Sir Dragonet / 8.50) och (Gentile Bellini /10.00)

(Norway / 3.75) är en helbror till Ruler of The World som vann det här loppet innan han sedan vann derbyt (2013). Gör sin årsdebut men skall vara i bra form enligt tränaren. Går upp i distans men det skall inte vara ett problem. Kan vara lite ”spookey” enligt Aidan så han tycker det kan vara lärorikt för hästen att starta här där publiken är nära, som spelare känns det sådär. Har inte startat på ett mjukt underlag så det är ett litet frågetecken. Ryan Moore sitter i sadeln. Står i 17.00 till Derbyt.

(King Ottokar / 4.50) har två vinster på soft så eventuellt regn ser ut att vara en fördel. Tränare och ägare vill gärna starta i Derbyt som han står i 26 gånger till. Det här blir en liten test om han står hem 2 400 meter enligt tränaren som tror att det är 99.9% chans att han klarar distansen, Visade vid årsdebuten att formen var bra och skall ha gått framåt ytterligare till denna start.

(Technician / 5.50) vann årsdebuten på ett bra sätt och såldes då till Team Valor som har vunnit Kentucky Derby och Dubai World Cup med Anaimal Kingdom. Fick se sig slagen i senaste starten efter positionsproblem men avslutade bra när han väl fick fritt. Har inte startat på ett mjukt underlag men tränaren tror inte det skall vara ett problem om nu regnet kommer enligt prognoserna. Jag gillar han och bör klara av Chesters ovanliga bantyp. Står i 26.00 gånger till Derbyt

(Övriga / 8.50 – 19.00) åtta hästar i loppet.

VINNARTIPS: Technician

SPEL: Technician
Ett öppet lopp för 3-åringar som oddsen visar men jag gillar vad jag sett av (Technician). Han blir säsongen första slätloppsspel på gräs till ett trevligt odds.

***

Vilken match av Liverpool och vilken stämning efter matchen, världsklass när publiken sjunger.

***

Är inte i Stockholm denna vecka så inget Solvalla. Pratade med kompisarna som satt på kongressen och det var hög stämning och mycket folk igår när det var italiensk afton, det bjöds på tre vin biljetter så ljudnivån var hög.

***