En av årets bästa galoppfestivaler startar idag det är dags för Yorks fyra-dagars festival och det bjuds på tre Group lopp.

Juddmonte International är dagens huvudlopp där vi får se världens högst rankade häst (Crystal Ocean) men han har några minus att brottas med.

Det bjuds även på ett längre Group lopp över 2 400 meter där vi får se obesegrade (Logician) med den svårslagna kombinationen John Gosden och Frankie Dettori samt ett 2-åringslopp över 1 400 meter.

***

YORK – UK-Tid
1:55 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 5½f ITV
2:25 Stakes (Group 3) Cl1 (2yo) 7f ITV
3:00 Voltigeur Stakes (Group 2) Cl1 (3yo) 1m4f ITV
3:35 Juddmonte International Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m2½f ITV
4:15 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 2m½f RTV
4:50 Nursery Handicap Cl2 (2yo) 6f RTV

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

***

ATG har sändning och spel till York.

***

YORK: Banunderlaget är Good och inget regn enligt väderprognoserna.

***

3:00 VOLTIGEUR STAKES (GROUP 2)

(Logician / 2.10) är obesegrad i tre starter varav de två senaste har tagits till oddsen 1.20. Tar ett rejält kliv upp i klass från Handicap till Group 2 klass men vann lätt i senaste starten. Är under utveckling och kan säkert bättre än nuvarande handicaptal på 101. Har inga problem med distans eller underlaget men kan vara sårbar om han skulle behöva växla tempo då han mer är en galopperande typ.

(Constantinople / 3.25) var slagen i senaste starten av (Nayef Road) men står något bättre till viktmässigt denna gång. Är inte direkt förtjust i hans sätt att avsluta loppen hänger och kränger lite till slut och verkar inte helt mogen ännu.

(Nayef Road / 7.00) ligger ner bättre i slutstrider än (Constantinople) men står 1.5 kg sämre till här mot denna när han hade en segermarginal på nacke.

VINNARTIPS: Logician
Gillar det jag sett av (Logician) men oddset är tunt med tanke på han kliver upp i klass.

Bara fem hästar till start så det kan eventuellt bli ett taktiskt lopp om nu inte (Norway) som är stallkompis med (Constantinople) kommer användas som pacemaker och hålla uppe tempot, tror mest på det senare alternativet.

1a Logician 1.91
2a Constantinople 3.50
3a Norway 11.00

Lopprepris:
Länk: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/98430/

***

3:35 JUDDMONTE INTERNATIONAL STAKES (GROUP 1)

(Crystal Ocean / 2.10) är världens högst rankade häst och hade dagens förutsättningar varit 2 400 meter och ett mjukt underlag så hade det varit läge att tömma alla spelkonton, men nu är det inte det. Kliver ner i distans och ett något snabbare underlag är inte något plus. Han hade dessutom ett tufft lopp senast mot (Enable) så det finns en del frågetecken här. Trots det så bör han vinna det här på sin hårdhet och klass.

(King Of Comedy / 5.00) avslutade bra i senaste starten i ett 3-åringslopp under Royal Ascot festivalen över 1 600 meter så dagens steg upp i distans kan ”eventuellt” vara ett plus. Får en del vikt av favoriten men att gå upp mot (Crystal Ocean) är en tuff uppgift. Det blir i alla fall  intressant att se om han kan bjuda favoriten på en fight då han ser ut att kunna växla tempo vilket skulle kunna överraska favoriten.

(Japan / 6.00) kliver ner i distans och det känns inte som något plus. Har en planerad start i St Leger i september och den uppgiften känns mer lämplig för han över 2 900 meter.

VINNARTIPS: Crystal Ocean
Han är som en maskin men det finns en del frågetecken kring dagens förutsättningar och att spela till cirka 2.00 gånger känns tveksamt.

1a Japan 6.00
2a Crystal Ocean 2.10
3a Elarqam 9.00

Lopprepris: Crystal Ocean / Svart – Gul
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=gpZ2Zb_vMiE

***