Bra klass som vanligt på lördagens tävlingar. På programmet står två Grade 1 lopp på Sandown varav dagens höjdpunkt är Betfair Tingle Creek Chase 15:00/16:00 där vi får njuta av (Altior). Det här är ett lopp som har alla förutsättningar att bli sevärt så gör ett spel och titta på loppet live innan V75an börjar. Aintree bjuder på ett Grade 2 lopp samt flera intressanta lopp.

***

Tyvärr ingen ATG-sändning lördagar (måndag – fredag).

Det blir intressant att se om ATG kommer fortsätta sända galopp från England och Irland nästa år när deras samarbetspartner GBI går i graven. En aktör som kommer att finnas tillgänglig är Racing TV International (SIS), den andra aktören är Sky Sport Racing som tar över från Attheraces. Den senare känns dock mer tveksam om den kommer vara tillgänglig internationellt då det är Sky. Förhoppningsvis kan ATG komma åt båda leverantörerna så loppen från samtliga banor kan visas.

För den som vill se något av nedanstående lopp live, lägg ett spel på det specifika loppet, miniminsats per lopp – Bet365 (5 kr) – Unibet (10 kr) – Betfair sportsbook (10 kr) – Betfair spelbörs (30 kr).

***

SANDOWN
12:15 Novices’ Hurdle Cl3 (4yo+) 2m
12:50 Mares Handicap Hurdle Cl3 (3yo+ 0-125) 2m4f
1:20 Handicap Hurdle (Series Qualifier) Cl2 (4yo+) 2m7f
1:50 Novices Chase (Grade 1) Cl1 (4yo+) 1m7f
2:25 Handicap Hurdle (Listed Race) Cl1 (4yo+) 2m
3:00 Betfair Tingle Creek Chase (Grade 1) Cl1 (4yo+) 1m7f
3:35 Handicap Chase Cl2 (5yo+ 0-150) 3m5f

AINTREE
11:55 Novices Hurdle Cl3 (4yo+) 2m1f
12:25 Handicap Chase Cl3 (4yo+ 0-135) 2m4f
1:00 Handicap Hurdle Cl2 (4yo+) 2m4f
1:30 Handicap Chase (Grade 3) Cl1 (6yo+) 3m2f
2:05 Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 3m1f
2:40 Fillies Juvenile Hurdle (Listed Race) Cl1 (3yo) 2m1f
3:15 Handicap Chase Cl2 (6yo+) 2m5f

NAVAN (IRE)
1:35 Novice Chase (Grade 3) (4yo+) 2m1f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp eller så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:00/16:00 Betfair Tingle Creek Chase (Grade 1)
Endast fyra startande vilket är en besvikelse men vad gör det när vi får chansen att se superhästen (Altior). Totalt har dessa fyra hästar 16 Grade 1 vinster så mycket hög klass på de startande.

(Altior / 1.70) gör  säsongsdebut och två av motståndarna har lopp i kroppen. Har inget emot ett tyngre underlag men det är inte helt optimalt när det är säsongsdebut. Kan vara lite seg i loppen och det är bara tre motståndare så det finns risk för ett taktiskt lopp, det var det negativa.

Han kommer med 14 raka segrar, 6 raka segrar i Grade 1 lopp, 3 segrar under Cheltenham festivaler samt det är 1 319 dagar sedan han förlorade senast. Det här är en klasshäst en champion som ingen vill se förlora.

***

V75 BERGSÅKER
Den stora frågan inför dagens tävlingar är inte hur låg utdelningen blir med (Zenit Brick) och (Månprinsen) utan hur kommer banunderlaget bli.

Tidningsskriken:
V75:1) Importedfrmdetroit 9%
V75:2)
V75:3) Mind Your Face 1%
V75:4) Bilbo B.S. 2%
V75:5) VISCOUNT 14%
V75:6)
V75:7) DARTAGNAN SISU 12%

Speldraget:
Svårt att bedöma hur banunderlaget blir så jag står över speldraget idag.

***

Åttonde dagen av min vita spelmånad och det fungerar skapligt, lite baksmälla får man räkna som Action Junkie spelare, pokern är tuffast att klara sig utan.

Om jag rangordning det jag brukar spela mest på så ser listan ut så här
1) Poker
2) Internationell galopp
3) Fotboll
4) Trav
5) Amerikansk fotboll
6) Greyhounds
7) Golf

***

Jockey Frankie Dettori om statusen på italiensk galopp.
Breeding industry has collapsed.
Prize money has collapsed.
The number and quality of horses has collapsed.

***

Ännu ett spelkonto stängs.

Hej xxx

Från och med den 1 januari 2019 måste speloperatörer i Sverige driva sin verksamhet under en ny spellicens. Detta betyder att vår nuvarande licens hos Malta Gaming Authority som vi är verksamma under inte längre kommer vara giltig.

Till följd av detta, kommer paddypower.com den 31 december 2018 kl. 23:59 CET stängas ner för kunder bosatta i Sverige. Alla dina öppna spel kommer ogiltigförklaras och du kommer inte längre ha tillgång till ditt konto. Därför uppmanar vi dig att ta ut dina tillgångar från ditt konto innan det utsatta datumet.

Vi beklagar att vi inte längre kan vara verksamma i Sverige under paddypower.com och vill även passa på att tacka dig för att du varit kund hos oss!

Tack för den här tiden,
Teamet på Paddy Power

***

Hur väljer galopptränare i England vilket lopp de anmäler en häst till.

Är prispengarna i ett lopp viktigare än att kunna vinna ett lopp var en fråga som ställdes av Racecourse Association. Resultatet blev att vinna eller vara bland de tre första var viktigast (70%).

Resultatet beror säkerligen på att ägare i stor utsträckning är på plats när deras häst startar i England. Tufft för tränaren att förklara för hoppfulla ägare som rest till banan varför deras häst slutar långt ner i det slagna fältet…

***

Det har varit en het diskussion på nätet om att banan Haydock inte gick ut med information till spelarna om att banans hinder för Chase loppen hade byggts på.

Might Bite var klar favorit i ett Grade 1 Chase lopp den 24 november och fick enligt tränaren panik när han skulle hoppa dessa nya monster till hinder som kunde jämföras med höjden av muren runt anstalten i Kumla. Might Bite tillbringade mer tid i luften än på marken och var trött och slagen tidigt på upploppet och spelare och tränaren var upprörda.

En inspektion har nu gjorts av BHA och Haydock och de har kommit fram till att minska höjden (för andra gången), dessutom skall de tunnas ut högst upp, grenarna var så hårt packade att de kunde liknas vid betong…

***

Programpauserna i TV översvämmas av reklaminslag från spelbolagen är något som diskuterats flitigt bland politiker i England. En frivillig överenskommelse har nu kommit bland de större spelbolagen att inte ha någon spelreklam 5 minuter innan och efter ett live sportprogram.

Nu är det kreditkorten som är i fokus och det diskuteras om det skall det vara tillåtet att spela på kredit. Det är ingen vild gissning att kreditkorten snart åker ut, vad står närmast på tur…

***

Att matcha hästar för vissa handicapplopp var vanligt förr i tiden när hästar startades på fel distans eller opassande underlag för att få ett lägre handicap / formtal. Nu för tiden är det betydligt svårare att lyckas med det, det är en helt annan bevakning av loppen.

Tränaren John Butler är ingen favorit som jag har och jag vet inte vad han var ute efter när han försökte starta hästen National Anthem på banan Redcar. Hästen kom sent in i ledvolten… banveterinären Mark Glover var dock uppmärksam – I have nerver seen a horse arrive at the start in such a bad state in 25 years…

BHA dom blev 3 månaders avstängning för att komma till start med en skadad häst, var ej i tävlingskondition samt att tränaren John Butler hade försökt vilseleda BHA under förhören.

***

Bra klass på loppen på banan Sha Tin i Hong Kong på söndag där vinnaren får mellan 10 – 20 miljoner kronor i Group 1 loppen. Hade varit trevligt att sitta på en av sportbarerna i Wan Chai området idag men tyvärr är jag inte på plats i år.

6:00 Hong Kong Vase (Group 1) (3yo+) (Turf) (3yo+) 1m4f
6:40 Hong Kong Sprint (Group 1) (3yo+) (Turf) (3yo+) 6f
7:50 Hong Kong Mile (Group 1) (3yo+) (Turf) (3yo+) 1m
8:30 Hong Kong Cup (Group 1) (3yo+) (Turf) (3yo+) 1m2f

***