Femte och sista dagen av Glorious Goodwoods festival. Det stora loppet idag är Stewards Cup som är ett handicapplopp vi bjuds även på ett Group 3 lopp tyvärr med få deltagare men kan ändå bli intressant.

***

ATG visar dagens tävlingar på Goodwood via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

Goodwood latest: going good to firm (from good to firm, good in places)

***

GOODWOOD – UK Tid
1:50 Handicap Cl2 (3yo+) 6f
2:25 Handicap Cl2 (3yo+) 1m6f
3:00 Gordon Stakes (Group 3) Cl1 (3yo) 1m4f
3:40 Stewards Cup Handicap Cl2 (3yo+) 6f
4:15 Maiden Stakes (Colts & Geldings) Cl2 (2yo) 7f
4:50 Handicap Cl2 (3yo 0-105) 7f
5:25 Apprentice Handicap Cl3 (3yo+ 0-95) 1m1f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:00/16:00 – Gordon Stakes – Group 3
Fyra hästar till start vilket är en besvikelse i sämsta fall tre om favoriten blir struken.

(Dee Ex Bee / 2.75) var tvåa i det Engelska Derbyt och visade då hög kapacitet och bra styrka vilket innebar att han hamnade i kategorin spela nästa gång. Startade sedan i det Irländska Derbyt på ett snabbt underlag och var inte i närheten av sin Derby form och det blev uppenbart att han ville ha ett mjukare underlag. Senaste starten gjordes i Frankrike där jag klev jag in tungt efter att fransmännen sagt att de skulle öppna vattenkranarna. Fransmännen måste ha gått omkring med vattenkannor för även denna gång var underlaget för snabbt och han kom inte i närheten av sin derbyform.

Nu kommer (Dee Ex Bee) ut igen efter att ha anmälts i måndag. Tränaren skall gå banan innan det bestämms om han skall starta förhoppningsvis startar han inte utan kommer ut på ett mjukt underlag nästa gång. Det stora målet i år är St: Leger som rids den 15 september på banan Doncaster.

(Cross Counter / 3.25) har vunnit tre lopp på fem starter. Har startat i handicapplopp de två senaste starterna så ett steg upp i klass här. Tränas av Charlie Appleby och han brukar veta vad han ger sig in på. Rids av William Buick som brukar kunna förvalta sina chanser bra.

(Sun Maiden / 3.25) är tränad av Sir Michael Stoute som har vunnit det här loppet de två senaste åren samt fem gånger de senaste 10 åren så ett lopp han siktar in sig på. Har bara gjort tre starter och med tanke på vilken som tränar henne så är hon säkerligen under kraftig utveckling. Är bra stammad, gjorde en bra insats i senaste starten och rids av Ryan Moore. Hon får vikt av killarna i loppet.

***

16:40/17:40
Stewards Cup är ett favoritlopp för bookies en mardröm för spelarna. Loppet rids över 1 200 meter och det är 28 startande vilket brukar betyda att det är hästar över hela banan. Det här är hästlotto på högsta nivå…

Flera tidningstippare väljer det här loppet som dagens bästa spel (Nap) vilket får en att undra hur seriösa deras tips är.

***

MINA SPEL IDAG:
Hade det varit ett mjukt underlag så hade jag klivit in på (Dee Ex Bee). Det hade varit en fråga om att låna ut pengar några minuter till en hög ränta. Beslutar sig tränaren för att starta på ett snabbt underlag blir det ett tufft val spela eller inte spela. Går han upp till 3.25 blir jag nog tvungen att kliva in men förhoppningsfullt blir det inte aktuellt…

***

Hambletonian ikväll och jag kommer säkerligen sitta framför datorn och titta på tävlingarna även om jag inte är en stor entusiast av amerikansk travsport. Det som är mest intressant med amerikansk travsport är att den visar hur svensk travsport har och kommer att utvecklas.

Samma klick kuskar som kör de mest betrodda hästarna i loppen, ointressanta lopp där favoriten oftast släpps till ledningen, många sprinterlopp där löpningspositionerna är helt avgörande för loppets resultat, hårt unghästtävlande och tidig avel, tomma publikplatser.

En nyöppnad sportsbook på Meadowlands fick slut på pengar för några dagar sedan och kunderna fick återkomma dagen efter för utbetalning. Vet i om den låg i på travbanan men ingen succéstart direkt…

***

ATG bjuder på fransk galopp imorgon söndag och banan är Deauville där höjdpunkten är Group 1 loppet Prix Maurice de Ghees som rids över 1 300 meter med 2 miljoner till vinnaren. Även ett Group 3 lopp över 2 400 meter står på programmet vilket är en distans mer i min smak.

***