Dags för ett av årets bästa lopp King George VI And Queen Elizabeth Stakes på banan Ascot. Loppet rids över 2 400 meter med ett 1a-pris på nästan 10 miljoner kronor. Om vi får se (Cracksman) i loppet hänger på vädergudarna. Tränaren John Gosden kommer gå banan för att bedöma om underlaget är tillräckligt mjukt för att starta.

ATG visar dagens tävlingar på Ascot och York via sin samarbetspartner GBI och har spel till Ascot.

***

Åskväder över England så underlaget kan förändras under dagen.

Ascot latest: morning news on King George day – Those hoping Cracksman will be lining up this afternoon will be disheartened to learn only 2mm of rain fell at the track after racing yesterday, and the going remains good to firm. Further showers are forecast this morning

York latest: morning news – The going is soft, good to soft in places (from soft)

***********************************
SATURDAY 28 JUL
***********************************
ASCOT
1:50 Stakes (Group 3) (Fillies) Cl1 (2yo) 6f
2:25 Handicap Cl2 (3yo) 1m
3:00 Handicap Cl2 (3yo+) 7f
3:40 King George VI And Queen Elizabeth Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m4f
4:15 Stakes (Listed Race) Cl1 (2yo) 7f
4:50 Handicap (Lady Amateur Riders) Cl3 (3yo+ 0-90) 7f
5:20 Handicap Cl3 (3yo+ 0-90) 1m4f

***

YORK
2:05 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 7f
2:40 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 6f
3:15 Stakes (Group 2) Cl1 (3yo+) 1m2f
3:50 Novice Median Auction Stakes Cl3 (2yo) 6f
4:25 Handicap Cl3 (4yo+ 0-90) 2mf
5:00 Fillies Handicap Cl3 (3yo+ 0-90) 1m2f
5:35 Nursery Handicap Cl3 (2yo) 5f

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:15/16:15
(Elarqam / 2.75) var ett tungt spel när jag var säker på att han skulle vinna i sin senaste start på Curragh men kunde inte alls prestera den dagen. Kom ljud från hans hals under loppet och det visade det sig han hade halsproblem och har behandlats för det. Elarqam was found to have a respiratory problem – a dirty scope.

Går upp i distans idag vilket bör vara ett plus och York skall inte vara något problem då han har vunnit här tidigare. Ett mjukare underlag (Good/Soft) har han vunnit på men är oprövad om det blir tyngre (Soft) och tittar men på stammen så känns det inte som någon fördel. Är bästa hästen och får vikt av några mer rutinerade.

***

15:40/16:40
Det stora frågetecknet är om (Cracksman) kommer till start. Om inte så är loppet upplagt för att tränaren Sir Michael Stoute kommer bli den tränare som har vunnit det här loppet flest gånger (6) då han har både (Poet’s Word) och (Crystal Ocean) till start.

(Cracksman / 3.50) har inte övertygat i de senaste två starterna. Gillade inte bantypen på Epsom och var han var inte som bäst för dagen på ett snabbt underlag över 2 000 meter i sin senaste start. Kommer han till start idag så finns det inga ursäkter om det blir förlust.

(Poet’s Word / 3.50) slog (Cracksman) i senaste starten på ett snabbt underlag. Denna gång är det 2 400 meter samt eventuellt ett något mjukare underlag och då kan det bli tufft om den rätta (Cracksman) dyker upp.

(Crystal Ocean / 3.50) har tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och är obesegrad i årets tre starter. Känns som en slantsingling mellan Sir Michael Stoute båda hästar vilken av dem som kommer vara först i mål.

***

MINA SPEL IDAG:

Elarqam – 15:15/16:15 – York
Blir underlaget för tungt kliver jag av.

Cracksman – 15:40/16:40 – Ascot
Kommer han till start så blir det ett spel.

***

Två spel på galoppen förra veckan båda på 3-åriga ston…

5a Magic Wand (IRE) 1.90
2a Midnight Bisou 2.50 / USA

(Magic Wand) spelades hårt från 2.25 till 1.90 och det här borde varit en straffspark men hon var slagen tidigt och det visade sig hon inte var 100% i loppet – Darley Irish Oaks disappointment Magic Wand was found to have had a dirty nose after her odds-on defeat at the Curragh on Saturday, according to trainer Aidan O’Brien.

(Midnight Bisou) gillar jag trots att hon står för mina största förluster när det gäller ston. Kunde inte rå på den stora favoriten (Monomoy Girl / 1.50). Jockeyn Mike E Smith som även rider (Justify) tillhör inte mina favoriter och gör en del märkliga vägval i loppen. Den här gången valde han onödigt rida i spåren genom sista kurvan istället för skugga storfavoriten.

Jockey: Röd
Lopp: https://www.youtube.com/watch?v=dOG6OwVplDI

Har tittat närmare på mina spel på ston denna säsong och det är en deprimerande läsning. Damerna brukar visa en förlust men denna säsong har varit extremt dålig en återbetalning på 19 % är riktigt uselt…

***

Ladbrokes kunder verkar vara inne på att Liverpool skall kunna vinna Premier League i år i alla fall om man tittar på antalet spel som Ladbrokes tagit emot.

Liverpool – 40%
Arsenal – 12%
Manchester United – 9%

Oddsen säger något annat
Man C – 1.67
Liverpool – 5.00
Man U – 8.00
Chelsea – 15.00
Tottenham – 17.00
Arsenal – 26.00

***

Bra nyheter i Greyhoundvärlden att den ökända banan Canidrome i Macau slår igen sina portar. Nu ska 600 hundar som har haft ett tufft liv hitta nya hem i Macau och Hong Kong. Förhoppningsvis får de nu chansen att ligga på soffan och lata sig i ett bra hem. Australien har tillåtit export av greyhounds till Macau och det är en stor skam.

Flera stater i Australien och USA har börjat förbjuda Greyhound kapplöpningar. Hundarna behandlas illa av vissa tränare och ägare så stöd inte banorna där med ett besök.

I England och Irland jobbas det hårt med att alla hundar skall behandlas bra och även att säkra tiden efter hundens tävlingskarriär. För att få starta skall det finnas en plan för vem som tar hand om hunden när den inte tävlar längre.

***

Frankie Dettoris avstängning kortades ner av den ansvariga kommittén från tio till sex dagar. Paddy Power var rätt ute att avstängningen skulle kortas när de satte oddset till 1.44. The British Horseracing Authority kommentar var diplomatiskt: Vi ser fram emot att få läsa motiveringen till beslutet…

***

I veckan kom beslutet att Triple Crown vinnaren (Justify) har lagt tävlingsskorna på hyllan efter problem med en hov. Nu väntar en avelskarriär och irländska Coolmore som har djupa fickor betalade den svindlande summan 650 miljoner kronor för hans avelsrättigheter. (Justify) köptes in som åring för 5 miljoner kronor.

***

ATG sänder fransk galopp imorgon söndag och nästa vecka väntar Glorious Goodwoods fem-dagars-festival med start på tisdagen.

***