Dags för den officiella avslutningen av årets slätloppssäsong på gräs med ett fyrverkeri av Group 1 lopp. Mycket prispengar som skall delas ut förstaprisen ligger mellan 4 till 8 miljoner kronor i Group 1 loppen.

En som laddat upp ordentligt är tränaren John Gosden som luftar Stradivarius, Lah Ti Dar, Roaring Lion och Cracksman och vinner tre av dem så lär det bli en dyr dag för bookies…

***

ATG visar dagens tävlingar på Ascot via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

ASCOT – UK-Tid
1:25 Long Distance Cup (Group 2) Cl1 (3yo+) 2m
2:00 Sprint Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 6f
2:40 Champions Fillies & Mares Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m4f
3:15 Queen Elizabeth II Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m
3:50 Champions Middle Distance) (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m2f
4:30 Handicap Cl2 (3yo+) 1m

LEOPARDSTOWN (IRE)
3:05 Killavullan Stakes (Group 3) (2yo) 7f ATR

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

1:25 Long Distance Cup (Group 2) Cl1 (3yo+) 2m
(Stradivarius /1.90) är årets stayer i England efter att plockat hem bonusen på 10 miljoner kronor när han vann de fyra stora stayerloppen. Han är klar favorit och det finns väl inte så mycket att säga om det även om underlaget är i mjukaste laget. Var lite sliten i sin senaste start men har nu laddats om med en tävlingspaus på två månader. Dagens mjuka underlag är inget plus då han har speeden som sitt vassaste vapen men han går på underlaget. Oddset är tunt och jag håller mig borta från loppet.

2:40 Champions Fillies & Mares Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m4f
(Lah Ti Dar / 2.25) har jag haft ögonen på ett tag och jag gillar henne. Gjorde ett mycket bra lopp i St:Leger med tanke på hur orutinerad hon var. Kan hon göra om den insatsen tror jag hon vinner loppet. Startpositionen är inte den bästa och tränaren A P O’Brien har sex hästar i loppet som förmodligen har någon form av stalltaktik så det finns hinder att övervinna. Oddset är lite tunt med tanke på det.

3:15 Queen Elizabeth II Stakes (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m
(Roaring Lion / 3.00) är ett speedmonster så dagens mjuka underlag är inget plus. På ett lätt underlag så hade utgången varit given. Ett mjukt underlag, många hästar till start och en startposition i box 15 ute på ena sidan är inte optimalt. Pengarna blir kvar på spelkontot.

***

3:50 Champions Middle Distance (Group 1) Cl1 (3yo+) 1m2f
Allt har ett slut och idag så gör min favorithäst (Cracksman) sitt sista lopp. Årets säsong har inte varit bra för hans del med enbart tre starter (112) under tveksamma förutsättningar. Han anmäldes till Epsom en bana som han inte gillar vilket han visade i Derbyt och på Ascot fick han starta på ett för snabbt underlag. Förhoppningsvis får han avsluta sin tävlingskarriär med en vinst även om det kommer kosta en del pengar för mig.

(Cracksman / 1.80) får äntligen sitt favoritunderlag mjukt vilket är ett stort plus. Startpositionen i box 8 är inte den bästa och han har varit trög i början av loppet sedan han slog i huvudet i startgrinden i samband med sin start på Epsom. Det är troligt att han får anfalla från en position bak i fältet vilket är ett minus då han brukar normalt ligga där framme. Det finns väl även lite frågetecken om han är lika bra som förra året även om han tränar bra. Blinkers åker på för första gången i hans karriär för att han skall vara extra skärpt i denna start. Oddset är lågt och jag kan inte spela han här.

(Crystal Ocean / 3.75) stod över Arc och har matchats för detta lopp. Är bäst över 2 400 meter men ett mjukt underlag och Ascots upplopp kompenserar det till en viss del. Har en bättre startposition är (Cracksman) och står i ett trevligare odds.

(Capri / 7.00) tränas av A P O’Brien och rids av Ryan Moore har inte oväntat dragit på sig en del spel men jag tror distansen är för kort och att han inte har speeden för att vinna loppet.

***

SPELKOMMENTAR: 3:50 Champions Middle Distance (Group 1)
Inte ofta det händer att man spelar en häst och hoppas att en annan häst skall vinna. Spelar (CRYSTAL OCEAN) men jag kommer skrika mig hes på upploppet när (Cracksman) går till anfall.

***

ÖVRIGA SPEL:

Cardiff – FULHAM (draw no bet) – 2.00

College Football
Wake Forest at Florida State / ÖVER 59.5 – 1.90

NFL
New England Patriots at CHICAGO BEARS – 2.30

***

Lördagen 3 november är det dags för Breeders Cup (USA) på banan Churchill Downs. Temperaturen har stigit rejält efter det att superstoet och årets Arc-vinnare (Enable) anmält intresse att starta i loppet Breeders Cup Turf. Det här loppet har varit en kyrkogård för tidigare Arc-vinnare sju har försökt att vinna men ingen har lyckats. Oddsättarna tror på (Enable) de har henne till 1.60.

ATG visar tävlingarna och spel dit så tummen upp för det.

***

Tidigare Hong Kong jockeyn Joao Moreira (The Magic Man) misslyckades med sin japanska examen som Bengt Adielsson skrev om i sin krönika i Expressen. Joao vänder nu återigen blickarna mot Hong Kong men chefen för Hong Kong Jockey Club verkar måttligt förtjust – We have never closed the door, but this is not a place you can walk in and out of…

***

Superstoet (Winx’s) laddas för en fjärde seger i Cox Plate på banan Moonee Valley den 27 oktober. Motståndet kommer i första hand från Saeed Bin Suroor tränade (Benbatl) som brukar ridas med tätkänning. (Winx) brukar ligga i kön och gå utvändigt fältet i sista kurvan. Blir det positionsproblem så kan det bli långt fram till (Benbatl) som inte gärna viker ner sig.

Tyvärr får vi inte se den 3-åriga snackhästen (The Autumn Sun) i loppet. Han vann Caulfield Guineas på ett imponerande sätt och (Winx) skulle ge han en del vikt 7.5 kg vilket kunde ha varit intressant att se. Ägaren uttryckte i en intervju en viss rädsla för att vinna loppet om (The Autumn Sun) hade startat – det skulle vara som att skjuta Bambi om (Winx’s) besegrades.

Lopprepris: Caulfield Guineas
LINK: https://www.youtube.com/watch?v=Uu90TbQngxo

***