Dags för den andra dagen av Cheltenham tre-dagars festival. Det bjuds på ett Grade 2 lopp för Juvenile Hurdle hästar över 3 200 meter vilket jag mer än gärna håller mig borta ifrån när det gäller spel (orutinerade 3-åringar). Däremot är loppet högintressant i jakten på framtida spelobjekt.

Vi har även två Handicap Chase Grade 3 lopp på programmet men det brukar vara knepig att hitta vinnaren där och det brukar sluta med ett blödande spelkonto.

Två mindre banor tävlar över hinder och där hittar vi två Handicap Chase klass 3 lopp. Det är på en av de banorna jag valt ut dagens tidningstips.

***

Tyvärr inga fler ATG-sändningar från England och Irland men för den som är spelsugen så finns det ju andra spelbolag som visar loppen live om man gör en insats. Betfair (30 kr) satsar liksom Bet365 och Unibet hårt på den engelska galoppen och sponsrar flera större lopp.

***

CHELTENHAM – UK-tid
12:40 Juvenile Hurdle (Grade 2) Cl1 (3yo) 2m
1:15 Novices Chase Cl2 (5yo+) 3m
1:50 Handicap Chase (Grade 3) Cl1 (4yo+) 3m3f
2:25 Handicap Chase (Grade 3) Cl1 (4yo+) 2m4f
3:00 Handicap Hurdle (Listed Race) Cl1 (4yo+) 3m
3:30 Handicap Hurdle Cl2 (3yo+ 0-140) 2m5f
4:00 Mares National Hunt Flat Race (Listed Race) Cl1 (4-6yo) 2mf

PUNCHESTOWN (IRE)
1:10 Novice Chase (Grade 2) (4yo+) 2m

UTTOXETER
1:25 Handicap Chase Cl3 (4yo+ 0-130) 3m2f

WETHERBY
2:15 Handicap Chase Cl3 (4yo+ 0-140) 2m3f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

INTRESSANTA TIDNINGSTIPS:
Kommer att lägga ut några tidningstips som ser intressanta ut i varje krönika för den som spelsugen på att spela en ”mindre slant” och uppleva spänningen att titta på hinderlopp.

Två utvalda tidningstips igår
1a – Bun Doran – 3.25
1a – Josies Orders – 3.00

Idag vänder jag blickarna mot Wetherby
2:15 Handicap Chase Cl3
Cracking Find

***

Ny svensk spelmarknad 1 januari men tyvärr inte med Ladbrokes. De kommer att lägga ner sin verksamhet i Sverige vilket innebär att svenska spelkonton kommer att stängas, trist…

***

Det blir inte någon dispens gällande oidentifierat spel på travbanorna har Lotteriinspektionen meddelat. Att Lotteriinspektionen skulle tillåta spel på travbanorna för spelare som stängt av sig i deras register (spelpaus) var 0 % chans.

Det är beklagligt på många sätt… och att Lotteriinspektionens beslut var oerhört olyckligt… kan man läsa på Svensk Travsports hemsida. Spelmissbruk står inte högt på ATG och Svensk Travsports agenda…

***

Tidigare fotbollsspelaren Don Shanks (66 år) sprang New York Marathon förra veckan för att samla in pengar till sin gamla klubbkamrat Stan Bowles (QPR och engelsk landslagsspelare) som har diagnosen Alzheimers sedan 2015. Förberedelserna var 6 månaders träning och under den tiden gick han ner 10 kg. Sluttiden var lite över 4 timmar och han lyckades samla in cirka 200 000 kronor för Stans dagliga vård samt pengar till två hjälporganisationer.

Don skrev på Twitter: What an amazing journey it’s been! I’ve met some great people along the way and it feels amazing. Thanks you to everyone who has supported me.

Vissa vänner har man livet ut…

***

Säkerhet för hinderhästar och jockeys arbetas det hårt med i England. Hästar är ju stora djur och många av dem har inte respekt när det är dags att hoppa ett hinder, speciellt de lägre fasta hindren. Försök har nu gjorts genom att testa hur hästar hoppar med olika färgmarkeringar på hindret.

Orange är en färg som använts vilket är bra för jockeys men inte lika bra för hästar. Undersökningen visar att en häst hoppar betydligt längre och högre om hindret har en gul markering samt en vit markering nertill. En större test kommer nu inledas innan det är dags att börja användas färgkombinationen i loppen.

***