Newbury bjuder på ett Grade 2 lopp men övriga lopp håller bra klass så en intressant tävlingsdag att se fram emot. Hög klass på tävlingarna imorgon söndag när den irländska banan Fairyhouse bjuder på tre Grade 1 lopp.

***

Ingen ATG-sändning från England denna tävlingsdag. ATG-sändningarna kommer dock återupptas denna månad efter en månads uppehåll. ATG kommer visa galopp från måndag till fredag. Tyvärr inga sändningar på helgerna då de flesta stora loppen rids, något som förhoppningsvis kan komma att ändras någon gång i framtiden.

Det kommer vara spel till allvädersbanor vilket kan vara vettigt då ATG bara har spel till en bana, vintertid innebär alltför ofta inställda tävlingar på hinderbanorna. Den tävlande banan är nu utsatt i spelkalendern för hela månaden vilket är en förbättring mot tidigare så tummen upp för det.

För den som vill se något av nedanstående lopp live, lägg ett spel på det specifika loppet, miniminsats per lopp – Bet365 (5 kr) – Unibet (10 kr) – Betfair sportsbook (10 kr) – Betfair spelbörs (30 kr).

***

NEWBURY – UK-tid
12:10 Mares Novices Hurdle (Listed Race) Cl1 (4yo+) 2mf
12:45 Novices Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m7f
1:20 Handicap Chase Cl2 (4yo+ 0-145) 2m6f
1:50 Handicap Hurdle Cl2 (4yo+ 0-150) 2m4f
2:25 Hurdle Limited Handicap (Listed) Cl1 (4yo+ 0-155) 2mf
3:00 Chase Handicap (Grade 3) Cl1 (4yo+) 3m2f
3:35 Handicap Chase Cl2 (4yo+ 0-150) 2mf

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

12:45 NOVICES CHASE (GRADE 2)
Tränaren Colin Tizzard har vunnit det här loppet de tre senaste åren och kommer i år till start med (Kilbricken Storm / 3.25). Har ett lopp i kroppen vilket är ett plus. Hoppningen var dock inte helt övertygande i sin första start för säsongen och den behöver förbättras till denna start. Har slagit favoriten (Santini / 2.30) i ett lopp under Cheltenham festivalen. Denna debuterar för säsongen idag så formen är ett litet frågetecken samt gör debut över de större hindren (chase). Ett intressant lopp för framtiden.

***

V75 JÄGERSRO
På förhand ser det favoritbetonat ut men skriver man det så brukat de sluta annorlunda…

Tidningsskriken:
V75:1)
V75:2) 5 Edio 5%
V75:3) 2 THE REAL STAR 10%
V75:4)
V75:5)
V75:6) 1 ISOR HÅLERYD 6%
V75:7) 12 Turno Di Azzurra 2%

Speldraget:
V75:7) 4 JAIRO
Här kommer det laddas från start vilket bör innebära att (JAIRO) hittar ner från sitt fjärdespår. När tempot lugnat ner sig tror jag Jocke Lövgren kör fram i dödens och då bör han kunna kontrollera loppet. Har bästa hästen i loppet över full distans.

***

Ett NFL spel i förra veckans krönika
Green Bay Packers at Minnesota Vikings / ÖVER 47.5 – 1.91
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=LNFTFzLBAKI

***

December blir en vit månad och då syftar jag inte på eventuell snö utan att det inte blir några spel. Brukar inte ha några längre spelavbrott (några dagar) men ibland är det bra att stanna upp och tänka igenom sina spelval bland alla sporter, speciellt med tanke på den kommande spelmarknaden och dess begränsningar. Hade Betfair inte klivit in på svenska spelmarknaden hade det nog varit slutspelat på de flesta sporter.

Vi får se hur den nya spelmarknaden kommer påverka mitt pokerspelande (Omaha cash). Om det skall spelas i svenska kronor på pokerborden online lär utbudet begränsas…

***

Filmen Owning Mahowny handlar om en spelmissbrukare. Har ett antal år på nacken men känns fortfarande lika bra, en film man kan titta på flera gånger.
Trailer länk: https://www.youtube.com/watch?v=YH8mh8e8L_c

I slutet av filmen sitter Dan Mahowny (Philip Seymour Hoffman) hos en psykolog och får följande fråga.

Hur mycket njutning får du av att spela på en skala 1 – 100
100
Den största njutningen när du inte spelar.
20
Hur känns det att leva resten av ditt liv med 20
OK, 20 är OK…

***

Måldomarrapporterna från BHA när det gäller en hästs prestation i loppet är alltid intressanta att läsa. Förra lördagen kom det ut en rapport gällande hästen (Topology) och hans insats i ett lopp på banan Lingfield.

The performance of Topology which finished unplaced, was considered. Teodore Ladd (tränaren) reported the gelding was never travelling. The veterinary officer report failed to reveal any abnormalities.

Tränaren Teodore Ladd kände sig tvungen att gå ut i sociala medier efter rapporten och meddela att han inte hade någon häst till start i loppet – I wasn’t in the race…

***

Kan en rörlig läktare som följer hästarna under loppet vara en lösning på publikkrisen på tävlingsbanorna. En studio i New México har gjorts att ha en tågliknande läktare för 100 personer som följer hästarna. Inte oväntat kom de fram till att det inte var genomförbart men iden är svindlande…

***

Högklassiga Greyhound tävlingar på Shelbourne Park (Dublin) när det tävlades för sjunde året i ”Night Of Stars”
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=wkjeHRaNKyA

***

Spelbolagen har ett tufft massmediaklimat, där de beskrivs som djävulen själv. Det här börjar också spilla över på frågan om det är rätt att använda djur som spelobjekt. I ett nyligen sänt TV program i England sattes en ny nivå som är svår att slå. Det ifrågasattes om det var rätt att använda ledhundar för blinda (guide dogs) och sökhundar (sniffer dogs)…

***