Dags för den sista dagen av årets Royal Ascot festival.

Dagens huvudlopp är Diamond Jubilee Stakes ett Group 1 lopp över 1 200 meter med en rad av sevärda hästar. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet för det här lär bli en fartfest.

Vi bjuds även på ett Group 2 lopp över 2 400 meter men här har vi en storfavorit i (Crystal Ocean) som inte är spelbar och det är svårt att hitta något emot. Ett lopp för den som vill försöka köpa pengar.

ATG visar dagens tävlingar på Ascot via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

ASCOT UK-Tid
2:30 Chesham Stakes (Listed Race) Cl1 (2yo) 7f
3:05 Hardwicke Stakes (Group 2) Cl1 (4yo+) 1m4f
3:40 Windsor Castle Stakes (Listed Race) Cl1 (2yo) 5f
4:20 Diamond Jubilee Stakes (Group 1) Cl1 (4yo+) 6f
5:00 Handicap) Cl2 (3yo+ 0-110) 6f
5:35 Queen Alexandra Stakes (Conditions Race) Cl2 (4yo+) 2m6f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

***

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/2/ascot/2018-06-23

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

16:20/17:20 Diamond Jubilee Stakes (Group 1)
Brukar inte spela när det är sprinterlopp men idag blir det ett undantag med tanke på vilka hästar vi får se i loppet.

(Harry Angel / 4.00) har det högsta formtalet i loppet men har på fyra försök inte lyckats vinna här på Ascot. Är obesegrad på övriga banor men enligt tränaren Clive Cox är förlusterna på Ascot enbart tillfälligheter. Om Harry håller sig lugn kommer troligtvis Adam Kirby försöka leta rygg för att sedan avlossa hans vassa speed till slut.

(Merchant Navy / 4.50) har tävlat i Austrailen innan han kom till A P O’Brien. Var slagen av (Redkirk Warrior) med hals när de möttes i mars. Låg då i kön och avslutade bra men fick då en hel del vikt av denna. Samma vikt idag men tränas nu av A P O’Brien så troligt att han är förbättrad med tanke på det. Vann i debuten på Irland och visade då att den långa resan har gått bra

(Redkirk Warrior / 5.50) vass sprinter som kommer från Australien med två raka segrar där har visat bra kapacitet och form. Sprinterhästar från Australien har en bra statistik här på Ascot men har rest långt och det är ett frågetecken. Skall bli intressant att se vad han kan göra här mot Harry.

(The Tin Man / 9.00) vann det här loppet 2017 och är titelförsvarare. Tuffare motstånd i år men kan inte räknas bort.

(Bound For Nowhere 15.00) kommer från USA och tränas av Wesley A Ward. Två starter i år som båda har slutat med vinst. Slagan av Harry förra året med lite över tre längder i sin tredje start. Kommer att göra sitt livs lopp idag enligt tränaren och då kommer han vara närmare Harry i år.

***

DAGENS SPEL:
Harry Angel – 16:20/17:20 – Ascot

***

Var lite orolig när jag nu på förmiddagen skulle titta på startlistan till Rättvik och lopp 10 med Villiam och Perfect Sprit. Ingen av dem var strukna så bör bli en intressant match om nu Örjan är aktiv i loppet…

***

Sverige mot Tyskland ikväll och oddsen talar sitt tydliga språk 6.50 – 4.00 – 1.57 det här kommer bli tuff utmaning för vårat försvar.

***.