Dags för världens mest kända lopp det Engelska Derbyt som kommer att följas av miljontals tittare över hela världen. Ett lopp för 3-åringar över 2 400 meter med ett förstapris på 10 miljoner kronor.

På programmet står även två Group 3 lopp som tyvärr ser knepiga ut att försöka lösa.

ATG visar dagens tävlingar på Epsom via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

EPSOM – UK tid
2:00 Handicap Cl2 (3yo 0-105) 1m2f
2:35 Group 3 (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 1mf
3:10 Group 3 Cl1 (3yo+) 1mf
3:45 Handicap Cl2 (3yo+) 5f
4:30 Derby (Group 1) (Entire Colts & Fillies) Cl1 (3yo) 1m4f
5:15 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 1m4f
5:50 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 6f

SANTA ANITA (USA)
12:30 Grade 1 (3yo+ Fillies & Mares) (Dirt) (3yo+) 1m

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Väder – Underlag
The going has dried out to good to soft, good in places a warm, dry day is forecast.

***

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/17/epsom/2018-06-02

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

16:30/17:30 – DERBYT

(Saxon Warrior / 1.90) är obesegrad och storfavorit till segern. Tränas av A P O’Brien och rids av Ryan Moore så en tung kombination att försöka gå emot. Det pratas om att försöka vinna en engelsk Triple Crown, Guineas 2000, Derbyt och S:t Leger.

Har man de planerna så skall det inte vara några problem att gå upp från 1 600 meter till 2 400 meter idag. Det är i alla fall intressant att han har en del speed i stammen och tränaren har signalerat att han inte är 100% säker på att han står hem dagens distans med tanke på speeden han visade i 2 000 Guineas. Startpositionen är sådär så det finns några små frågetecken som kan göra loppet lite extra intressant.

Det är troligt att han vinner men oddset är tunt och det är svårt att bedöma hur mycket hans 3-åriga motståndare utvecklas så här tidigt på säsongen.

(Young Rascal / 9.00) är intressant för tränaren William Haggas brukar inte vara med i Derbyt utan att ha vinstchans. Vann senast på ett bra sätt i Chester och visade fina takter. Behöver ta ytterligare ett eller två steg i sin utveckling för att kunna utmana favoriten.

Gillar Haggas kommentar om instruktioner till jockeys: You don’t need to give instructions to a good jockey, and a bad jockey can’t carry them out.

(Roaring Lion / 9.00) imponerande när han senast vann Dante Stakes på York. Om tränaren John Gosden bestämt tror jag att han valt att starta i Franska Derbyt och hade varit ett bra spel där. Nu ville ägarna Qatar Racing prova här istället och det blir tuffare. Kommer ridas på lång väntan för att försöka utnyttja sin vassa speed till slut. Har fått ge sig två gånger mot (Saxon Warrior) men är i bättre form nu.

(Delano Roosevelt 15.00) gillar jag men det är tveksamt om han har klass och kapacitet att utmana för vinst i detta lopp, distansen är i alla fall bra.

(Övriga) finns flera som kan utmana den stora favoriten om han skulle ha en något sämre dag eller inte stå hem distansen.

***

Vinnartips: Saxon Warrior

Intressant starthäst att följa: Delano Roosevelt

***

DAGENS SPEL:
Det blir att stå över spel idag och njuta av Derbyt som bör bli ett mycket sevärt lopp.

***

Dags för Greyhound Derby finalen ikväll med 2 miljoner kronor till vinnaren.

1 Bombers Bullet
2 Bruisers Bullet
3 Dorotas Wildcat
4 Droopys Verve (m)
5 Dorotas Vic (w)
6 Whoops Jack (w)

(Droopys Verve) tror jag vinner om han kommer iväg snabbt men det finns inget utrymme för några misstag. Kommer troligtvis att vara små marginaler i första kurvan. Oddset 2.62 får mig inte direkt att kasta mig på köp knappen utan det blir att avvakta till ikväll och se om det kommer något bättre erbjudande.

***

Epsom 5.50 – Gillar namnet Brian The Snail på en häst. Det får mig alltid att le när loppreferenten säger hans namn. Det får en att tänka på en och annan häst som man spelat…