Dags för den sista dagen av Cheltenham tre-dagars festival. Det bjuds på tre Grade 2 lopp idag varav dagens höjdpunkt är ett Chase lopp som rids 14.25/15:25 med flera intressanta startande.

Det tävlas även på Irland och banan Punchestown där bjuds vi på ett Grade 1 lopp med förra årets snackhäst på startlinjen. Ett lopp som Unibet sponsrar, tummen upp för det.

***

Tyvärr ingen ATG-sändning från England och Irland men för den som är spelsugen så finns det ju andra spelbolag som visar loppen live om man gör ett spel för en mindre summa. Betfair (30 kr) satsar liksom Bet365 och Unibet hårt på den engelska galoppen och sponsrar flera större lopp.

***

CHELTENHAM – UK-tid
1:15 Conditional Jockeys Handicap Hurdle Cl3 2m5f
1:50 Novices Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m
2:25 Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m
3:00 Handicap Hurdle (Grade 3) Cl1 (4yo+) 2m
3:30 Novices Hurdle (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m
4:00 National Hunt Flat Race (Listed) Cl1 (4-6yo) 2m

PUNCHESTOWN (IRE)
1:40 Novice Chase (Grade 2) (5yo+) 2m6
2:15 Hurdle (Grade 1) (4yo+) 2m

FONTWELL
2:40 Handicap Chase Cl3 (4yo+ 0-140) 3m3f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

INTRESSANTA TIDNINGSTIPS:
Kommer att lägga ut några tidningstips som ser intressanta ut i varje krönika för den som spelsugen på att spela en ”mindre slant” och uppleva spänningen att titta på hinderlopp.

Ett utvalt tidningstips igår
2a – Cracking Find – 2.62

Dagens utvalda tidningstips
Tyvärr ingen som riktigt platsar in i mina snabba ABC uttagningar bland tidningstipsen idag, nya tag nästa krönika.

**

PUNCHESTOWN 2:15 HURDLE (GRADE 1) (4YO+) 2M
(Samcro/1.80) var förra årets snackhäst som avslutade sin säsong med ett fall. Denna säsong började inte så mycket bättre även om han lyfte på hovarna denna gång när det var dags att hoppa. Var direkt blek sin säsongsdebut och det hänger ett stort frågetecken över honom nu.

Är inte helt säkert att han kommer till start det beror på underlaget. Tränaren kommer gå banan innan tävlingarna. Det är 50% chans att kommer till start enligt en nervös tränare som känner press att hans häst måste leverera denna gång.

Kommer (Samcro) till start så funderar jag att lägga han på Betfair upp till 1.90 trots att han lopp i kroppen mot flera motståndare som debuterar för säsongen. Jag får se hur marknaden utvecklar sig fram till 15 minuter innan start.

(Faugheen/3.50) har talang för att springa och hoppa som resultatraden visar 1/11111/1111/1211/1P261. Statistik nördarna gnuggar händerna tränaren W P Mullins har vunnit det här loppet de senaste 7-åren. (Faugheen) har två stallkompisar i loppet för att se till att det kan bli en åttonde om han inte själv vinner loppet. Gör årsdebut så ett frågetecken där.

(Supasunda/6.00) vann det loppet (Samcro) gick i backen. Gör säsongsdebut så formen är ett litet frågetecken även om det från stallet låter positivt när det gäller formen. Möter några hästar med lopp i kroppen så svårbedömt om den formen räcker till vinst men han är en bra tävlingsindivid.

***

CHELTENHAM 2:25 CHASE (GRADE 2) CL1 (4YO+) 2M
Sevärt lopp där de två mest spelade i loppet debuterar för säsongen så svårbedömt.

(Sceau Royal / 2.25) håller bra klass och är inte oväntat favorit. Den som är mest intressant men han gör säsongsdebut så ingen att kliva in på med tanke på oddset.

(Le Prezien / 4.50) har lopp i kroppen, ban/distans-vinnare och står i ett skapligt odds så flera plus. Underlaget är ett frågetecken bäst på ett mjukt underlag.

***

A Gamblers Diary
At home all day playing poker.

***

Har hängt lite med huvudet de senaste veckorna beroende på att en del spelkonton kommer stängas när nya licenssystemet rullar igång. Det blir att bita ihop och göra det bästa av situationen något som man är van med som spelare…

***

Hur spelbolagen behandlar vinnande/olönsamma spelare har diskuterats en del. Spelbolagen har två vapen som de använder mot sina kunder, limitering och avstängning som de använder framgångsrikt idag. Skulle den möjligheten tas bort så kommer de justera sina marginaler.

Det senare skulle slå hårt mot nöjesspelaren som kommer förlora ännu mer och slå ut de flesta idag vinnande spelare. Det kommer sänka sportspelsmarknaden rejält om det händer. Inget av vapnen är bra men det sista vapnet, marginalerna vore värst om det börjades användas.

Spelbörsen är ett alternativ, förmodligen det enda alternativet för den som har seriösa ambitioner med sitt spelande. Men den marknaden är något helt annat än att spela mot spelbolagen. Den världen är betydligt tuffare än spelbolagens värld.

***

Misstänker att många som är här inne på Gamblers Vardag har spelkonto hos Betfair. Har varit i kontakt med Betfair inför omregleringen och den information jag har fått så verkar det inte vara någon större förändring för oss svenska spelare.

Vi spelar redan i svenska kronor (i alla fall jag) vilket är ett krav. Det som måste göras är att vi måste uppdatera spelkontot med vårt personnummer för att Betfair ska kunna stämma av mot Lotteriinspektionens avstängningsregister (spelpaus) något som vi kommer få ett meddelande om när det är dags.

Länk: http://spelpaus.se/

***

Inte helt oväntat var det en jockey igår i ett av de större loppen på Cheltenham som ”utmärkte” sig genom att inte hålla sig till drivningsreglerna. Den markbundna engelska TV-kanalen ITV sänder tävlingarna så det är en del ”vanliga” människor som tittar på den här sändningen. Gör man inte något åt det här så kommer det snart vara slutdrivet…

Den bästa av ALLA loppreferenter Richard Hoiles förde fram en ide i TV-sändningen. Oftast drivs det för hårt i de större loppen där jockeys/kuskar vill vinna till varje kostnad. Låt avstängningen gälla enbart motsvarande stora tävlingsdagar.

I Sveriges travvärld skulle det kunna innebära att om en kusk får en avstängning i ett V75-lopp för olämplig drivning så stängs kusken av följande x antal V75 tävlingsdagar. Det skulle kunna få en och annan syndare att tänka till innan man visar upp sina konster i den svenska TV rutan.

Richard Hoiles när han reffar slutstriden i ett Derby.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=eatCuC2w0j0

***

Hästnäringens Nationella Stiftelse studie dras tillbaka efter Sulkysports granskning (Lars G Dahlgren).

Sverige är ett fantastiskt hästland kan man läsa på Svensk Travsports hemsida. Det visar rapporten Samhällsekonomiska effekter av hästnäringen som presenterades idag. Landets cirka 360 000 hästar omsätter med alla positiva spridningseffekter 72 miljarder, skapar 38 000 jobb och levererar drygt 6 miljarder i skatt. Bidraget till BNP är 0,5 procent.

Att kunna presentera aktuella och väl underbyggda siffror om vår näring är oerhört viktigt i vårt påverkansarbete när vi träffar politiker och andra beslutsfattare…

***

British electro pioneer Gary Numan makes his Royal Albert Hall debut this year, with The Skaparis Orchestra! Monday 19 November 2018

Gary Numan – When The World Comes Apart (Official Video)
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=P5E6RTDA7oc&feature=youtu.be

Grymt tung låt väl värd några minuter…

***