Hög klass på dagens tävlingar. Strålkastarljuset riktas mot banan Kempton där det bjuds på en riktig höjdare i loppet King George VI Chase ett Grade 1 lopp över 4800 meter med de absolut bästa hästarna över längre distanser, tidigt på säsongen än men det här kan vara säsongens bästa lopp. Hittar jag loppet på nätet så lägger jag en länk i kommentarer.

Idag bjuds på inte mindre än fem Grade 1 lopp totalt så ett riktigt fyrverkeri av högklassiga lopp. Annandagen är en riktig stor tävlingsdag i England och Irland så välfyllda läktare. Leopardstown startar sin fyra-dagars-festival med flera Graded lopp varje dag.

***

ATG-sänder onsdag till fredag så passa på och titta på högklassig engelsk och irländsk hindergalopp. Tyvärr ingen galopp i januari, misstänker att ATG har en hel del annat att göra än att integrera en ny plattform för galoppen när GBI upphör sista december. Förhoppningsvis kommer det igång sändningar när det lugnat ner sig.

***

KEMPTON – UK-Tid
12:50 Novices Hurdle Cl2 (4yo+) 2m
1:20 Chase Novices Limited Handicap Cl3 (4yo+ 0-140) 2m4f
1:55 32Red Novices Chase (Grade 1) Cl1 (4yo+) 3m
2:30 Unibet Christmas Hurdle (Grade 1) Cl1 (4yo+) 2m
3:05 32Red King George VI Chase (Grade 1) Cl1 (4yo+) 3m
3:40 Handicap Hurdle Cl3 (3yo+ 0-140) 2m5f

LEOPARDSTOWN (IRE)
1:10 Juvenile Hurdle (Grade 2) (3yo) 2m
2:20 Novice Chase (Grade 1) (4yo+) 2m1f

LIMERICK (IRE)
2:00 Novice Chase (Grade 1) (4yo+) 2m3f

SANTA ANITA (USA)
10:00 La Brea Stakes (Grade 1) (Fillies) (Dirt) (3yo) 7f
11:00 San Antonio Stakes (Grade 2) (Dirt) (3yo+) 1m
11:30 Malibu Stakes (Grade 1) (Dirt) (3yo) 7f

***

TORSDAG:
Kempton Novices Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m
Kempton Chase (Grade 2) Cl1 (4yo+) 2m
Chepstow Juvenile Hurdle (Grade 1) Cl1 (3yo) 2m
Leopardstown (Ire) Chase (Grade 1) (5yo+) 2m1f
Leopardstown Novice Hurdle (Grade 1) (4yo+) 2m

FREDAG:
Leopardstown Hurdle (Grade 1) (4yo+) 3m
Leopardstown Chase (Grade 1) (5yo+) 3m

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:05/16:05 – 32RED KING GEORGE VI CHASE (GRADE 1)
Ett mycket sevärt och vidöppet lopp.

(Might Bite / 4.50) fick panik i senaste starten när han skulle hoppa Haydocks nya gigantisk höga och hårda hinder (har gjorts om). Har skolats sedan dess och tränaren är nöjd med hoppningen. Hur han har tagit den starten mentalt är det ingen som vet, efter loppet lär vi veta… Öppnade upp till 4.00 gånger på Betfair för att studsa mot 5.00, finns frågetecken och det lär finns intresse att lägga han kring 4.50.

(Waiting Patiently / 5.00) kommer med 6 raka vinster över höga hinder (chase) och kan vara nästa stora stjärna. Är under utvecklingen och kan mycket väl vinna loppet. Ett minus är att han inte startat denna säsong.

(Politologue / 6.50) har inte matchats mot de bästa så får en test här. Två starter här på Kempton och två vinster men mot helt annat motstånd än idag. Vann i årsdebuten så formen är bra.

(Native River / 7.00) streetfighter som jag gillar, speciellt efter hans Gold Cup vinst till 5 gånger. Tycker loppförutsättningar inte ser 100% för han del men farligt att underskatta han, viker inte gärna ner sig.

(Bristol De Mai / 8.00) hade loppet gått på Haydock så hade segerchansen funnits. Tror inte det är rätt förutsättningar för han idag att vinna loppet men kapacitet för vinst finns i han.

(Thistlecrack / 8.00) klasshäst innan han blev skadad men har tyvärr inte lyckats komma tillbaka. Tror det blir jobbigt även om det skriks en del om han.

***

V75 SOLVALLA
Tyvärr har jag inte hunnit gå igenom startlistan eller läsa tidningstips så inga tidningsskrik, spetshästar att bygga systemet på eller kommentarer idag.

***

Årets sista galoppkrönika från mig, nästa år blir det spelkrönika med galopp.

Snart slut på min vita spelfria månad som har rullat på i 26 dagar. Har gått över förväntan även om det var lite tungt de första två veckorna, det är väl ungefär som att sluta med socker, suget minskar alltefter. Ser i alla fall fram emot en spelstart i början av januari när spelkonton är på plats och jag vet vilket spelutbud som kommer erbjudas här i Sverige.

Det finns en viss risk att det kommer att bli ett brutalt spelår, vi får se, förhoppningsvis går det inte som titeln i Chris Rea låt – The Road To Hell…
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=ToQhVV7WpLk

***

ATG kom i hetluften när det var dags för uppsittarkväll i söndags…

Något som ATG måste fixa till för att inte komma i hetluften igen är en länk på deras sida till en självtest annars lär ATG få stänga ner den 1 januari…

***

BETFAIR: Från 1 januari och efter klockan 10 kommer vi att byta adress till www.betfair.se. Vår nuvarande site www.betfair.com kommer inte längre finnas tillgänglig i Sverige. Bingo, Poker och Virtuell sport kommer tyvärr inte att finnas på Betfair.se.

Förhoppningsvis är deras sportspelsutbud på www.betfair.se samma som tidigare samt att jultomten kommer med en sänkt skatt…

***

Attheraces övergår sista december till Sky Sports Racing. Tyvärr innebär det problem att visa irländska lopp från 2018 i Racing Post lopparkiv. We regret to inform you that these changes will mean video replays you currently view using your subscription will be affected.

Vi får hoppas att det blir den enda försämringen i lopparkivet annars kanske det är färdigspelat på engelsk och irländsk galopp…

***

Att försöka köpa pengar på Betair kan bli en dyr affär, speciellt i hinderlopp…
Betfair’s Barry Orr said: ”This is a first in our 18-year history. We’ve had plenty of races where two horses have traded at the basement price of 1.01 and got beaten but never three in one race. And then to see a 1,000 [999-1] winner is nothing short of amazing…

***

Kan gå livligt till på en bar när det kommer ett ”oväntat besök”…
Länk: https://youtu.be/4PBcytbbZDw

***