Då var det dags för den sista dagen av Doncasters festival. Höjdpunkten idag är St Leger som är ett lopp för 3-åringar som rids över 2 800 meter och har ett förstapris på 5 miljoner kronor. Vi bjuds även på ett fint 2-åringslopp där obesegrade (Too Darn Ho) är storfavorit.

Det är Champions Week på Irland denna helg så det är högklassig sport både lördag och söndag. Höjdpunkten idag på Leopardstown är loppet Irish Champion Stakes med (Roaring Lion) som klar favorit. Till start i loppet kommer även snackhästen (Saxon Warrior) samt franske (Study Of Man) så ett mycket högklassigt lopp. Vi får även se toppstoet (Alpha Centauri) som är megafavorit i sitt lopp. Ett sto som man måste gilla när man tittar på henne.

***

ATG visar dagens tävlingar på Doncaster via sin samarbetspartner GBI och har spel dit. Förhoppningsvis kan ATG hålla igång sändningen till Irish Champion Stakes har ridits.

***

Doncaster latest: going change
Going: Good (from good to soft) (GoingStick 7.8 on Saturday at 6.30am)
Weather: A total of 0.2mm of rainfall yesterday and a dry forecast for today

***

DONCASTER – UK-tid
1:50 Handicap Cl2 (3yo+) 5f
2:25 Group 2 Cl1 (3yo+) 7f
3:00 Group 2 Cl1 (2yo) 7f
3:35 St Leger Stakes (Group 1) (3yo) 1m6f
4:10 Nursery Handicap Cl2 (2yo) 1m
4:45 Handicap Cl2 (3yo+ 0-110) 1m
5:55 Handicap Cl2 (3yo+ 0-110) 1m4f

***

LEOPARDSTOWN (IRE)
4:25 Champions Juvenile Stakes (Group 2) (2yo) 1m
4:55 Group 3 (3yo+) 1m4f
5:25 Group 1 (Fillies & Mares) (Outer Track) (3yo+) 1m
6:00 Group 2 (3yo+) 1m
6:35 Irish Champion Stakes (Group 1) (3yo+) 1m2f

***

WOODBINE (CAN)
9:48 Ricoh Woodbine Mile (Grade 1) (3yo+) (Turf) 1m
11:36 Northern Dancer Turf Stakes (Grade 1) (3yo+) (Turf) 1m4f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:35/16:35 St Leger Stakes (Group 1)
Festivalens höjdpunkt och en startlista som ingen kan bli besviken på ett mycket sevärt lopp.

(Lah Ti Dar / 2.75) är obesegrad i tre starter och hon utstrålar klass. För mig är det lite överraskande att hon blivit klar favorit för det finns några frågetecken. Vunnit ett Listed lopp så ett stort steg upp i klass här. Går upp i distans men (Frankie) är säker på att hon står hem distansen på sin senaste start men det var i Listed klass och det är Group 1 idag så jag tycker inte att det är helt säkert. Bantypen kommer att passa henne enligt tränaren och formen är mycket bra. Ser verkligen fram emot att få se hur hon står sig mot detta motstånd. Var favorit till Oaks månaden före loppet men fick problem med blodvärdena.

(KEW GARDENS / 3.50) är allra bäst på ett snabbare underlag så ett litet minus med tanke på regnet som kommit men han går på dagens underlag. På ett snabbt underlag hade han vunnit loppet. Fick se sig besegrad av (Old Persian) i senaste starten men var aldrig riktigt placerad i loppet för att utmana om seger och jockeyn Ryan Moore hade nog detta lopp i bakhuvudet. Tränaren A P O’Brien är mycket nöjd med formen och inga problem med distansen. Har fyra stallkompisar med sig i loppet och de kommer försöka sätta upp tempot i loppet för han.

(Old Persian / 9.00) har visat sig vara tuff till slut motståndare har fått vika ner sig sista biten. Kan ligga på en del i loppen så inte helt perfekt att han nu går upp i distans. Kommer troligtvis ridas i tätgruppen och lär vara i segerstriden igen.

(Loxley / 9.00) skriker värdespelarna om men behöver ta ytterligare ett steg i sin utveckling för att vinna här. Distansen är det inte helt säkert han står hem så kommer ridas på väntan.

(Dee Ex Bee / 15.00) har tyvärr startat på snabba underlag sedan sin imponerande prestation i Derbyt och jag är lite inne på att han tagit mentalt stryk i de loppen. Vi får se hur det är med det för förutsättningar är de absolut bästa och det finns inga ursäkter idag. St Leger har varit ett långtidsmål säger tränaren märkligt matchning säger jag… Kapacitet för vinst finns.

***

MINA SPEL IDAG:
Kew Gardens –15:35/16:35 – St Leger Stakes (Group 1)

Blir även en mindre slant på (Dee Ex Bee) som jag har förlorat en hel del pengar på tidigare… Inte troligt att han vinner men jag vill inte bryta ihop framför datorskärmen med tanke på oddset.

***

Nu på morgon vann superstoet (Winx) loppet Colgate Optic White på banan Randwick i Australien. Det var hennes 27 raka seger och därmed har hon vunnit 20 Group 1 lopp. Hon är oerhört populär i hela Australien hör på publiken i bakgrunden inte ofta en 1.10 oddsare tas emot med det jublet.

Lopprepris: Blå/Vit – Blå / Sist utvändigt (6)
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=iVm7xJGZ7k8

***

Dags för Stockholm Cup den 23 september på Bro Park. Den engelska hästen (Thundering Blue) kommer till start och han gjorde sitt bästa lopp någonsin förra månaden då han avslutade starkt som trea i Juddmonte International på York vilket är tunga meriter i detta lopp utan att veta startlistan.

Tränaren siktar mot ett lopp i Kanada så de vill testa hur han fungerar med en ”kortare” resa innan de tar sikte dit. Kan vara besvärlig att resa med och han brukar åka själv när han startar i England. Är en stark avslutare men att växla tempo är inte hans bästa egenskap så det kan vara ett litet frågetecken hur Bro Parks bantyp passar han.

***

Irländska Greyhound Derbyt ikväll och det är dags för semifinaler.

8:57
1 Cabra Hurricane
2 Magical Bale
3 Drive On Tipp
4 Newhall Missile
5 Jaytee Taylor (w)
6 Clona Blaze (w)

Favorit är T5 (Jaytee Taylor) men han kan få problem från startbox 5 då han har speed på båda sidorna om sig från start. Starkast av alla till slut men inte säkert att han får ett rent lopp här. Ledningen tar T1 (Cabra Hurricane) eller T6 (Clona Blaze) den förstnämnda har problem att stå hem distansen så är sårbar sista biten. (Magical Bale) har ett bra startläge och kommer få ett fint lopp på innerspåret men har inte visat den där riktiga formen ännu.

9:12
1 Ballyanne Sim
2 Crossfield Will
3 Clonbrien Hero (m)
4 Slippy Cian (m)
5 Kilgraney Master (m)
6 Totos Park (m)

Blicken fastnar direkt på T4 (Slippy Cian) men startboxen känns inte alls bra och det luktar problem med (Clonbrien Hero) som troligtvis kommer gå ut i starten och (Totos Park) som kommer gå inåt. Behöver har trappingskorna på och pinga starten annars kan det bli problem för Derby favoriten.

Svårbedömda semifinaler så pengar blir kvar på spelkontot till finalen nästa lördag.

***