Dags för den tredje dagen av Yorks fyra-dagars-festival och vi bjuds på tre Group lopp. Vi har två mega-favoriter i två av loppen och en av dem jagar en bonus på 10 miljoner kronor. Den andra är Europas bästa sprinter så en intressant tävlingsdag att se fram emot.

***

ATG visar dagens tävlingar på York via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

YORK – UK-tid
1:55 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 1m4f
2:25 Lonsdale Cup Stakes (Group 2) Cl1 (3yo+) 2mf
3:00 Gimcrack Stakes (Group 2) (Colts & Geldings) Cl1 (2yo) 6f
3:35 Nunthorpe Stakes (Group 1) Cl1 (2yo+) 5f
4:15 Maiden Stakes (Plus 10 Race) Cl2 (2yo) 7f
4:50 Handicap Cl2 (3yo 0-105) 1m

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

14:25/15:25 Lonsdale Cup Stakes (Group 2)
Det mest intressanta i detta lopp är om (Stradivarius) kan vinna loppet och plocka hem en bonus på 10 miljoner kronor.

(Stradivarius / 1.36) har slagit dessa tidigare så svårt att se han förlora det här loppet. Kommer förmodligen ridas på väntan för att sedan speeda ner dem. Frankie i sadeln lär känna en viss press med tanke på den stora bonusen.

***

15:00/16:00 Gimcrack Stakes (Group 2)
Öppet 2-åringslopp och ingen typ (Fairyland) från igår i startlistan så ett lopp att titta på för framtiden

(Emaraaty Ana / 9.00) är det några av de bättre tippare som nämnt i sina tips.

***

15:35/16:35 Nunthorpe Stakes (Group 1)
Här kommer det gå undan när Europas vassaste sprinter kommer ut.

(Battaash / 1.72) vore han mentalt lika stark som han är snabb hade de inte behövt rida loppet. Kommer han ner till startplatsen utan att hetsa upp sig för mycket samt går in i startboxen så lär de andra få det tufft att besegra han. Var slagen i detta lopp förra året som (4a) hetsade upp sig alldeles för mycket före loppet.

(Blue Point / 5.00) är snabb och kokar favoriten över innan loppet så är han den troliga vinnaren. De har nästan startboxarna bredvid varandra (14) och (16) så taktik på hög nivå att förvänta. Har slagit (Battaash) tidigare.

***

MINA SPEL IDAG:
Inget spel idag

***

Irländska Greyhound Derbyt fortsätter ikväll på Shelbourne Park (Dublin) med andra rondens första åtta heat, resterande åtta på lördag kväll.

20:45/21:45 – (Doggy Mcdogface) gjorde ett bra lopp när han efter en längre tävlingsvila vann sitt heat i första ronden. Han har ett bra startläge och förhoppningsvis utnyttjar han det och det är spets och slut. Finns inget utrymme för misstag för det finns några starka avslutare i loppet. Blir kvällens enda spel.

21:15/22:15 – (Slippy Clan) kan öppna snabbt och ser ut att ta ledningen här. Intressant är även (Borna Gin) som inte hade någon tur med positioner i förra loppet. Har hög kapacitet så missar (Slippy Clan) starten så kan han vinna.

21:45:22:45 – Kvällen vassaste heat där Derby favoriten (Droopys Verve) kommer ut och bör kunna leda från start till mål om han gör sin vanliga snabba start. Han lär dock få sträcka på sig för (Jaytee Taylor) är ingen bluff om han kommer iväg från sin utvändiga startposition.

***

Den engelska banan Towcester som har greyhound och hindertävlingar för hästar har gått i administration efter ekonomiska problem de senaste åren. Engelska Greyhound Derbyt har gått här de två senaste åren så riktigt tråkigt. Förhoppningsvis kliver en ny bana in med en sponsor så det blir ett Derby även nästa år i Maj…

***