Dags för den tredje dagen av Doncasters fyra-dagars-festival och det står tre Group lopp samt ett Listed lopp på programmet. Dagens höjdpunkt är Doncaster Cup över tuffa 3 600 meter men tittar man på startlistan så blir man besviken på kvalitén på hästarna den imponerar inte…

***

ATG visar dagens tävlingar på Doncaster via sin samarbetspartner GBI och har spel dit.

***

DONCASTER – UK-tid
1:50 Group 3 (Fillies & Mares) Cl1 (3yo+) 7f
2:25 Group 2 Cl1 (2yo) 5f
3:00 Handicap Cl2 (3yo+ 0-110) 1m6f
3:35 Doncaster Cup (Group 2) Cl1 (3yo+) 2m2f
4:05 Listed Race Cl1 (2yo) 7f
4:40 Maiden Stakes Cl3 (2yo) 7f
5:10 Handicap Cl2 (3yo+ 0-105) 6f
5:45 Classified Stakes Cl3 (3yo+ 0-85) 1m2f

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

15:35/16:35 Doncaster Cup (Group 2)

(THOMAS HOBSON / 2.75) var två i det här loppet förra året och förhoppningsvis blir det en placering bättre i år. Senaste starten på Curragh var på en för kort distans och det loppet var nog ett steg mot detta lopp. Tränaren är nöjd med formen och distans och underlag går bra. Han har två stallkompisar med i loppet och förhoppningsvis kan de sätta upp loppet för han. Tränaren Willie Mullins verkar inte vara direkt optimistisk när det gäller vinstchanserna för dessa två.

(Sheikhzayedroad / 4.50) vann det här loppet 2016 och var 3a förra året knappt slagen av (Thomas Hobson) så inte mycket som skiljer dem åt när båda är i form. Var nere i Dubai i våras och gjorde bra ifrån sig men årets två starter i England har varit sämre. Tränaren är lite tveksam i sina kommentarer men kapacitet för vinst finns.

(Algometer / 6.00) tillhör de yngre i loppet (5 år) och har inte gjort lika många starter som de äldre. På sin näst senaste start i Frankrike där han var 2a bör han vara i segerstriden men var klart sämre i senaste starten. Går upp i distans här och bör stå hem den men är inget plus enligt tränaren.

(Saunter / 8.00) är det ett par smarta tippare som tror på. Går upp i klass och distans så ett par frågetecken där. Ett plus är att han har några segrar i närtid något som övriga startande inte kan skryta med.

***

I första loppet 13.50/14:50 skriks det en del om Ellthea från några av de bättre värdespelarna…

***

MINA SPEL IDAG:
Thomas Hobson – 15:35/16:35 – Doncaster

***

Tolv dagar kvar innan det är dags för Las Vegas. Kommer bo på Westgate som ligger på norra sidan av Las Vegas och det är cirka 15 minuters promenad till stripen. Westgate har världens största sportsbook och det är därför jag bor där. Blir inget pokerspel denna gång utan resan är mest inriktad på att vara i sportsbooken och spela på det som visas på deras gigantiska skärmar.

Båda helgerna är det bra galopptävlingar i USA med ett tiotal Grade 1 lopp så ett och annat hästspel. Amerikanska fotbollen (NFL och College) har rullat igång och det har ju spelats några omgångar så förhoppningsvis har formen stabiliserats något för lagen. Slutspelet i baseboll startar andra veckan jag är där och det börjar med två playoff matcher (wildcard) som är extra intressanta. Även några försäsongsmatcher för ishockeyn och basketen spelas men där är det nog bäst att ligga lågt på spelet.

Händer även en del sportaktiviteter i Europa. Blir säkerligen en och annat spel på golfen (Ryder Cup). Två bra matcher i Premier League samt gruppspel i Champions League. Galopp på Newmarket och Longchamp som har sin stora dag med Arc. Det kommer bli mycket spel men ett och annat poolbesök med tillhörande dryck för att hålla vätskebalansen lär också hinnas med.

Inte ofta man vill ha övervikt när det är dags att flyga hem men förhoppningsvis kommer det att prassla ordentligt i väskorna…

Nedan finns en länk till ett klipp på 2 minuter från Westgate när det var Super Bowl.
Länk: https://www.youtube.com/watch?v=URXLZOvPOSk

***