Sista dagen av Yorks tre-dagars festival.

Det bjuds på ett Group 2 lopp över 2 800 meter. Vi får där se hästen som plockade hem bonusen på 12 miljoner kronor i förra årets serie av Weatherbys Hamilton Stayers Million. Det är även två Listed lopp på dagens program.

***

3:00 YORKSHIRE CUP STAKES (GROUP 2)
Är det första loppet i serien Weatherbys Hamilton Stayers Million som måste vinnas för att ta hem den stora bonusen på 12 miljoner kronor. Andra lopp i serien är Gold Cup under Royal Ascot, Goodwood Cup och Lonsdale Cup på York. Bonusen delas upp att ägaren får 70% och tränare, stallpersonal, uppfödare och jockey får dela på övriga 30%.

(Stradivarius / 1.65) plockade hem förra årets bonus och planen är säkerligen att försöka med det igen. Har kunnat träna på utan problem inför årets säsong och är säkerligen väl förberedd inför sin årsdebut. Han har straffvikt vilket är ett minus men är lättplacerad i loppet och har en vass speed för att vara en stayer.

(Ispolini / 5.50) har varit nere i Dubai och tävlat bra under vintern. Kom till England i början av maj och allt har gått enligt plan säger tränaren. Det är svårt att värdera Dubai formen men tränaren verkar optimistisk – if (Ispolini) brings that Dubai form to the table, he is going to be very competitive. Med tanke på oddset och att han varit igång ett tag i år så är han den som är mest intressant i loppet.

(Southern France / 7.00) finns det förmodligen en hel del utveckling i år. Har årsdebuten avklarad och var då godkänd, svettades upp inför loppet vilket var ett minus. Har lite svårt att växla tempo som favoriten och man kan misstänka att han kan vara sårbar för favoritens slutspeed på dagens distans 2 800 meter, hade varit bättre med 3 200+.

VINNARE: Ispolini

SPEL: Ispolini
Provar att gå emot den stora favoriten med tanke på oddset på (Ispolini) men jag är lite tveksam om han har klassen att plocka ner (Stradivarius).

1a Stradivarius 1.80
2a Southern France 6.50
3a Mildenberger 8.00
4a Ispolini 4.50

(Ispolini) försökte hänga på (Stradivarius) men var inte bra nog.

Blå: Ligger som 4a invändigt i loppet
Länk: http://www.thoroughbreddailynews.com/race-replays/3/92864/

***