Sista dagen av Cheltenhams fyra-dagars-festival.

Idag står det tre Grade 1 lopp på programmet varav Gold Cup är dagens höjdpunkt med ett förstapris på 4 miljoner kronor över den tuffa distansen 5 300 meter. Ett annat mycket intressant lopp är Triumph Hurdle som tävlingsdagen inleder med.

Den lilla hästen med det stora hjärtat (Frodon) var ute igår. Inte helt oväntat blev han utsatt för stall/ägar-taktik när en av (Road Of Respect) kompisar var uppe och masserade han i ledningen, denna togs sedan upp och var stort slagen. Hur det gick för denna street-fighter kan ni se nedan.
Lopp repris: https://www.youtube.com/watch?v=zrEPjW1Yrc8

***

CHELTENHAM – UK-Tid
1:30 Triumph Hurdle (Grade 1) Cl1 (4yo) 2m1f ITV
2:10 Handicap Hurdle (Grade 3) Cl1 (5yo+) 2m1f ITV
2:50 Albert Bartlett Novices Hurdle (Grade 1) Cl1 (4yo+) 3m ITV
3:30 Gold Cup Chase (Grade 1) Cl1 (5yo+) 3m2f ITV
4:10 Foxhunter Challenge Cup Open Hunters Chase Cl2 (5yo+) 3m2f ITV
4:50 Handicap Chase (Grade 3) Cl1 (5yo+) 2mf RTV
5:30 Conditional Jockeys Handicap Hurdle Cl2 (4yo+ 0-145) 2m4f RTV

FAKENHAM
1:55 Handicap Chase Cl3 (5yo+ 0-125) 2m5f SKY
3:15 Handicap Chase Cl3 (5yo+ 0-135) 3m SKY

***

Tyvärr ingen ATG-sändning från världens största hästfestival…

Något som kan vara värt att notera är att ATG-sändningen från Sydafrika visar engelsk galopp när tiderna matchar varandra. Tyvärr är det banor från Attheraces (Sky) och inte Racing TV som är den tunga kanalen när det gäller engelsk och irländsk galopp. Vill man visa kvalité och inte bara att ha något att sända så är det Racing TV som gäller

FREEINTERTV.COM
Har sändningar från fria TV-kanaler ute i världen och de visar kanalen ITV som sänder från Cheltenham. Tyvärr är det hård belastning och en del buffring av data förekommer.

ITV4 Racing: The Opening Show 9.30am – 10.30am – UK-Tid
Länk: http://www.freeintertv.com/view/id-2120/1-1-2-1?chname=itv4&findch=1

ITV1 Racing 1pm – 4.30pm – UK-Tid
Länk: http://www.freeintertv.com/view/id-2119/1-1-2-1?chname=itv1&findch=1

***

Vill någon läsa tidningstips till ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/

Titta på loppen:
Bet365 har lägsta insats (5 kr eller 2.50 vinnare/plats) vilket kvalificerar att se ett lopp live, miniminsats per lopp. Betfair spelbörs har lägsta insats (30 kr) vilket kvalificerar att se loppet live.

För den som vill se loppet i efterhand så är Bet365 lopparkiv ett bra alternativ (konto krävs, inget spel krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

1:30 TRIUMPH HURDLE (GRADE 1)
Storfavorit är (Sir Erec / 1.90) som tidigare var en slätloppshäst och som visade hög klass (Group 2). Två starter över hinder som båda har slutat med segrar. Har en bra speed för att vara en hinderhäst, mjukt underlag bör inte vara ett problem och han hoppar bra.

Det enda lilla frågetecknet är att han hade problem med en hov för några veckor sedan men skall vara bra nu enligt tränaren. Han är orutinerad men är bästa hästen och det blir intressant att se han i dagens lopp.

***

2:50 ALBERT BARTLETT NOVICES HURDLE (GRADE 1)
Ett jämt spelat lopp där favoriten står i 6.00 gånger och 20 hästar står på startlinjen, det är pass från mig.

****

3:30 GOLD CUP CHASE (GRADE 1)
Även här har vi många hästar till start 16 och jämt spelat men är det Gold Cup så gör jag ett undantag när det gäller typen av lopp jag spelar på.

Förra årets Gold Cup vinnare (Native River / 5.50) spelade jag när han vann till 5.00 gånger, besegrade då (Might Bite / 15.00) i en heads-up kamp som pågick hela loppet och det stod och vägde fram till sista hindret vem som skulle vinna.

Han har gjort två starter i år med placeringarna 2a och 3a men det har varit på banor som inte direkt passat hans stil att röra sig. Cheltenham gillar han och mjukt underlag är bra då han är stark, dessutom är han tuff när det blir närstrid på upploppet. Kommer göra ett bra lopp med dagens passande förutsättningar.

Liksom (Froden) gillar han att springa i ledningen och det finns alltid en risk att någon kommer upp och trycker upp tempot och det kan eventuellt bli ett problem, händer det får man ta det…

Största hotet är favoriten (Presenting Percy / 5.00) som vunnit lopp här på festivalen de två senaste åren, senast RSA Chase där han övertygade stort, han är riktigt bra så en tuff utmanare till (Native River). Finns fler som kan vinna men jag tror att det blir en kamp mellan dessa två.

SPEL:
Native River – 15:30/16:30 –Cheltenham

***