Sista dagen av Chester tre-dagars festival. På programmet står ett Group 2 lopp för äldre hästar över 2 000 meter. Vi bjuds även på Chester Cup ett handicapplopp över tuffa 3 600 meter. Gillar någon stayerlopp som jag så får du två chanser för det finns även ett tröstlopp sist på programmet för hästar som inte kom med i huvudloppet beroende på för lågt formtal.

ATG visar dagens tävlingar via sin samarbetspartner GBI och har spel till Chester.

CHESTER – UK-Tid
1:50 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 7f
2:25 Group 2 Cl1 (4yo+) 1m2f
3:00 Handicap Cl2 (4yo+ 0-105) 1m2f
3:35 Chester Cup Handicap Cl2 (4yo+) 2m2f
4:05 Conditions Stakes Cl3 (3yo+) 5f
4:40 Apprentice Handicap Cl4 (4yo+ 0-85) 1m4f
5:15 Handicap Cl2 (4yo+) 2m2f

Väder/Underlag
Enligt väderprognosen lättare regn under eftermiddagen men jag räknar med (Good) som underlag.

***

Startlista/Jockey färger
https://www.racingpost.com/racecards/13/chester/2018-05-11

Vill någon läsa tidningstips till loppen på Chester är ni välkomna till min blogg
https://ibetmylife.wordpress.com

Bet365 lopparkiv (konto krävs)
https://www.bet365.com/extra/sv/results-and-archive/racing-archive/

***

14:25/15:25 – Huxley Stakes Group 2
Liksom igår med (Idaho) så har vi en storfavorit i loppet vilket är lite tråkigt. Jag har inget emot att försöka köpa pengar bara loppet inte går på Chester där löpningspositionerna i många fall blir loppavgörande.

(Eminent) är klart bästa hästen i loppet även om det inte skiljer så mycket när man tittar på formtalet. Har övervintrat väl och tränaren är nöjd med träningen inför årsdebuten. Startpositionen, underlag och distans är bra. Chesters banform är däremot inget plus då han är av den galopperande typen. Tränaren Martyn Meade säger att han blir mycket besviken om (Eminent) inte vinner.

(War Decree) en start i år i Dubai där han inte visade mycket efter att ha legat på en del. Tränaren A P O’Brien är nöjd med han och Ryan Moore sitter i sadeln och vi vet vad den kombinationen kan göra. Chesters banform är ett plus enligt tränaren vilket är intressant information för han har inte startat här.

(Forest Ranger) Vann i årsdebuten så han är i bra form. Går upp i distans och det är inte helt säkert att han står hem säger tränaren även om han tror det.

Tips: – Eminent 1.70 – War Decree 7.00 – Forest Ranger 6.50

***

DAGENS SPEL:
Inget spel idag

Kan inte gå emot Eminent men är inte beredd att kliva in till 1.70 här på Chester.

***

I England försöker man nu ta tag i hälsoproblemet med långa arbetsdagar och få viloperioder för personal och tävlande. Från 2019 kommer sista loppet att ridas senast 20:30. För slätloppsjockeys så läggs det in sex tävlingsfria dagar i rad i november och fem dagar i mars. Det läggs även in en tävlingsfri dag den 22 december vilket ger totalt tre tävlingsfria dagar vid jultid.

Här har ST något att fundera över när de nu tar över hela ansvaret för tävlingsplaneringen.

***

Imorgon lördag har ATG sändningar och spel till tävlingar på Ascot. Vi bjuds på Victoria Cup ett lopp över 1 400 meter med 29 startande. Tyvärr inget spel dit för den som gillar tuffa spelutmaningar, för många startande för ATG system. Vi bjuds även på ett Listed lopp över 2 400 meter.

På Lingfield så bjuds det på två testlopp inför Derbyt och Oaks över distansen 2 400 meter och Curragh på Irland bjuder på ett Group 3 lopp över 2 000 meter.

Den engelska markbundna kanalen ITV sänder galopp från en eller flera banor på lördagar och den dagen håller alltid bra klass. Vill ATG någon gång utöka sitt engelska galopputbud så är lördagen en intressant dag.

***

Nästa vecka onsdag – fredag så har York sin tre-dagars festival med flera Group lopp på programmet en festival som ATG sänder.